Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Covid-19'' pandēmijas dēļ atceļ arī pasaules RX posmu Beļģijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Covid-19'' pandēmijas dēļ atceļ arī pasaules RX posmu Beļģijā
Timijs Hansens. Foto: fiaworldrx.com

Kļuvis zināms, ka pasaules rallijkrosa čempionāta (pasaules RX) priekšpēdējais posms ''SPA World RX OF Benalux'' ''Covid-19'' pandēmijas dēļ ir atcelts.

Pagājušajā nedēļā tika atcelts pasaules rallija čempionāta Beļģijas Ipras WRC posms. Ņemot vērā, ka Beļģijā strauji pieaug saslimušo cilvēku skaits ar ''Covid-19'', valstī tika noteikti stingrāki ierobežojumi, kas attiecas uz daudzām nozarēm, tai skaitā arī uz sportu.

Sākotnēji SPA World RX OF Benalux posmam bija jānotiek 16.-17.maijā, taču tad koronavīrusa dēļ šis posms tika pārcelts uz oktobri, taču vēlāk šis posms vēlreiz tika pārcelts - šoreiz uz 21.-22.novembri. Taču trešdien noskaidrojies, ka šogad Beļģijas RX posms nenotiks. Pagaidām tas ir pārcelts uz 2021.gada 22.-23.maiju.

''Šis lēmums ir saistīts ar ārkārtas situāciju valstī. Lai arī komandas bija gatavas pie mums atgriezties otro gadu pēc kārtas un aizvadīt sacensības (bez skatītājiem), mums jāsaka, ka mūsu prioritāte ir un paliks ikviena cilvēka drošība. Šīs sacensības tiks pārceltas uz nākamo gadu. Esiet piesardzīgi, ievērojiet oficiālos drošības ieteikumus, izvairieties no nevajadzīgiem kontaktiem un rūpējieties par tuvākajiem un dārgajiem,'' teikts oficiālajā paziņojumā.

Šobrīd pasaules RX kalendārā atlicis tikai Vācijas RX posms (12.-13.decembris).

Pasaules RX kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma līderis ir Johans Kristofersons (219), kuram seko Matiass Ekstroms (192) un Timijs Hansens (163).