Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjovs/Pūķis Vācijas Lauzicas rallijā izcīna septīto vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vorobjovs/Pūķis Vācijas Lauzicas rallijā izcīna septīto vietu
Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis
Foto: jk-racephoto.de

Par Vācijas Lauzicas rallija uzvarētāju ceturto reizi tika kronēts norvēģis Anders Grondāls, kamēr Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, cīnoties ar tehniskām problēmām, izcīnīja septīto vietu.

Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas četriem nakts posmiem ātrākais bija Anders Grondāls (''Ford Fiesta R5''), kurš par 1,2 sekundēm apsteidza mājinieku Matiasu Kāli (''Škoda Fabia R5''). Tikmēr piektais bija Vorobjovs/Pūķis (''Mitsubishi Lancer Evo X'').

Rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi. Diemžēl otrā diena neveiksmīgi iesākās Vorobjovam, jo
viņa auto bija tehniskas problēmas. Jau pirmajā dienas ātrumposmā tika nolauzta aizmugurējā pusass, kas maksāja pusminūti. Diemžēl nākamajā ātrumposmā tehnisko problēmu dēļ Jānis līderim zaudēja minūti un 40 sekundes, kas tobrīd Vorobjova/Pūķa ekipāžu atsvieda uz 7. vietu.

Tikmēr sīva cīņa turpinājās par pirmo vietu, kur Kāle un Grondāls apmainījās ar ātrākajiem laikiem. Pēc devītā posma līderis vēl bija Kāle, taču atlikušajos trīs ātrumposmos ātrākais bija Grondāls, kurš arī svinēja uzvaru. Otrais palika Kāle, kurš Grondālam zaudēja 22 sekundes.

Vorobjova/Pūķa ekipāžai arī beigās bija tehnisks defekts, kas liedza pacīnīties par sesto vietu ar dāņu braucēju. Finišā Vorobjovs septītais, līderim zaudējot nedaudz vairāk par piecām minūtēm.

Jāatzīmē, ka piektajā ātrumposmā tehnisku iemeslu dēļ izstājās otra latviešu ekipāža Ards Ķiņķeris un Didzis Kalnietis.

''Šodien bija tehnisku problēmu diena, tāpēc sanāca izbaudīt tikai kādus divus ātrumposmus. Diemžēl 11.posmā salūza priekšējā pusass, kā rezultātā cīņa bija beigusies,'' tā portālā Go4speed izteicās Ivo Pūķis.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Grøndal AndersFord Fiesta R51:39:55.5
2.Kahle MatthiasŠkoda Fabia R5+22.0
3.von Thurn und Taxis A.Škoda Fabia R5+2:03.6
4.Orsák JaroslavFord Fiesta R5+2:46.4
5.Mohe CarstenFord Fiesta R5+4:13.2
6.Poulsen K.Škoda Fabia R5+4:49.8
7.Vorobjovs JānisMitsubishi Lancer Evo X+5:13.6
8.Gassner HermannMitsubishi Lancer Evo X+7:24.6
9.Chwist DanielHyundai i20 R5+8:21.4
10.Sørensen MichaelŠkoda Fabia S2000+9:27.2