Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Artis Štrauss: ''''Fiesta R2'' ir ļoti laba mašīna!''

Artis Štrauss: ''''Fiesta R2'' ir ļoti laba mašīna!''
Artis Štrauss pie ''Ford Fiesta R2'' automašīnas stūres
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4Speed

Svētdien Krāslavā finišēja Latvijas autorallija čempionāta posms ''Latgale 2011”. Tajā savu debiju Latvijā piedzīvoja populārā rallija automašīna ''Ford Fiesta R2''. Ar zaļo automobili trasē devās Latvijas eksčempions 2WD klasē Artis Štrauss.

Viens no Latvijas ātrākajiem priekšpiedziņas pilotiem Štrauss sacensības aizvadīja kā drošības (jeb ''nulles”) ekipāža, kas nozīmē, ka par rezultātu viņš necīnījās, pievēršot uzmanību tieši automašīnas testēšanai. Savās pirmajās sacensībās Latvijā, Pētera Neikšāna ''AMP Motorsport” kompānijā, sagatavotajai automašīnai neradās nekādas tehniskās problēmas, un ar katru ātrumposmu pilots arvien vairāk aprada ar jauno spēkratu.

Kad pēc sacīkstēm pagājis jau kāds laiciņš, Artis var pienācīgi novērtēt gan jauno ''Ford Fiesta R2'', gan arī pastāstīt par savām izjūtām šajās sacensībās: ''Mašīna ir ļoti interesanta un sportiska. Tā labi turas uz ceļa, ir viegli vadāma. Jā, protams, esmu braucis arī ar jaudīgākiem auto, tomēr nav tā, ka mašīna ''neiet”. Interesanta ir dzinēja un riepu kombinācija. Dzinējs ir jaudīgs tikai augstos apgriezienos, bet riepas ir ļoti šauras. Tas nozīmē, ka sasniedzot maksimālo jaudu pie maza ātruma riteņi pamatīgi izspolē. Jābrauc ir ļoti precīzi, bez sānslīdēm, un jāmēģina saglabāt liels ātrums līkumu izejā – ja tas sanāk, ar ''Fiesta R2'' var pabraukt ļoti ātri!”

Artis arī atzinīgi izteicās par automašīnas koncepciju: ''Mašīna ir ļoti sportiska, turklāt uzturēšanā salīdzinoši lēta. Turklāt ar to var iemācīties braukt precīzi un ātri, kas vēlāk ļoti labi noderēs pārsēžoties uz jaudīgāku automašīnu. Manuprāt, šī ir perfekta automašīna, ar kuru sākt savu autosportista karjeru!''

Pilnībā apmaksāta Latvijas rallija čempionāta sezona ar ''Ford Fiesta R2'' būs galvenā balva 2011. gada ''O!Kartes Autosporta Akadēmijas'' uzvarētājam. Cīņā par šo balvu jau šobrīd ir iesaistījušies 45 Latvijas jaunie autosportisti. Turklāt nākamgad notiks Latvijas rallija čempionāts R2 klasē, kur ''Ford Fiesta R2'' noteikti būs viena no ātrākajām automašīnām!

Cīņā par galveno balvu ir iesaistījušies arī rallija braucēji Ralfs Sirmacis un Valts Zvaigzne, kuri abi startēja rallijā ''Latgale”. Sirmacis sacensībās parādīja lielisku ātrumu, pēc pieciem ātrumposmiem esot 2WD klases līderis. Diemžēl sestā ātrumposma startā Sirmača ''Renault Clio'' apklusa un vairs nebija piedarbināms – 17 gadīgajam rīdziniekam izstāšanās. Vairākas tehnikas ķibeles bija arī Valta Zvaigznes ekipāžai, kā rezultātā 20 gadīgais sportists no Rīgas nevarēja finišēt augstāk par 10. vietu Latvijas čempionāta ieskaitē A Plus grupā.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Dzenītis, ''O!Kartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs