Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē atgūst vadību Portugāles rallijā, Tanaks avarē

Ožjē atgūst vadību Portugāles rallijā, Tanaks avarē
Sebastjans Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta ceturtā posma – Portugāles rallija – trešajā dienā piecus no sešiem ātrumposmiem uzvarējis Sebastjans Ožjē, kurš pārņēmis vadību arī kopvērtējumā.

Pēc pirmajām divām sacensību dienām kopvērtējuma vadībā bija izvirzījies soms Miko Hirvonens, tomēr viņam ciešā tuvumā turējās igaunis Ots Tanaks un pašreizējais čempions Sebastjans Ožjē (Francija). Šodien gan Ožjē visu salika pa plauktiņiem, uzvarot piecos no sešiem ātrumposmiem un atgūstot vadību kopvērtējumā.

Ožjē uzvarēja pirmajos divos dienas ātrumposmos, bet trešajā ātrākais bija Jari Mati Latvala. Pēcpusdienā francūzis atkal bija ātrāks, pamatojot savus panākumus ar atbilstošu riepu izvēli.

Neveiksme piemeklēja igauni Tanaku, kurš desmitajā ātrumposmā avarēja tieši tajā vietā, kur pirms pieciem gadiem 12 kūleņus apmeta Latvalas vadītā mašīna. Tanaka avārijas dēļ tika aizkavēta Hirvonena ekipāža, kurai gan beigās tika piešķirts tāds pats laiks kā Ožjē.

Līdz ar to pēc 13 posmiem Ožjē ir pārliecinošā vadībā, tuvāko sekotāju Hirvonenu apsteidzot par 38,1 sekundi. Pēc Tanaka avārijas uz trešo vietu pakāpies norvēģis Madss Ostbergs.

Rīt Portugāles rallijs noslēgsies ar trim ātrumposmiem.

Portugāles rallijs, kopvērtējums pēc 13 no 16 ātrumposmiem

VSportistsValstsLaiks
1.S.OžjēFrancija3:03:39.8
2.M.HirvonensSomija+38.1
3.M.OstbergsNorvēģija+1:26.7
4.D.SordoSpānija+1:46.7
5.H.SolbergsNorvēģija+4:29.9
6.A.MikelsensNorvēģija+4:44.8

Izmantotie resursi:
WRC.com® - The Official WRC® Website - wrc.com

     [+] [-]

, 2014-04-06 01:40, pirms 11 gadiem
Mjā Kubicam 5 rallijos 10 avārijas

     [+] [-]

, 2014-04-06 04:19, pirms 11 gadiem
Štrunts par Kubicu, bet reāla škrobe par Tanaku un Latvalu...

     [+] [-]

, 2014-04-06 06:35, pirms 11 gadiem
piekritu,skrobe par Tanaku!

     [+] [-]

, 2014-04-06 08:36, pirms 11 gadiem
Atkal man jāatkārtojas: Tanaks, Kubica un Mīke iet savu iemīto taciņu, pagaidām šo kompāniju ir pametis Mikelsens, bet šodien var paspēt vēl... Domāju, ka Vilsons ir vairāk bēdīgs par Tanāka avāriju nekā priecīgs par parādīto ātrumu Žēl ka Latvala nošķīlās, ne tik žēl Latvalas, cik tā ka Ožjē tabulā atrausies un arvien vairāk čempionāta intriga zudīs, jo šogad viņš ir vienīgais kas varētu rādīt zobus francūzim. Par Tanāku nav pārsteigums-ka viņš var pabraukt līderu ātrumā, jautājums bija tikai- kad viņš nošķilsies!! Biju vairāk gaidijis no Ostberga Portugālē. Par Huyndai- arī iemītā taciņa: piekare no skaliem taisīta.. Bet tomēr Respect:daži stage win, nav slikti kopumā! Izskatās ka Miko ir atguvis savu līmeni un atgriezies tur kur viņš ir pēc spēka ranga- tur viņš arī ir: aiz Sebiem.. Piedodiet, bet laikam nekad neizpratīšu ko tur dara Prokops jau entos gadus??! Un kas ir tie jefiņi kas tā viņam dod naudu? Kāds ponts, viņam pašam neapnīk ?! Un kas tas par sviestu vakar bija ar tiem promouteriem, ka uz laiku bija aizliegtas intervijas ar pilotiem no TV puses, žēl ka tie tur arī plēšās dēļ savām iegribām..

     [+] [-]

, 2014-04-06 10:46, pirms 11 gadiem
Njā Hyundai toč no skaliem taisīts, Sordo izstājās pārbraucienā uz dienas 1. dopu ar broken drive shaft

     [+] [-]

, 2014-04-06 14:48, pirms 11 gadiem
anguss rakstīja: Atkal man jāatkārtojas: Tanaks, Kubica un Mīke iet savu iemīto taciņu, pagaidām šo kompāniju ir pametis Mikelsens, bet šodien var paspēt vēl... Domāju, ka Vilsons ir vairāk bēdīgs par Tanāka avāriju nekā priecīgs par parādīto ātrumu Žēl ka Latvala nošķīlās, ne tik žēl Latvalas, cik tā ka Ožjē tabulā atrausies un arvien vairāk čempionāta intriga zudīs, jo šogad viņš ir vienīgais kas varētu rādīt zobus francūzim. Par Tanāku nav pārsteigums-ka viņš var pabraukt līderu ātrumā, jautājums bija tikai- kad viņš nošķilsies!! Biju vairāk gaidijis no Ostberga Portugālē. Par Huyndai- arī iemītā taciņa: piekare no skaliem taisīta.. Bet tomēr Respect:daži stage win, nav slikti kopumā! Izskatās ka Miko ir atguvis savu līmeni un atgriezies tur kur viņš ir pēc spēka ranga- tur viņš arī ir: aiz Sebiem.. Piedodiet, bet laikam nekad neizpratīšu ko tur dara Prokops jau entos gadus??! Un kas ir tie jefiņi kas tā viņam dod naudu? Kāds ponts, viņam pašam neapnīk ?! Un kas tas par sviestu vakar bija ar tiem promouteriem, ka uz laiku bija aizliegtas intervijas ar pilotiem no TV puses, žēl ka tie tur arī plēšās dēļ savām iegribām..
Nu nav ko piebilst....taa arii ir....pie "kresmenjiem" veel drosi Eugenijs japieliek....
A Prokopam nauda no family bizness....Jipocar ir fatera uznemums(ja nemaldos viens no lielakiem logistikas kantoriem Europe...
Hyndai pusasis no skaliem,Sordo no rita lidz dopam netika....Neuvilam velak pabeidzaas....