Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC pilotiem neveiksmīgs Somijas rallija čempionāta 2.posms

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

WRC pilotiem neveiksmīgs Somijas rallija čempionāta 2.posms
Esapeka Lapi

Aizvadīts Somijas rallija čempionāta otrais posms, rallijs IsoValkeinen, kurā uz starta izgāja divi WRC braucēji – Esapeka Lapi un Takamoto Katsuta, kuri šo posmu izmantoja, lai labāk sagatavotos Zviedrijas WRC posmam. Diemžēl abi braucēji rallijā piedzīvoja neveiksmi.

Uzvarot pirmajos sešos ātrumposmos, pārliecinošs līderis bija Lapi, taču septītajā dopā somu sportists ielidoja kupenā, kur pagāja ilgs laiks, kamēr viņš spēja atgriezties trasē. Finišā uzvaru sīvā cīņā izcīnīja Jari Hutunens, kurš startēja ar vecāko ''Škoda Fabia R5'' automašīnu. 2,1 sekundi viņam zaudēja Juha Salo (Škoda Fabia Rally2 evo), bet trešais palika Tēmu Asunmā (Škoda Fabia Rally2 evo), kurš atpalika 13 sekundes. 14.vietā finišēja bijušais F1 pilots Heiki Kovalainens, bet Lapi palika 31.vietā.

Jāatzīmē, ka Hutunena vidējais ātrums šajā rallijā bija 126.8 km/h. Noslēdzošo 14,9 kilometrus garo dopu Lapi veica ar vidējo ātrumu 140,2 kilometri stundā.

Jāatzīmē, ka sezonas pirmajā posmā, kas notika Lapzemē, ātrākais bija tieši Asunmā, kuram pusotru sekundi zaudēja Salo. Šoreiz sportisti bija mainīgās lomās.

Diemžēl rallija finišu nesasniedza Katsuta, kurš piektajā dopā izlidoja no trases un sabojāja mašīnas radiatoru. Pēc četriem dopiem viņš 12,9 sekundes zaudēja līderim Lapi.

Ātrs ar ''Škoda Fabia Rally2 evo'' turpina būt 26 gadus vecais Lauri Lona, kuram ceturtā vieta. Šī sportistam ir pirmā sezona pie R5 automašīnas stūres, jo iepriekš sportists startēja JWRC ieskaitē. Astotajā vietā finišēja rallijkrosa braucējs Niklas Gronholms, kurš atpalika divas minūtes. SM2 klasē otro posmu pēc kārtas ātrākais bija 19 gadus jaunais un talantīgais Korhola Bendžamins, kurš startēja ar ''Ford Fiesta Rally3''.

Rallija rezultāti: