Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igaunijas Otepē rallijā uzvar Tanaks, Emīla Blūma ekipāžai uzvara savā klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Igaunijas Otepē rallijā uzvar Tanaks, Emīla Blūma ekipāžai uzvara savā klasē
Emīls Blūms/Didzis Eglītis. Foto: ARGO INGVER/DELFI MEEDIA

Ar Ota Tanaka (Ford Puma Rally1) pārliecinošu uzvaru sestdien noslēdzies Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms, Otepē rallijs. Augsto ceturto vietu absolūti un pirmo EMV5 klasē izcīnīja Emīls Blūms/Didzis Eglītis.

Tanaks bija ātrākais visos astoņos ātrumposmos, finišā tuvāko sekotāju Georgu Linamāe (Hyundai i20 N Rally2) apsteidzot par nepilnām trīs minūtēm. Trešais palika Gregors Jēts (Škoda Fabia Rally2 evo), kurš zaudēja nepilnas četras minūtes.

Augsto ceturto vietu absolūti un pirmo EMV5 klasē izcīnīja Emīls Blūms/Didzis Eglītis. Blūma ekipāža savā klasē bija ātrākā sešos no astoņiem dopiem, finišā ātro Timu Korgi apsteidzot par septiņām sekundēm. Trešais finišēja Alans Popovs, kurš atpalika vairāk nekā divas minūtes. Diemžēl tehniskas problēmas vajāja Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāžu, kuriem finišā savā klasē septītā vieta. Sestie palika Mārtiņš Ločmelis/Harijs Vējiņš.

EMV8 klasē trešo vietu izcīnīja vecmeistari Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, kamēr EMV6 klasē 11.vieta Viesturam Tilgasam (BMW 125i Coupe).

Ātri EMV5 klasē bija arī Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders, taču diemžēl trešajā dopā ekipāža bija spiesta izstāties radiatora defekta dēļ. Tāpat tehnisku problēmu dēļ šajā rallijā finišu nesasniedza Madars Dīriņš un Kristaps Dzīvītis. Jāpiebilst, ka Madars savā klasē pēc sešiem dopiem bija pārliecinošs klases līderis, tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā divām minūtēm.

''Rallijs ir noslēdzies un ar rezultātu esam apmierināti. Neskatoties uz to, ka mums nesanāca aizvadīt kārtīgus testus, temps bija tīri labs. Bija ļoti laba sadarbība ar stūrmani Didzi, kas arī ļāva braukt ātri un precīzi. Godīgi sakot, ziemas rallijā kaujas režīmā nebija braukts kopš 2019.gada. Paldies Uldim Briedim, ar kuru kopā piektdien izgājām cauri stenogrammai, kas ļāva nostiprināt pārliecību. Protams, bez kļūdiņām neiztikām, bet kopumā viss bija labi. Liels paldies mehāniķiem un atbalstītājiem. Sezona iesākusies ļoti laba. Paldies arī latviešu faniem, jo trasē bija pamanāmi Latvijas karogi, kas deva papildus spēku,'' tā pēc finiša portālam Go4speed atzina Emīls Blūms.

Rallija rezultāti:

     [+] [-]

, 2023-02-06 23:13, pirms gada
Otepē ziemas rallijs bildēs - Otepää Talveralli

JA