Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seskam neveiksmīga Moncas WRC rallija pirmā diena

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Seskam neveiksmīga Moncas WRC rallija pirmā diena
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis

Pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) pirmās dienas līderis ir ''Hyundai'' pilots Dani Sordo (''Hyundai i20 Coupe WRC''), kamēr neveiksmīga diena latviešu braucējam Mārtiņam Seskam ar stūrmani Renāru Franci.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic pieci ātrumposmi Moncas F1 trasē, kas visi notika pa lietu, kā rezultātā trase bija slidena un vietām dubļaina, kas daudziem braucējiem sagādāja problēmas un lielas galvassāpes.

Piecos dienas ātrumposmos uzvaras dopos izcīnīja četri dažādi piloti. Diemžēl vairāki braucēji pieļāva kļūdas, tādējādi zaudējot vērtīgas sekundes. Slidenajā trasē saslīdēja gan Sebastjans Ožjē (''Toyota Yaris WRC''), gan Tjerī Noivils (''Hyundai i20 Coupe WRC'') un citi. Diemžēl vienā no posmiem Noivils aizķēra betona apmali, bet nedaudz vēlāk beļģu pilots, izbraucot cauri lielai peļķei, bija spiests izstāties. Tāpat dzinēja defekta dēļ izstājās Tēmu Suninens (''Ford Fiesta WRC''), kā arī avāriju piedzīvoja Gas Grīnsmits (''Ford Fiesta WRC'').

Lielu lomu pirmajā dienā spēlēja riepu izvēle, jo, kamēr pārsvarā visi brauca ar lietus riepām, daži braucēji izvēlējās likt ziemas riepas, kas arī viņiem ļāva uzrādīt labākus rezultātus. Ļoti labs rezultāts pēc trīs posmiem bija Andreasam Mikelsenam (''Škoda Fabia Rally2 evo''), kurš ar R5 klases automašīnu ieņēma trešo vietu.

Dienas beigās ātrākais bija Dani Sordo, bet tikai sekundi viņam zaudē soms Esapeka Lapi, kurš dienas lielāko daļu brauca ar ziemas riepām. Trešais ir Sebastjans Ožjē. Ceturto vietu ieņem šī brīža WRC kopvērtējuma līderis Elfins Evans (''Toyota Yaris WRC'').

WRC2 klasē līderis pēc pirmās dienas ir Pontus Tīdemans (''Škoda Fabia Rally2 evo''), kuram seko Adriens Formaks (''Ford Fiesta Rally2'') un Mads Ostbergs (''Citroën C3 R5''). Tikmēr WRC3 klasē līderis ar Andreas Mikelsens, kurš jau par 52 sekundēm apsteidz Emīlu Lindholmu (''Škoda Fabia Rally2 evo'').

JWRC klasē trešajā posmā avāriju piedzīvoja viens no šīs klases titula pretendentiem Sami Pajari (''Ford Fiesta Rally4''). Pēc trešā posma līderis bija Toms Kristensons (''Ford Fiesta Rally4''), kuram 1,6 sekundes zaudēja Mārtiņš Sesks (''Ford Fiesta Rally4''). Diemžēl ceturtajā posmā Sesks ieskrēja betona stabā, kā rezultātā klases līderim tika zaudētas vairāk nekā divas minūtes. Nākamajos divos posmos vēlreiz ātrākais bija Kristensons, kurš tādējādi ir līderis pēc pirmās dienas. Otrajā vietā ir Sesks, kurš zviedru braucējam zaudē divas minūtes un 20 sekundes.

Ja šobrīd beigtos rallijs, tad Kristensonam būtu 97,5 punkti, bet Seskam - 81.

Sestdien sportistiem būs jāveic septiņi posmi, no kuriem seši notiks augstu kalnos. Piektdien šajos posmos visu dienu sniga, un arī sestdien tiek prognozēts sniegs, kas rezultātus var sagriezt kājām gaisā.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC53:29.3
2.Lappi EsapekkaFord Fiesta WRC+1.0
3.Ogier S.Toyota Yaris WRC+12.0
4.Evans ElfynToyota Yaris WRC+17.1
5.Tänak OttHyundai i20 Coupe WRC+17.7
6.Rovanperä K.Toyota Yaris WRC+24.8
7.Mikkelsen A.Škoda Fabia Rally2 evo+1:04.2
8.Veiby O.Hyundai i20 Coupe WRC+1:14.3