Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Sesks: ''Pēc ceturtās vietas pagājušajā gadā šoreiz ceru uz labāku rezultātu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mārtiņš Sesks: ''Pēc ceturtās vietas pagājušajā gadā šoreiz ceru uz labāku rezultātu''
Seska/Mālnieka ekipāža rallijā "Latvija"
Foto: Raimonds Volonts

''Rally Liepāja'' tiks noskaidroti čempioni ne tikai absolūtajā ieskaitē, bet arī FIA ERC Junior Under 27 ieskaitē, kur uz čempiontitulu pretendē četras ekipāžas. Starp visām Junioru ekipāžām uz starta izies arī vienīgā latviešu ekipāža Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks.

Piedāvājam apskatīt, ko FIA ERC Junior Under 27 čempionāta dalībnieki saka pirms gaidāmā ''Rally Liepāja.''

''Šis rallijs man ir ļoti svarīgs, esmu vienīgais latvietis ERC Junior klasē. Pagājušogad par šeit izcīnīto ceturto vietu saņēmu Kolina Makreja ERC Flat Out balvu, taču šogad ceru uz labāku rezultātu. Šosezon piedalos ERC Junior Experience programmā, un tā man ir palīdzējusi uzlabot savas prasmes sezonas gaitā. Šogad maršrutā būs dažas izmaiņas, taču visi šī reģiona ceļi ir ātri un lieliski, man tie patīk, tāpēc nebaidos arī no jauniem ātrumposmiem. Četriem pilotiem cīnoties par šīs sezonas čempiona titulu, man būs lieliska iespēja sevi salīdzināt pret spēcīgākajiem junioriem,'' saka Mārtiņš Sesks.

''Protams, es vēlos uzvarēt šajā klasē, taču zinu, ka tas būs ļoti sarežģīti. Es respektēju savus konkurentus un esmu priecīgs par to, ka arvien tuvojos viņu ātrumam. Papildu prieku dod tas, ka sacensībās piedalīsies arī mans komandas biedrs Umitkans Ozdemirs, lai palīdzētu mūsu Castrol Ford Team Turkey cīņā par uzvaru ERC komandu čempionātā. Lai uzvar labākais,” tā Bugra Banazs.

“Pateicoties tam, ka ieskaitē netiek ņemti vērā visi posmi, mēs vēl aizvien varam cīnīties par augstu vietu FIA ERC Junior U27 kopvērtējumā, neraugoties uz sliktiem rezultātiem Azoru salās un Čehijā. Patiesībā, Anti un man ir iespēja titulu izcīnīt ar pašu veikumu ar mūsu ADAM R2. Uzdevums izklausās vienkāršs – mums Latvijā jāizcīna maksimālais punktu skaits, un, ja būsim pietiekami ātri un veiksmīgi, lai tiktu līdz finišam bez kļūdām, rezultātam jābūt labam. Taču vienlīdzīgajā Junior klasē var notikt jebkas, tāpēc redzēsim kā viss izvērtīsies,” saka Jari Hutunens.

“Iespēja doties uz Latviju ar cerībām izcīnīt FIA ERC Junior U27 čempionu titulu ir lieliski. Pēc Romas, kas bija pirmais rallijs ar Vittoku stūrmaņa lomā, zinu ka esam gatavi sezonas pēdējam posmam. Azoru salās pierādījām, ka esam spējīgi uzvarēt uz grunts seguma, kas arī būs mērķis Liepājā. Konkurence, kā vienmēr ERC Junior klasē, būs ļoti nopietna, taču esmu pārliecināts, ka varam cīnīties par uzvaru. Opel Rallye Junior Team sagatavos perfektu auto un sniegs labāko iespējamo atbalstu, kā ir darījuši visu sezonu,” saka Kriss Ingrams.

''Šis būs ļoti svarīgs rallijs, jo šobrīd esam kopvērtējuma vadībā. Ir svarīgi saglabāt vēsu prātu, jo man uz grunts seguma ir maza pieredze. Cīņa būs grūta, jo sevišķi pret Jari, kurš Somijas rallijā uzvarēja WRC2 klasē. Protams, arī Kriss un Alekss ir ārkārtīgi ātri uz jebkura seguma. Neraugoties uz to, esmu gatavs smagi strādāt un sasniegt savu mērķi – noteikti nepadošos bez cīņas. Šis man bijis traks gads un esmu priecīgs par to, ka sezonas laikā esmu progresējis. Ir lieliski būt kopvērtējuma vadībā, taču nejūtu nekādu papildu slogu, jo nebiju domājis, ka nonākšu šādā situācijā. Nedēļas nogalē pirms Rally Liepāja nobraukšu vienu mazu ralliju Latvijā un tad otrdien kopā ar Mārtiņu Sesku aizvadīšu testus. Trešdien būs noslēdzošais ERC Junior Experience pasākums ar grunts treniņiem Urmo Āvas vadībā. Sagatavošanās būs laba un ceru ka varēšu būt konkurētspējīgs,” saka līderis Filips Marešs.

ERC Junior U27 klases kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Filip MARES117
2.Chris INGRAM115
3.Jari HUTTUNEN106
4.Aleks ZAWADA99
5.Karel KUPEC62

Izmantotie resursi:
2017.lvrally.com