Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārtiņš Jankovskis

Grib ieviest jaunu punktu sistēmu

Grib ieviest jaunu punktu sistēmu
Daniels Elena un Sebastiens Lēbs
pēc uzvaras Jaunzēlandē
Foto: AP

WRC rallija boss Moris Čandlers uzskata, ka, lai pasaules rallija čempionāta posmos cīņas padarītu daudz interesantākas, nākamajā sezonā vajadzētu ieviest papildus punktu sistēmu.

Jau kādu laiku vadošie rallija piloti grib mainīt pašreizējo punktu sistēmu, jo pēc izstāšanās un atgriešanās trasē pēc superrally sistēmas, daudzi piloti nebrauc vairs tik ātri un līdzjutējiem tas paliek neinteresanti. Ja kādam pilotam ir stabila vieta, tad viņš brauc tā, lai to nosargātu un īpaši neriskētu.

Bieži vien tas novērots rallija pēdējās dienās, kad uzvarētājs jau praktiski zināms, tāpēc piloti īpaši neriskē un brauc mierīgi. Lai saglabātu kaut kādu intrigu un ātrumus, Čandlers uzskata, ka nepieciešams piešķirt papildus punktus (3-2-1) katras dienas noslēgumā ātrākajam pilotam. Matemātiski, ja kāds pilots uzvar un visās rallija dienās bijis ātrākais pilots, tad viņš kopā nopelna 19 punktus. Šāda sistēma jau guvusi atbalstu no vadošajām rūpnīcas komandām, jo bieži vien rallija noslēdzošajā dienā ātrākie ir piloti, kuri necīnās par uzvaru kopvērtējumā.

"Rūpnīcas komandas uz šo priekšlikumu skatās ar lielu sajūsmu," saka Čandlers. "Tie, kas no līdera būs atpalikuši vienalga varēs cīnīties par punktiem, tādejādi izveidojot tādu kā papildus sacīksti."

Arī Lēba stūrmanis Daniels Elena uzskata, ka jāmaina punktu sistēma. ''Šie noteikumi ir nepareizi,'' iesāk Elena. ''Dodu priekšroku tādām cīņām, kādas mums ar Markusu Gronholmu bija pagājušā gada Jaunzēlandes rallija, kad viņš mūs apsteidza par 0,3 sekundēm. Dodu priekšroku, kad tu cīnies trīs dienas, nevis vienu, kā tas bieži gadās. Viņiem jāmaina noteikumi.''

Atgādināsim, ka šobrīd punktus piešķir astoņiem ātrākajiem pilotiem.

Izmantotie resursi:
autosport.com
stuff.co.nz


, 2008-09-04 09:23, pirms 16 gadiem
nu varbuut nemaz nebuutu slikti,lai jau pameegina
, 2008-09-04 09:31, pirms 16 gadiem
kaut kas ir jāmaina...lai Loebs vairs nevarētu tik vienkārši uzvarēt kopvērtējumā!
, 2008-09-04 09:47, pirms 16 gadiem
Diezgan droši ka pēc jaunās sistēmas Loebam būtu vēl lielāks pārsvars un tas būtu tikai godīgi.
Paskatās cik viņam ir uzvaras SS un cik citiem
, 2008-09-04 09:59, pirms 16 gadiem
Tas tiešām varētu palielināt ātrumus trešajā rallija dienā, bet radīs vēl lielāku plaisu starp Loebu un pārējiem!
, 2008-09-04 10:09, pirms 16 gadiem
Tad jau interesantāk būtu, ja darītu otrādāk - par katru atsevišķu ātrumposmu piešķirtu punktus pēc šābrīža sistēmas 10-8-6-5-4-3-2-1 un beigās vēl pieskaitītu lielo bonusu par kopējo rezultātu laika izteiksmē (piem., 1.v. 50 punktu, 2. v. 40 u.tt.). Pēc tam pēc punktu summas ekipāžas sarindo pa noslēguma vietām rallija ietvaros un kopvērtējumā var piešķirt punktus pēc tās pašas vecās 10-8-6-5.... sistēmas. Cīņa būtu katrā dopā
Ervins Grencis. Foto: Raimonds Volonts
1

Ervins Grencis uzvar Eiropas autokrosa čempionāta posmā Mūsā

Ar Latvijas sportista Ervina Grenča uzvaru "SuperBuggy" klasē "Mūsa Raceland" trasē noslēdzies Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms. Grencis pievienojies īpašajam klubam - kļuvis par septīto latvieti, kurš uzvarējis EČ Latvijas posmā.
Ots Tanaks. Foto: Hyundai Motorsport
2

Tanaks pēdējā ātrumposmā nodrošina uzvaru Sardīnijas WRC rallijā

Pasaules rallija čempionāta sestā posma noslēdzošajā dienā Sardīnijā igauņu pilots Ots Tanaks noķēra ilgi vadībā bijušo Sebastjēnu Ožjē, pēdējā ātrumposmā spējot izvirzīties vadībā un uzvarot ar nieka 0.2 sekunžu pārsvaru.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Toyota Gazoo Racing

Ožjē Sardīnijas rallija vadībā, Noivils avarē

Pēc aizvadītiem sestdienas ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta sestajā posmā Sardīnijā sacensību vadībā nostiprinājies Sebastjēns Ožjē, kuram 17 sekundes zaudē Ots Tanaks. Tikmēr sezonas līderis Tjerī Noivils piedzīvoja avāriju.