Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grib ieviest jaunu punktu sistēmu

Grib ieviest jaunu punktu sistēmu
Daniels Elena un Sebastiens Lēbs
pēc uzvaras Jaunzēlandē
Foto: AP

WRC rallija boss Moris Čandlers uzskata, ka, lai pasaules rallija čempionāta posmos cīņas padarītu daudz interesantākas, nākamajā sezonā vajadzētu ieviest papildus punktu sistēmu.

Jau kādu laiku vadošie rallija piloti grib mainīt pašreizējo punktu sistēmu, jo pēc izstāšanās un atgriešanās trasē pēc superrally sistēmas, daudzi piloti nebrauc vairs tik ātri un līdzjutējiem tas paliek neinteresanti. Ja kādam pilotam ir stabila vieta, tad viņš brauc tā, lai to nosargātu un īpaši neriskētu.

Bieži vien tas novērots rallija pēdējās dienās, kad uzvarētājs jau praktiski ir zināms, tāpēc piloti īpaši neriskē un brauc mierīgi. Lai saglabātu kaut kādu intrigu un ātrumus, Čandlers uzskata, ka nepieciešams piešķirt papildus punktus (3-2-1) katras dienas noslēgumā ātrākajam pilotam. Matemātiski, ja kāds uzvar un visās rallija dienās bijis ātrākais pilots, tad viņš kopā nopelna 19 punktus. Šāda sistēma jau guvusi atbalstu no vadošajām rūpnīcas komandām, jo bieži vien rallija noslēdzošajā dienā ātrākie ir piloti, kuri necīnās par uzvaru kopvērtējumā.

"Rūpnīcas komandas uz šo priekšlikumu skatās ar lielu sajūsmu," saka Čandlers. "Tie, kas no līdera būs atpalikuši vienalga varēs cīnīties par punktiem, tādejādi izveidojot tādu kā papildus sacīksti."

Arī Lēba stūrmanis Daniels Elena uzskata, ka jāmaina punktu sistēma. ''Šie noteikumi ir nepareizi,'' iesāk Elena. ''Dodu priekšroku tādām cīņām, kādas mums ar Markusu Gronholmu bija pagājušā gada Jaunzēlandes rallija, kad viņš mūs apsteidza par 0,3 sekundēm. Dodu priekšroku, kad tu cīnies trīs dienas, nevis vienu, kā tas bieži gadās. Viņiem jāmaina noteikumi.''

Izmantotie resursi:
autosport.com
stuff.co.nz