Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē pēc mājinieka Rovanperas neveiksmes uzvar Somijas rallijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ožjē pēc mājinieka Rovanperas neveiksmes uzvar Somijas rallijā
Sebastjēns Ožjē. Foto: Red Bull Content Pool

Noslēdzies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas devītais posms "Secto Rally Finland", tā noslēdzošajā dienā pieredzot pamatīgu drāmu un līdera maiņu, uzvaru izcīnīja astoņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjēns Ožjē ar stūrmani Vinsentu Landē ("Toyota Gazoo Racing World Rally Team").

Piektdiena izvērtās ļoti sarežģīta Hyundai Shell Mobis World Rally Team komandai. Jau no rīta lielā ātrumā avarēja igauņu ekipāža Ots Tanaks un Martins Jarveoja, kuri nopietnas traumas neguva, taču stūrmanis tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes. Tikmēr sestajā ātrumposmā avarēja somu cerība Esapeka Lapi, kurš tobrīd ierindojās ceturtajā vietā. Hyundai komandu cīņā noturēja kopvērtējuma līderis beļģis Tjerī Noivils, kurš arī dienas gaitā pieļāva kļūdu, taču spēja piektdienu noslēgt ceturtajā vietā, 25,5 sekundes aiz līdera. Visu pirmo trijnieku aizņēma Toyota ekipāžas – mājinieks Kalle Rovanpera vadībā, bet Noivila galvenais konkurents titula cīņā Efins Evanss otrajā vietā, bet trešais – Sebastjēns Ožjē. Rally1 debiju piedzīvoja jaunais somu talants Sami Pajari, devītajā ātrumposmā sasniedzot savu pirmo ātrumposma uzvaru.

Sestdien absolūti dominēja divkārtējais pasaules čempions Kalle Rovanpera. Soms uzvarēja piecos no sešiem dienas ātrumposmiem un dienu noslēdza ar iespaidīgu 44,2 sekunžu pārsvaru pār komandas biedru Ožjē. 12. ātrumposmā no cīņas par trešo uzvaru Somijā izkrita Evanss, kura auto piemeklēja transmisijas defekts. Noivils tikmēr pakāpās uz trešo pozīciju, Somijas rallijam negaidīti izvēršoties visnotaļ veiksmīgam priekš beļģu pilota. Jāatzīmē, ka tieši sestdienā pirmo reizi kopš 2017. gada tika veikts leģendārais Ouninpohja ātrumposms.

Noslēdzošajā dienā Rovanpera turpināja palielināt pārsvaru un tuvoties savai pirmajai māju uzvarai, taču 19. ātrumposmā soms lielā ātrumā uzbrauca uz akmens, pēc kā izlidoja ārpus trases, izstājoties no cīņas par uzvaru. Par līderi kļuva Sebastjēns Ožjē, kurš izcīnīja savu otro karjeras uzvaru Somijas rallijā. Tjerī Noivils attiecīgi pakāpās uz otro vietu, bet pēc ļoti stabila snieguma, braucot bez kļūdām, uz pjedestāla noslēdzošā pakāpiena kāpa M-Sport Ford World Rally Team pilots Adriens Formo. Francūzis ar savu ceturto sezonas pjedestālu nodrošināja, ka uz pjedestāla finišē visi trīs ražotāji. Aiz pjedestāla finišu sasniedza debitants Pajari, kuram bija sešu minūšu pārsvars pār tuvāko sekotāju.

Super Sunday ieskaitē apņēmības pilns bija Elfins Evanss, taču velsietis 19. ātrumposmā piedzīvoja avāriju jau pirmajā līkumā un, tāpat kā abi pārējie rallija favorīti Tanaks un Rovanpera, Somiju atstās bez punktiem. Negaidīti ātrāko laiku pēc svētdien veiktajiem 41,66 kilometriem ar identisku laiku dalīja Esapeka Lapi un japānis Takamoto Katsuta, kuri ieguva attiecīgi 7 un 6 punktus. Vien 1,5 sekundes tālāk atradās rallija uzvarētājs Ožjē, bet vēl pussekundi tālāk arī Noivils.

Wolf Power Stage noslēdzošajā ātrumposmā ātrākais bija Katsuta, kurš ieguva maksimālos 5 punktus, bet tālāk katrs par punktu mazāk ieguva attiecīgi Noivils, Lapi, Formo un Ožjē.

“Šobrīd ir grūti smaidīt, uzvara Somijā vienmēr ir jauka, bet šis nav tas veids kādā mēs to vēlamies iegūt. Ļoti žēl Kalles un Jonnes. Iespaidīgs ātrums no viņiem visu nedēļas nogali, bet ļoti nepaveicās ar to akmeni. Mums nepaveicās Sardīnijā un zaudējām pēdējā ātrumposmā, bet mums paveicās šeit. Tāds ir autosports. Man jāskatās, vai mēs veiksim pilnu sezonu, bet izskatās, ka mums nebūs citu iespēju. Tā nav mana prioritāte, bet tad jau redzēsim,” tā pēc negaidītās uzvaras izteicās Sebastjēns Ožjē.

Sezonas kopvērtējumā, pēc konkurentu neveiksmēm, Noivils ir iekrājis ievērojamu 27 punktu pārsvaru – beļģim nu ir 168 punkti. Ožjē trešā uzvara sezonā ļāva francūzim apsteigt gan Evansu, gan Tanaku un, par spīti trim izlaistiem posmiem, nokļūt otrajā pozīcijā ar 141 punktu. Tanaks un Evanss savu punktu krājumu nepapildināja un atrodas attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā ar 137 un 132 punktiem. Pirmajā pieciniekā nostabilizējies arī Adriens Formo, kuram nu jau 119 punkti.

Pēc absolūtas neveiksmes piektdien, svētdienas drāma deva iespēju Hyundai Shell Mobis World Rally Team palielināt savu pārsvaru par 19 punktiem un ar 395 punktiem Vācijā bāzētā komanda apsteidz Toyota Gazoo Racing World Rally Team vienību, kurai ir sakrāti 375 punkti. M-Sport Ford World Rally Team tikmēr atrodas trešajā vietā ar 207 punktiem.

Rezultāti:

  +2 [+] [-]

, 2024-08-04 18:47, pirms mēneša
Izsmeļošs raksts LETAs izpildījumā! Kāpēc Sportacentrs neizmanto iespēju, kamēr rallijs Latvijā ir karsts. Tik daudz interesantu notikumu. Kārtējā Tanaka avārija, Pajari ātrums debijā (Seska akcijas drusku samazinājās) u.c.

     [+] [-]

, 2024-08-04 19:48, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Izsmeļošs raksts LETAs izpildījumā! Kāpēc Sportacentrs neizmanto iespēju, kamēr rallijs Latvijā ir karsts. Tik daudz interesantu notikumu. Kārtējā Tanaka avārija, Pajari ātrums debijā (Seska akcijas drusku samazinājās) u.c.
Absolūti piekrītu. Mūsdienās taču ir tik vienkārši paņemt kaut vai vienkāršu ārvalstu publikāciju par pasākumu, piemēram, šādu:
https://www.france24.com/en/live-ne...
Un likt MI iztulkot kaut kādā "wild mode" latviski, lai doma un cipari paliek, bet teikumi sakārtojas savādāk.
Pajari, pat startējot ar labāku auto, tomēr no savas komandas līderiem atpalika, lai arī vienu ātrumposmu vinnēja. Sesks visiem savējiem brauca gabalu pa priekšu ar to savu lūzni. Esmu gandrīz pārliecināts, ka pēdējā etapa neveiksme Seskam nebija nejauša, bet komandas apzināta rīc``iba, jo Formū, pat lēni braucot, bet aizbraucot visos posmos līdz galam, kopvērtējumā pretendē uz trijnieku.

     [+] [-]

, 2024-08-04 21:22, pirms mēneša
Arī gaidīju Pajari sniegumu, lai salīdzinātu ar Sesku. Abiem bija mājas etapi, tādēļ tie ir salīdzināmi. Pajari bija priekšrocības ar auto, jo brauca ar "to pašu Yaris". Soms neapgāja nevienu finišējušo RC1. Katrā ziņā tirgus dēļ wrc labāk paņems somu nevis latvieti. Nu Ožē jābrauc atlikusī sezona, lai glābtu Toyota godu, jo pilnās sezonas braucēji netur Hyundai līmeni.

     [+] [-]

, 2024-08-04 23:23, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Izsmeļošs raksts LETAs izpildījumā! Kāpēc Sportacentrs neizmanto iespēju, kamēr rallijs Latvijā ir karsts. Tik daudz interesantu notikumu. Kārtējā Tanaka avārija, Pajari ātrums debijā (Seska akcijas drusku samazinājās) u.c.
Es gan domāju, ka salīdzinot Pajari ar Sesku, Sesks ir parādījis iespaidīgāku sniegumu. Pajari vieta laba jā, bet praktiski no paša sākuma jau iekārtojās aiz visiem dūžiem un isti viņus apdraudēt nespēja. Beigās daudzi nokrašoja un sanāca ļoti laba vieta finišā. Sesks tomēr sitās kā līdzīgs ar līdzīgu ar to pašu Ožjē, Tanaku utt.

     [+] [-]

, 2024-08-05 09:52, pirms mēneša
Tanaka avārija no 3:24:

https://www.youtube.com/watch?v=SLf...