Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Somijas WRC treniņos ātrākais Rovanpera, Grjazinam avārija un rallijs beidzies

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Somijas WRC treniņos ātrākais Rovanpera, Grjazinam avārija un rallijs beidzies
Grjazina avarējusī automašīna

Ceturtdien ar brīvajiem treniņbraucieniem startējis pasaules rallijā čempionāta (WRC) astotais posms - Somijas WRC rallijs, kurā sportistiem bija jāveic 4,48 kilometrus garš ātrumposms. Ātrākais šī rīta treniņos bija čempionāta kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera.

Treniņa ātrumposmu visātrāk veica WRC čempionāta kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera, kurš savā ceturtajā piegājienā par pussekundi apsteidza citu somu braucēju Esapeku Lapi, kurš ar Rovanperu visu laiku cīnījās par ātrāko laiku. Trešā vieta, zaudējot 0,9 sekundes, Otam Tanakam. 11.ātrāko laiku uzrādīja Jari Hutunens, kuram šī ir debija pie ''Ford Puma Rally1'' automašīnas stūres. Jāpiebilst, ka Rovanperas vidējais ātrums bija 138,9 km/h.

WRC2 Open klasē ātrākais bija soms Tēmu Suninens, kurš par pussekundi apsteidza Fabrisio Zaldivāru. Ātrs savā pirmajā braucienā bija krievu sportists Nikolajs Grjazins, taču diemžēl otrajā reizē Grjazins pieļāva kļūdu un uzmeta kūleni. Vēlāk servisa parkā noskaidrojās, ka viņa automašīnai ir bojāts drošības karkass, kas nozīmē to, ka rallijs viņam ir beidzies.

"Viens no drošības karkasa stieņiem bija nedaudz bojāts. Rallijs beidzies. Ziniet, viņš divas dienas veica testus, un viņš bija ļoti labi sagatavojies. Teiktu, ka tas viss ļoti neveiksmīgi sanāca. Tā gadās. Mēs esam priecīgi, ka viņiem viss ir kārtībā," portālam DirtFish skaidroja Toksport komandas vadītājs Serkans Guru.

Pavisam kopā uz starta izies 44 ekipāžas, kurām būs jāveic 22 ātrumposmi. Pirmā dopa starts jau ceturtdienas vakarā, kur sportisti veiks 3,48 kilometrus garu pilsētas ātrumposmu.

Pēc septiņiem posmiem WRC kopvērtējumā līderis ir Rovanpera (175), kuram seko Tjerī Noivils (92) un Elfins Evans (79).