Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vadību Portugālē pārņem Hirvonens, igaunis Tanaks otrais, Latvala avarē

Rolands Eliņš

Vadību Portugālē pārņem Hirvonens, igaunis Tanaks otrais, Latvala avarē
Jari Mati Latvala šodien piedzīvoja pamatīgu kūleni
Foto:AFP/Scanpix

Portugāles rallijā, kas ir ceturtais posms pasaules rallija čempionāta ietvaros, pēc otrajā dienā aizvadītajiem sešiem ātrumposmiem vadību pārņēmis soms Hirvonens , bet pašreizējais čempions Ožjē atkāpies uz trešo vietu. Savukārt Ožjē galvenais konkurents kopvērtējumā Jans Mati Latvala izstājās.

Soms Jari Mati Latvala vakar atzīmēja savu dzimšanas dienu, ieņemot otro vietu Portugāles rallija pirmajā ātrumposmā. Šodien kopvērtējuma vicelīderis piedzīvoja neveiksmi, avarējot piektajā ātrumposmā. Latvala bija visātrākais ceturtajā ātrumposmā un kopvērtējumā bija praktiski panācis Sebastjanu Ožjē (viņus šķīra tikai 0,4 sekundes), taču sekoja avārija, kuras rezultātā mašīna apgāzās. Latvala un viņa pilots Mīka Antila tika sveikā cauri bez nopietnām traumām.

Avarēja arī velsietis Elfins Evanss, un bez problēmām neiztika arī poļu rallists Roberts Kubica, kurš ceturtajā ātrumposmā pazaudēja riteni un uz 15 minūtēm nosprostoja trasi. Visiem, kurus iespaidoja šī avārija, tika piešķirti vienādi laiki, kas nāca par labu somam Haninenam, kuram trasē nācās nomainīt riepu un normālos apstākļos būtu jāzaudē apmēram divas minūtes. Haninens pēc otrās dienas ieņem astoto vietu

Ar uzvaru sestajā ātrumposmā vadību bija pārņēmis Sebastjans Ožjē, taču septītajā, dienas noslēdzošajā ātrumposmā viņš palika tikai piektais un vadību pārņēma soms Miko Hirvonens. Augstajā otrajā vietā igaunis Ots Tanaks, bet Ožjē noslīdējis uz trešo vietu, no līdera atpaliekot sešas ar pusi sekundes. Šis trijnieks gan ir samērā tālu no sekotājiem - ceturtajā vietā esošais norvēģis Ostbergs atpaliek par 25 sekundēm no Hirvonena.

Vēl nedēļas nogalē Portugālē tiks aizvadīti deviņi ātrumposmi, un uzvarētājs tiks noskaidrots svētdien.

Portugāles rallijs, pēc 7. ātrumposmiem

V.SportistsValstsLaiks
1.M. HirvonensSomija1:25.05.6
2.O. TanaksIgaunija+3.7
3.S. OžjēFrancija+6.5
4.M. OstbergsNorvēģija+25.6
5.D. SordoSpānija+25.7
6.T. NeuvilsBeļģija+42.0
7.H. SūlbergsNorvēģija+1:42.3
8.J. HaninensSomija1:58.2

Izmantotie resursi:
World Rally Championship - Results Portugal -...

     [+] [-]

, 2014-04-05 10:20, pirms 11 gadiem
Jans mati latvala!!!!Savācies Roland!!!!!!