Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grjazinam Norvēģijas 'Finnskog' rallijs beidzas kupenā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Grjazinam Norvēģijas 'Finnskog' rallijs beidzas kupenā
Grjazina auto kupenā
Foto: No sportistu personīgā arhīva

Norvēģijas rallija čempionāta 2.posmā uz starta izgāja arī latviešu SRT rallija komanda, kuras pilots Nikoljs Grjazins diemžēl nespēja sasniegt finišu.

Atgādināsim, ka pirmajā Norvēģijas rallija čempionāta posmā ''Sigdalsrally 2018'' uzvaru izcīnīja SRT komandas braucējs Grjazins, kuram izdevās apsteigt vairākus spēcīgus Norvēģijas braucējus, tostarp WRC zvaigzni Ostbergu, kurš bija spiests izstāties.

Otrajā posmā ''KNA Rally Finnskog'' uz starta izgāja vairāk nekā 80 ekipāžas, starp kurām bija gandrīz visas vadošās norvēģu ekipāžas, tai skaitā arī spēcīgais norvēģis Mads Ostbergs, kurš ar šo posmu sāka gatavošanos Zviedrijas WRC rallijam, kurā Ostbergs startēs ''Citroen'' rūpnīcas komandas sastāvā.

Ralliju pārliecinoši iesāka Mads Ostbergs, kurš šajā posmā startēja ar jaunās paaudzes ''Ford Fiesta WRC''. Uzvarējis pirmajos četros posmos, sportists, neskatoties uz desmit sekunžu sodu, izvirzījās pārliecinošā vadībā. Otrais tobrīd bija Ole Kristians Veibijs (''Skoda Fabia R5''), bet ceturtais - Grjazins.

Pēc pusdistances Ostbergs atzina, ka otro apli viņš trasē dosies ar Zviedrijas WRC rallijam paredzētajām ziemas riepām, kamēr pārējie startēja ar šaurajām radžu riepām, kas ļāva braukt ātrāk. Piektajā posmā tehnisku problēmu dēļ izstājās Henings Solbergs (''Mitsubishi WRC 6,5''), kurš Zviedrijas WRC rallijā startēs ar Ostberga ''Ford Fiesta WRC''. Tas uz trešo vietu tobrīd ļāva pakāpties Grjazinam.

Arī turpinājumā Ostbegs, neskatoties uz vienu soda minūti, palielināja pārsvaru, tādējādi izcīnot pārliecinošu uzvaru. Otrais palika Veibijs, bet trešais – Anders Grondāls (''Ford Fiesta R5''). Diemžēl Grjazins, kurš bija trešais, septītajā posmā pēc nobraukta pusotra kilometra ielidoja lielā kupenā, tādējādi nespējot sasniegt rallija finišu.

Nākamais rallijs Grjazinam paredzēts ''Rallijs Sarma''.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Mads ØstbergFord Fiesta WRC65:11.6
2.Ole Christian VeibySkoda Fabia R5+0:07.6
3.Anders GrøndalFord Fiesta R5+1:43.8
4.Martin NygårdSubaru Impreza+7:17.3
5.Runar PedersenSubaru Impreza STI+7:38.9
6.Oddbjørn RøedFord Fiesta R5+8:11.1
7.Steve RøklandFord Fiesta ST+8:31.9
8.Håkon Sveen FrøslidPeugeot 208 R2+8:42.9

Izmantotie resursi:
resultater.rallyfinnskog.no