Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallijs startē ar Romas neveiksmi un Al Atijas uzvaru

Dakaras rallijs startē ar Romas neveiksmi un Al Atijas uzvaru
Nasers Al Atija
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Argentīnā startēja tradicionālais Dakāras rallijs. Pirmajā sacensību dienā dalībnieki veica 175 kilometrus garu posmu (vieglajām automašīnām etaps bija piecus kilometrus īsāks).

Lielākais pārsteigums notika vieglo automašīnu konkurencē, kur fiasko piedzīvoja pagājušā gada čempions Nani Roma (Spānija). Jau dažus kilometrus pēc starta Romas vadītais "Mini" apstājās un pēc otrās noslāpšanas vairs nebija iedarbināms – spāņa atpalicība no līdera pārsniedz jau četras stundas (finišējušo sarakstos Roma nav atrodams, pēdējā atzīme bija otrajā no četriem kontrolpunktiem), un reālas izredzes uz titula aizstāvēšanu ir zudušas jau tagad.

Pirmajā posmā uzvaru svinēja Kataras braucējs Nasers Al Atija, kurš sasniedza finišu pēc vienas stundas, 12 minūtēm un 50 sekundēm. Otrajā vietā finišēja argentīnietis Orlando Terranova, bet trešais palika amerikānis Robijs Gordons.

Tikmēr savu atgriešanos Dakāras rallijā pēc 25 gadu pārtraukuma piedzīvoja "Peugeot" rūpnīca, tiesa, pagaidām sākums ir samērā pieticīgs. Pirmajā posmā augstāko – astoto – vietu ieņem Karlosa Sainsa ekipāža, bet labāko desmitnieku noslēdz viena no Dakāras leģendām Stefans Petransels.

Motociklu konkurencē ātrākais pirmajā posmā bija brits Sems Sanderlends, kurš ātrumposmu veica vienā stundā, 18 minūtēs un 57 sekundēs, tikai par piecām sekundēm apsteidzot portugāli Paulo Gonsalvesu. Trešais palika četrkārtējais Dakāras čempions Marks Koma (Spānija).

Smago automobiļu klasē uzvaru izcīnīja Hansa Steisija (Nīderlande) vadītā "Iveco" ekipāža, kas distanci veici vienā stundā, 30 minūtēs un 43 sekundēs. 35 sekundes lēnāks bija Marsela van Vlīta (Nīderlande) vadītais "Man". Ierasti spēcīgās "Kamaz" mašīnu ekipāžas šoreiz par uzvaru necīnījās – pirmajā posmā augstākā vieta Krievijas braucējiem bija sestā.

Kvadraciklu klasē jau ar pirmo posmu sāka dominēt pagājušā gada čempions Ignasio Kasals. Čīlietis ar "Yamaha" kvadraciklu posmu veica vienā stundā, 37 minūtēs un astoņās sekundēs, tuvāko sekotāju poli Rafalu Soniku apsteidzot par vairāk nekā vienu minūti.

Dakāras rallijs jau septīto gadu pēc kārtas notiek Dienvidamerikā. Šogad tas no 4. – 17. janvārim notiks Argentīnā, Čīlē un Bolīvijā. Starts un finišs ir Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Izmantotie resursi:
dakar.com

  +1 [+] [-]

, 2015-01-04 23:33, pirms 10 gadiem
Varbūt šoreiz beidzot arābs uzvarēs?
Un varbū Gordons beidzot līdz finišam tiks?

Tas būtu manu sapņu piepildījums

     [+] [-]

, 2015-01-04 23:55, pirms 10 gadiem
Romam 7,5 stundas neatspēlēt

     [+] [-]

, 2015-01-05 02:30, pirms 10 gadiem
Roma var doties majas

     [+] [-]

, 2015-01-05 08:00, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Varbūt šoreiz beidzot arābs uzvarēs?
Un varbū Gordons beidzot līdz finišam tiks?

Tas būtu manu sapņu piepildījums
Diez vai tas būs beidzot, jo ar VW Touareg ir jau reiz uzvarējis, bet nu lai viņam izdodas vēlreiz Finiša TOP 3 - AL Atija, Sainss, Gordons