Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seskam ar uzvaru Moncā var arī nepietikt, lai kļūtu par JWRC čempionu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Seskam ar uzvaru Moncā var arī nepietikt, lai kļūtu par JWRC čempionu
Mārtiņa Seska ekipāža Igaunijā. Foto: Martins Sesks Rally

Moncā ar pirmo ātrumposmu startējis pasaules rallija čempionāta (WRC) noslēdzošais posms. Pirms izšķirošajām cīņām, piedāvājam aplūkot, kāda ir situācija kopvērtējumu tabulās.

WRC
Par WRC čempiontitulu matemātiski cīnās četri piloti. Efins Evans šobrīd par 14 punktiem apsteidz Sebastjanu Ožjē. 24 punktus atpaliek Tjerī Noivils, bet 28 punktus zaudē Ots Tanaks. Maksimums, ko šajā posmā var izcīnīt, ir 30 punkti. Lai izcīnītu savu pirmo titulu, Evansam jāizcīna 17 punkti. Britu sportistam pietiks ar otro vietu. Arī ceturtā vieta un uzvara Power Stage posmā Evansam nodrošinās titulu. Ja Evans izstāsies, tad pretendentu uz titulu un iespējamās kombinācijas ir vairākas. Ožjē, lai nodrošinātu savu septīto čempiontitulu, tad pietiks ar 21 izcīnītu punktu. Ja Noivils uzvar rallijā un Power Stage posmā, tad Ožjē titulam pietiks ar otro vietu un vismaz trešo Power Stage posmā. Tikmēr lai Tanaks kļūtu par čempionu, viņam ir jāuzvar rallijs, jāuzvar Power Stage un jācer, ka konkurentiem būs pagalam neveiksmīgs starts un viņi paliek bez punktiem.

WRC kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Evans Elfyn111
2.Ogier Sébastien97
3.Neuville Thierry87
4.Tänak Ott83
5.Rovanperä Kalle70
6.Suninen Teemu44
7.Lappi Esapekka38

WRC ražotāju kauss
Hyundai uz Itāliju dodas ar septiņu punktu pārsvaru pār Toyota. Ja kāds Hyundai pilots izcīna uzvaru, tad kādam no pārējiem diviem braucējiem ir jāizcīna vismaz viens punkts (pat ja Toyota braucēji izcīna otro un trešo vietu), lai tituls būtu kabatā. Ja Toyota braucēji izcīna pirmo un otro vietu, tituls ir viņu.

WRC2
Šajā klasē par titulu cīnās divi skandināvi – 2017.gada WRC2 čempions Pontus Tīdemans un norvēģis Mads Ostbergs. Tīdemana pārsvars ir 18 punkti, taču čempionāta kopvērtējumā tiek ņemti vērā katra braucēja piecu posmu labākie rezultātu. Tīdemanam jau ir pieci nobraukti ralliji, tāpēc, ja sportists izcīnīs punktus Moncā, viņam vairākus punktus nāksies zaudēt. Tikmēr Ostbergs ir piedalījies četros posmos, tāpēc viņš Itālijā nopelnītos punktus varēs paturēt. Lai palīdzētu Tīdemanam, Toksport komanda, kura jau nodrošinājusi titulu komandu ieskaitē, piesaistījusi spēcīgo un vairākkārtējo Čehijas rallija čempionu Janu Kopecki. Ja Kopeckis finišēs starp Tīdemanu un Ostbergu, tas apgrūtinās Ostberga iespējas izcīnīt čempiontitulu. Ja uzvar Tīdemans, otrais paliek Kopeckis, bet trešais Ostbergs, tituls nonāks Tīdemana rokās. Ja uzvarēs Ostbergs, čempions būs viņš.

WRC2 kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Tidemand Pontus105
2.Østberg Mads87
3.Fourmaux Adrien66
4.Veiby Ole Christian51
5.Gryazin Nikolay51

WRC3
Par titulu šajā klasē cīnīsies trīs braucēji – līderis ir Marko Bulasija (70), kuram seko Jari Hutunens (68) un Kajetans Kajetanovičs (55). Šajā ieskaitē tiek skaitīti sportistu četri labākie rezultāti. Ja Bulasija kāps uz goda pjedestāla, viņš zaudēs 12 punktus, kamēr Hutunens un Kajetanovičs iegūs visu, ko izcīnīs. Likmes šobrīd ir par labu Hutunenam, kurš kļūs par čempionu, ja finišēs pirmais vai otrais. Ja uzvar Bulasija, bet Hutunens paliek trešais, tad situācija būs tāda, ka abiem būs vienāds punktu skaits.

WRC3 kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Bulacia Wilkinson Marco70
2.Huttunen Jari68
3.Kajetanowicz Kajetan55
4.Solberg Oliver43
5.Ciamin Nicolas28

Junior WRC
Protams, mums šajās brīvdienās lielākā uzmanība tiks pievērsta Junior WRC klasei, kur par titulu cīnās Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Tieši Sesks šobrīd ir līderis, par desmit punktiem apsteidzot Tomu Kristensonu, bet 14 punktus atpaliek Sami Pajari. Moncā gūtie punkti tiks reizināti ar koeficientu 1.5. Arī šajā klasē tiks atmests sliktākais rezultāts. Šobrīd lielākas priekšrocības ir Kristensonam, kuram pēc izstāšanās Igaunijā tiks atrēķināti 0 punkti, kamēr Sesks un Pajari attiecīgi zaudēs 15 un 10 punktus. Šobrīd matemātiski, atrēķinot sliktākā rallija rezultātu, Kristensonam ir par pieciem punktiem vairāk nekā Seskam.

Taču kopējo nenoteiktību un sarežģītību sezonas kopvērtējuma aprēķinos rada iespēja saņemt bonusa punktus par uzvarām katrā ātrumposmā (Moncā būs 16 ātrumposmi). Pat, ja uzvaru rallijā izcīna Sesks, viņam jāturpina cīnīties par punktiem ātrumposmos, lai izcīnītu čempiontitulu.

JWRC kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.Sesks Mārtiņš68
2.Kristensson Tom58
3.Pajari Sami54
4.Zaldivar Fabrizio34
5.Pollara Marco19
6.Torn Ken18

Jebkurā gadījumā mūs Moncas WRC rallijā sagaida četras aizraujošas un spriedzes pilnas dienas!

Punktu skaitīšanas sistēma

V.Punkti
1.v.25
2.v.18
3.v.15
4.v.12
5.v.10
6.v.8
7.v.6
8.v.4
9.v.2
10.v.1

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

  +2 [+] [-]

, 2020-12-04 06:29, pirms 3 gadiem
Manuprāt, tā sistēma, atmetot sliktāko posmu, ir sviestaina. Ja nestartē kādā posmā, tad tas ir tavs sliktākais rezultāts, bet savādāk nākas zaudēt daudz punktus, ja regulāri finišē top3.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-04 08:40, pirms 3 gadiem
Amatieru sistēma!

  -2 [+] [-]

, 2020-12-04 13:35, pirms 3 gadiem
Ko dos uzvara JWRC?

  +1 [+] [-]

, 2020-12-04 16:26, pirms 3 gadiem
marxx,šeit ir par balvu,ja uzvar JWRC
https://www.wrc.com/en/championship...

     [+] [-]

, 2020-12-04 19:46, pirms 3 gadiem
dsks rakstīja: marxx,šeit ir par balvu,ja uzvar JWRC
https://www.wrc.com/en/championship/support-championships/junior-wrc/the-prize/
tnx!