Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

M-Sport rallija komanda nedaudz šokē ar pilotu izvēli

M-Sport rallija komanda nedaudz šokē ar pilotu izvēli
Ēriks Kamillī
Foto: wrc.com

M-Sport rallija komanda paziņojusi, ka 2016.gadā tās sastāvā brauks norvēģis Mads Ostbergs un mazpazīstamais franču pilots Ēriks Kamillī.

Jau ziņojām, ka nesen M-Sport komanda paziņoja, ka tās sastāvā 2016.gadā nebrauks igaunis Ots Tanaks, kurš esot pievienojies "DMACK World Rally Team" komandai. Tobrīd daudzi nojauta, ka Tanaka vietu M-Sport komandā varētu ieņemt Mads Ostbergs, kurš pēc ''Citroen'' negaidītā lēmuma (izlaist 2016.gada WRC sezonu) bija palicis bez darba. Par Ostberga komandas biedru tika minēts šī gada M-Sport vienības braucējs Elfins Evans, kuram, tāpat kā Tanakam, šī nebija tā veiksmīgākā sezona.

Taču M-Sport bija citi plāni, jo vienība paziņoja, ka komandas sastāvā 2016.gadā startēs Mads Ostbergs un mazpazīstamais franču pilots Ēriks Kamillī, kurš šogad brauca WRC2 čempionātā.

Neizpratni šāds M-Sport lēmums izraisa tajā, ka 28 gadus vecais franču pilots līdz šim nekad nav braucis ar WRC automašīnu, kā arī viņš savas karjeras laikā startējis tikai desmit WRC posmos. Šogad franču pilots piedalījās astoņos WRC2 rallijos, kur viņš čempionātā izcīnīja desmito vietu (labākie rezultāti divas otrās vietas un viena trešā).

''Nākamgad prioritāte būs apgūt to līmeni, kas nepieciešams, lai startētu WRC. Tāpat būs jāapgūst braukšana ar ''Fiesta WRC'' mašīnu, kas man ir sveša. Zinu, ka auto būs ātrs – ātrākais, ar kādu līdz šim man sanācis braukt. Iešu soli pa solim un centīšos uzlabot savu sniegumu,” saka Ēriks Kamillī.

''Zinu, uz ko Ostbergs ir spējīgs, tāpēc ticu, ka viņš var atgriezt M-Sport un Ford uz augstākā pjedestāla pakāpiena. Kamillī WRC pieredze ir ļoti niecīga, taču ļoti ticu, ka viņam ir viss nepieciešamais, lai kļūtu par nākotnes WRC čempionu. Viņš jau ir pierādījis, cik ātri var aprast ar jaunu auto un jauniem apstākļiem,” tā M-Sport šefs Malkolms Vilsons.

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...

     [+] [-]

, 2015-12-01 23:57, pirms 9 gadiem
Nu, nu... Ka tik pēc dažiem posmiem nesāk kost pirkstos un meklēt citu pilotu.