Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Beļģijas pilota Noivila ekipāžai uzvara WRC Somijas posma pirmajā ātrumposmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Beļģijas pilota Noivila ekipāžai uzvara WRC Somijas posma pirmajā ātrumposmā
Tjerī Noivila ekipāža. Foto: SIPA/Scanpix

LETA. Beļģis Tjerī Noivils ("Hyundai i20 N") ceturtdien bija ātrākais pasaules rallija čempionāta (WRC) devītā posma pirmajā ātrumposmā.

Ekipāžām veicot 3,48 kilometrus, visātrāk finišu sasniedza Tjerī Noivils ("Hyundai i20 N"), trasē pavadot divas minūtes un 46,1 sekundi.

Otru labāko laiku uzrādīja japānis Takamoto Kacuta ("Toyota GR Yaris"), uzvarētājam zaudējot 1,1 sekundi, bet trešais - igaunis Ots Tanaks ("Hyundai Shell Mobis"), kurš finišēja 1,3 sekundes aiz Noivila.

Piektdien paredzēti deviņi ātrumposmi, sestdien - seši ātrumposmi, bet svētdien noslēdzošajā sacensību dienā tiks aizvadīti pēdējie četri ātrumposmi.

"M-Sport Ford" komandā, kuras sastāvā iepriekšējos divos posmos startēja Latvijas ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, šoreiz pārstāv ierastie divi pilnas sezonas braucēji francūzis Adriāns Formo un luksemburgietis Greguārs Munsters.

Jūnija beigās debijā WRC Seska ekipāža Polijas rallijā izcīnīja piekto vietu, bet jūlija beigās Latvijas rallijā finišēja septītā.

Pēc astoņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 145 punktiem ieņem beļģis Tjerī Noivils ("Hyundai i20 N"), otrais ar 137 punktiem ir igaunis Ots Tanaks ("Hyundai Shell Mobis"), bet Lielbritānijas pilots Elfins Evanss ar 132 punktiem ir trešais. Sesks ar 22 punktiem ir 12.vietā.

Sezonas turpinājumā sportisti sacentīsies posmos Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Rovanpere, kurš karjeras pirmsākumos izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus rallijā, šogad nestartē visos WRC posmos.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2024-08-02 01:17, pirms mēneša
Autor, kas tad galu galā uzvarēja pirmo ātrumposmu? Noivils vai Lapi? Jums būtu jāsaņem nauda par notikuma oriģinālo mājas lapas reklamēšanu, jo pēc katra raksta lasīšanas jādodas uz oriģinālo saiti izlasīt patiesību.

     [+] [-]

, 2024-08-02 09:01, pirms mēneša
guntis86 rakstīja: Autor, kas tad galu galā uzvarēja pirmo ātrumposmu? Noivils vai Lapi? Jums būtu jāsaņem nauda par notikuma oriģinālo mājas lapas reklamēšanu, jo pēc katra raksta lasīšanas jādodas uz oriģinālo saiti izlasīt patiesību.
Autors - LETA.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-02 09:43, pirms mēneša
Ja autors ir LETA, tad ko nozīmē raksta augšējā stūrī minētā persona? Tad autoru vajag dēvēt par pārpublicētāju. Pārpublicētājs nedaudz varētu celt savu prestižu un pārlasīt kopējamo materiālu.

     [+] [-]

, 2024-08-02 11:16, pirms mēneša
Pirmo ātrumposmu vinēja Noivils!
Nejauc to ar shakedown