Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Portugālē uzvar Lorenso, "Yamaha" komandai dubultuzvara

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Portugālē uzvar Lorenso, "Yamaha" komandai dubultuzvara
Portugāles posma uzvarētājs Horhe Lorenso no "Yamaha"
Foto: AP/Scanpix

Moto GP Portugāles Grand Prix uzvaru izcīnīja šīgada čempions, "Yamaha" pārstāvis Horhe Lorenso. Otrais palika Lorenso komandas biedrs, titulētais Valentīno Rosi, savukārt goda pjedestāla zemāko pakāpienu aizņēma "Honda" pārstāvis Andrea Dovicioso, kurš tikai pēdējos metros tika galā ar sāncenšiem Marko Simončelli un Nikiju Haidenu.

Atšķirībā no sestdienas, kad Eštorilas trasē valdīja lietus, šodien laika apstākļi bija sacīkstēm krietni piemērotāki. Vienīgās raizes komandām sagādāja stiprais vējš, taču tas nebija traucēklis Grand Prix norisei. Pirms sacīkstēm tika veikti iesildīšanās apļi, un tie neveiksmīgi izrādījās talantīgajam ”Yamaha Tech 3” braucējam Benam Spīsam – amerikānis piedzīvoja kritienu, savainoja kāju, un ārsti 26 gadus vecajam pilotam aizliedza turpināt dalību Portugāles sacīkstēs. Iespējams, 2011. gada ”Yamaha” pilotam secen ies arī šīgada pēdējais posms Valensijā.

Spīsa avārija nebūt nemazināja pārējo pilotu vēlmi cīnīties par uzvaru. Jau no pirmajiem metriem atrauties mēģināja pirmās starta vietas īpašnieks Lorenso. Ļoti aukstasinīgs startā bija Dovicioso, kuram no sestās pozīcijas izdevās pacelties uz otro. Itālim līdzi turēja otrās un trešās starta vietas īpašnieki, attiecīgi Haidens un Rosi, nedaudz aiz viņiem labāko ātrumu sasniegt centās Keisijs Stouners.

Pagāja tikai viens aplis, kad Haidens priekšā braucošo Dovicioso bija apdzinis un atguvis otro vietu. Eksčempions turpināja savu ieskrējienu, un pēc neilga brīža tika garām līderim Lorenso. ”Ducati” pilota prieki nebija ilgi, jo jau nākamajā aplī viņu apsteidza gan Lorenso, gan Rosi. Uz papēžiem sāka mīt arī komandas biedrs Stouners.

Pavērsieni turpinājās, un jau ceturtā apļa laikā līdera statusu, ne bez piepūles, ieguva Rosi. Tā paša apļa laikā savu agresivitāti ar Haidena apdzīšanu apliecināja austrālietis Stouners. "Ducati" pārstāvis sāka dzīties tuvāk priekšā braucošajam "Yamaha" duetam, taču sarkanā moča īpašnieka centieni beidzās ar kritienu Estorilas trases 13. līkumā. Stouneram Portugāles Lielās balvas izcīņa ar to bija beigusies, un "Ducati" vienībai atlika cerēt uz Haidena noturēšanos labāko trijniekā.

Kamēr lielākā uzmanība tika pievērsta braucēju augšgalam, uz sesto vietu pacēlās traumas sadziedējušais kopvērtējuma vicelīderis Dani Pedrosa no "Honda". Pietuvoties labāko pieciniekam pieredzējušais spānis gan nespēja, tādējādi viņam garām patraukties iespēja gan Rendijs De Punjē, gan Kolins Edvardss.

Tuvāko apļu laikā līderis Rosi no sīvākā konkurenta Lorenso bija atrāvies par pusotru sekundi. Titulētā itāļa komandas biedrs nebūt nepadevās, un līdz 15. aplim spānis līdera handikapu bija samazinājis līdz divām sekundes desmitdaļām. Spāņa ātrums nemazinājās, un 17. apļa laikā līdera gods bija nonācis 2010. gada čempiona rokās.

Līdz sacīkšu beigām Lorenso savu pārsvaru tikai palielināja, un finiša līniju sasniedza ar 8,6 sekunžu lielu handikapu pār seškārtējo čempionu Rosi. "Yamaha" komanda varēja gavilēt par izcīnīto dubultuzvaru, taču līdz pat pēdējam brīdim bija atklāts jautājums par to, kam tiks trešā vieta. "Honda Gresini" pārstāvis Simončelli, "Ducati" pilots Haidens un "Honda" vienības braucējs Dovicioso līdz pēdējam brīdim cīnījās par 16 punktu vērto pozīciju. Pēdējā apļa laikā trešo vietu bija izkarojis Simončelli, taču finiša taisnē viņam garām patraucās pieredzējušākais tautietis Dovicioso. Līdz ar to, "Honda" pēc fiasko Austrālijā, šoreiz reabilitējās ar izcīnītiem 24 punktiem.

Portugāles Grand Prix rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Horhe LorensoYamaha46:17.962
2.Valentīno RosiYamaha+ 8.629
3.Andrea DoviciosoHonda+ 26.475
4.Marko SimončelliGresini Honda+ 26.534
5.Nikijs HaidensDucati+ 27.154
6.Rendijs De PunjēLCR Honda+ 28.297
7.Kolins EdvardssTech 3 Yamaha+ 30.109
8.Dani PedrosaHonda+ 44.947
9.Marko MelandriGresini Honda+ 1:13.649
10.Hektors BarberaAspar Ducati+ 1:17.721
11.Alvaro BautistaSuzuki+ 1:17.908
12.Hiroši AojamaInterwetten Honda+ 1:33.025
13.Loriss KapirosiSuzuki+ 1:39.752

Nefinišēja

PilotsKomandaApļu skaits
Karloss ČekaPramac Ducati12
Keisijs StounersDucati4
Aleikss EspargaroPramac Ducati0
Bens SpīssTech 3 Yamaha0

Moto GP pilotu kopvērtējums, Top 10

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Horhe LorensoYamaha358
2 .Dani PedrosaHonda236
3.Valentīno RosiYamaha217
4.Keisijs StounersDucati205
5.Andrea DoviciosoHonda195
6.Bens SpīssTech 3 Yamaha163
7.Nikijs HaidensDucati163
8.Marko SimončelliGresini Honda115
9 .Rendijs De PunjēLCR Honda110
10.Marko MelandriGresini Honda100

Šīgada pēdējais Moto GP posms tiks aizvadīts jau pēc nedēļas Valensijā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-31 18:21, pirms 14 gadiem
Lorenco malacis! Paspēlējās ar konkurentiem un aizbrauca!