Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Jelgavu iekaros triālisti un piektais Latvijas čempionāta posms

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Nedēļas nogalē Jelgavu iekaros triālisti un piektais Latvijas čempionāta posms
Kristers Einass. Foto: lamsf.lv

Jelgavā 3. un 4. septembrī norisināsies triāla sacīkstes. Divās dienās tiks aizvadītas četras dažādas sacensības - Latvijas čempionāts, amatieru čempionāts, junioru čempionāts, kā arī bērnu čempionāts.

Šis būs sestais un septītais sezonas posms. Šīs četras sacīkstes vienmēr ir apvienotas vienā un tā būs arī šoreiz.

Iepriekšējos posmos dalību sacīkstēs ņēmuši vairāk kā simts sportisti. Ņemot vērā, ka triāla sezona strauji tuvojas beigām, arī šis posms varētu būs raženi apmeklēts. Pēc šīm sacīkstēm arī pa lielam taps skaidri jaunie čempioni.

Šīs sezonas gaitā sevi vislabāk Trial GP grupā pierādījis ir Kristers Einass, kurš ir kopvērtējuma līderis. Par septiņiem punktiem atpaliek viņa komandas biedrs Kristaps Ķīlis.

Lai gan kopā LČ ietvaros ir vairāk kā desmit ieskaites, sīvākā un aizraujošākā cīņa varētu būt tieši starp klasiskās grupas pilotiem. Tur līderis ir Kaspars Īle. No viņa gan tikai par trim punktiem atpaliek Mārtiņš Bluka.

Paralēli intensīva cīņa norisinās arī starp klubiem. Līdere ir ''Sigulda Racing Team'', kas apsteidz otrā vietā esošo ''AG Xtreme'' par 129 punktiem. Šo deficītu atlikušajā laikā un posmos gan var likvidēt. Trešajā vietā tikmēr ir ''MT Racing Team'', kas no otrās vietas atpaliek par nepilniem simts punktiem.

Abās dienās, kā jau katru gadu, dosies visi vadošie Baltijas triālisti. Sevišķu interesi Jelgavas publikai varētu izraisīt mazie censoņi no trīs gadu vecuma mini grupās ar elektromotocikliem, kuri abas dienas startēs plkst. 10:00. Pārējie dalībnieki startēs no plkst. 11:00.

Posms būs īpašs ar to, ka blakus kartinga trasē darbosies kartingu noma, kā arī blakus nometnei atrodas peintbols. Sacensību teritorijā būs arī kafejnīca.

1. oktobrī tikmēr tiks aizvadīts otrais etaps Latvijas klubu sacensībās triālā.

Skatītāju atbalsts vienmēr noder un spēlē lielu lomu panākumu tapšanā, tāpēc nemainīgi līdzjutēji ir gaidīti sacensību dienā, lai vērotu notikumus klātienē un atbalstītu savus pilotus. Ieeja ir bez maksas.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv