Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: "Mans ''Suzuki'' joprojām niķojas''

Karro: "Mans ''Suzuki'' joprojām niķojas''
Matīss Karro (#91)

Diemžēl tā nu sanāk, ja Tevi sāk vajāt kaut kādas likstas, tad tās nemēdz atkāpties tik ātri, kā mēs katrs to varētu vēlēties. Šo pašu sakāmo noteikti var attiecināt uz latviešu motosportistu Matīsu Karro, kuram joprojām tehnikas ķibeles liedz uzrādīt atzīstamu sniegumu trasē. Par laimi vai nelaimi, šīs ķibeles vairāk notiek Anglijas čempionāta ietvaros nevis pasaules čempionāta sacīkšu ietvaros.

Pagājušajā svētdienā Anglijā, Silverstonas trasē, norisinājās Anglijas motokrosa čempionāta pirmspēdējais posms. Šajā trasē Matīss jau bija braucis iepriekš. Pāris dienas pirms sacensībām virs Silverstonas savilkās biezi lietus mākoņi un pamatīgi lija divas dienas. Šo lietavu dēļ organizatori nespēja laicīgi sakopt trasi un visi pasākumi sākās ar divu stundu novēlošanos. Kā jau parasti dubļainās trasēs, arī šajā trasē bija praktiski tikai viena braucama špūre. Līdz ar to par radošiem apdzīšanas manevriem bija jāaizmirst.

Kvalifikācijā Matīss uzrādīja sesto ātrāko apļa laiku. Tad sekoja Superpole kvalifikācija. Šajā kvalifikācijā Matīsam astotais apļa laiks un līdz ar to astotā starta pozīcija.

Pirmais brauciens:
Starta momentu Matīss uztvēra vidēji un pirmajā līkumā viņš iebrauca kā divpadsmitais. Bija jāsāk pakaļdzīšanās un jau otrajā aplī Matīss bija devītais, kur turpināja braukt uzņemtajā tempā. Mirklī, kad Matīss bija pienācis klāt piektajā un sestajā vietā esošajiem sportistiem, dzeltenais ''Suzuki'' motocikls apstājās. Tam bija radusies elektriska kļūme. Sagadījās tā, ka vairs nebija ar ko braukt, jo abi motocikli bija nobeigti. Arī treniņu motocikls treniņā jau bija izbeidzies. Labi, ka komandas biedrs varēja aizlienēt savu treniņu motociklu.

Otrais brauciens:
Līdz ar visām motociklu maiņām, Matīss knapi paspēja uz pirms starta zonu. Diemžēl iepazīšanās aplis līdz ar to izpalika, tāpēc bija jāstartē tāpat. Starta momentu Matīss uztvēra ļoti labi, bet diemžēl treniņu motociklam nav tik liela jauda kā kaujas rumakam, tāpēc Matīss braucienu sāka kā septītais. Ātri vien tika noķerti priekšā braucošie sportisti, un jau otrajā aplī Matīss bija piektajā pozīcijā. Likās, ka viss ir kārtībā, bet te nu bija – motociklam vienkārši pazuda sajūgs. Šīs ķibeles dēļ Matīss zaudēja pāris pozīcijas un finišēja kā septītais.

''Startu galīgi nesanāca uztvert un braucienu sāku tikai kā piecpadsmitais,'' saka Matīss Karro. ''Protams, bija jābrauc ar cieši sakostiem zobiem, jo apdzīt šādā trasē ir ļoti grūti. Apdzinu pāris sportistus un finišēju kā devītais, jo beidzās braucienam atvēlētais laiks. Pats esmu apmierināts ar savu ātrumu trasē, bet diemžēl kaut kā ir sanācis tā, ka ļoti bieži motocikls nobirst.''

''Pirmdien startēšu vienās treniņsacensībās tepat Anglijā. Šajās sacīkstēs piedalīsies arī blakusvāģu motocikli. Cik zinu, tad mans fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Stupelis arī startēs šajās sacīkstēs. Esmu priecīgs, ka satikšu kādu pazīstamu latvieti, vēl jo vairāk – Kasparu. Varēsim apspriest aci pret aci manu fizisko kondīciju. Jau pirmdienas naktī brauksim uz Beļģiju, lai pa nedēļu vēl aizvadītu pāris treniņus smilšainās trasēs, jo jau nedēļas nogalē Holandē notiks pirmspēdējais Pasaules čempionāta posms. Paldies maniem atbalstītājiem un faniem par atbalstu. Turiet īkšķus!''

Informāciju sagatavoja:
Juris Sirmais
100#SIMC

     [+] [-]

, 2010-09-02 11:15, pirms 14 gadiem
uz nakamo sezonu butu labi tikt pie kada cita mociisha...