Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs: "Īpašs paldies tiem latviešu faniem, kuri mūs atbalstīja ASV"

Šteinbergs: "Īpašs paldies tiem latviešu faniem, kuri mūs atbalstīja ASV"
Latvijas izlase Amerikā Denverā (no kreisās): Lauris Freibergs, Ivo Šteinbergs un Matīss Karro
Foto: Arvīds Šteinbergs

Aizvadītajā nedēļas nogalē ASV notikušajā pasaules Nāciju kausā motokrosā Latvijas izlase izcīnīja 17. vietu. Piedāvājam jums Laura Freiberga un Ivo Šteinberga komentārus.

Lauris Freibergs

Kopš 2007. gada nebiju bijis Amerikā, kad toreiz piedalījos Nāciju motokrosā. Tagad atkal 2010. gada Nāciju kauss notika pietiekoši tālajā Amerikā. Brīnums, ka vispār mums, Latvijas izlasei, bija iespēja tur startēt. Par to nu gan milzīgs paldies Marekam Segliņam. Kā braucēji mēs bijām – Ivo Šteinbergs (MX1), Matīss Karro (MX2) un Lauris Freibergs (Open). Ivo bija sarunājis vietējo komandu no Amerikas. No tiem tad īrējām motociklus un viņu mehāniķus, kuri mums palīdzēja. Žēl, ka pirms sacensībām nesanāca nekur patrenēties un pierast pie motocikla, jo tam dažas lietas bija savādākas nekā manam motociklam.

Trase bija diezgan tehniska un elementus vajadzēja izpildīt ļoti precīzi. Sākumā par trasi bija liela neziņa un šaubas, taču, kad iebraucos, pieregulēju mocīti, tad jau varēju spolēt. Gribējās tikai jaudīgāku to braucamo... Jāpiemin arī tas, ka trase atradās turpat vai 4000m virs jūras līmeņa. Protams, ka tādā augstumā mocim bija grūtāk darboties. Tur blakus esot viens no lielākajiem slēpošanas kūrortiem pasaulē. Arī riteņbraucējs Armstrongs tur braucot trenēties, jo tādos kalnu apstākļos jau ir daudz grūtāk. Piektdienas rītā, kad skrēju krosiņu, varēju pabrīnīties, cik grūti elpot, bet ar katru dienu jau palika pamazām labāk un tam jau mazliet adoptējos.

Pati trase - baigi iespaidīgā. Kalni augšā un lejā. Tramplīni tādi un šādi. Visa veida. Žēl, ka mums pašiem Latvijā nav nekas līdzīgs, kur trenēties un attīstīt savu motobraukšanas meistarību. Karstums visas dienas bija ap +25 līdz +30 pēc Celsija, bet sacensību dienā +37 grādi! Ieradušās bija 30 valstu komandas no visas pasaules. Skatītāju daudz un visi atbalsta vietējos. Beigās, kad ASV arī uzvarēja, tad visi gan gavilēja kā traki.

Kvalifikācijas brauciens:
Tas notika sestdienā. Katrai motociklu klasei bija jāveic 20 minūtes + divu apļu garš brauciens, pēc kura rezultātiem tad bija jātiek finālā, kurā bija jābrauc 20 labākajām komandām. Tas nu mums izdevās. Galvenais uzdevums bija izpildīts. Matīss finišēja septītajā vietā, Ivo palika 17. vietā, bet es ierindojos 18. pozīcijā.

1 brauciens un 2 brauciens:
Pirmajā braucienā kopā startēja Mx2 un Mx1 klases, bet otrajā Mx2 un Open klases. No starta diez ko labi neaizbraucu, kā arī pirmajā aplī daži piloti mani apsteidza. Biju pārsteigts. Arī turpinājumā tā baigi labi man braukšana negāja. Tobrīd kopvērtējumā grozījos ap 30. vietu, taču braucu, kā varēju. Viegli, protams, nebija, jo bija karstums un bedres. Kādus četrus apļus pirms beigām mocis sāka krietni burbulēt. Tik ļoti, ka pat tramplīnā knapi varēja uzbraukt. Izrādījās, ka no tā karstuma mocim degviela bākā bija tā uzkarsusi, ka iešprice vairs nestrādāja. Žēl! Pirmo reizi manam braucamajam tā bija noticis.

3 brauciens:
Tajā uz starta stājās Open un Mx1 klases. Mehāniķi uzlika citu bāku. Šoreiz starts jau bija labāks - ap 20. vietu. Kāds man tur apsteidza, kādu es. Stabili stūrēju ap 25. pozīciju, taču tad atkal sekoja jau paredzamais. Tieši četrus apļus pirms beigām tā pati vaina ar degvielu. Kā nu bija, tā nu bija, bet žēl, ka nevarēju finišēt tā, kā gribēju un varēju. Latvijai izcīnīta 17. vieta, bet, ja es būtu finišējis kaut vai 25. vietā, tad Latvijas izlasei zemāk par 13. vietu nebūtu bijis. Un turpat jau bija arī 12. pozīcija... Brummm!

Ivo Šteinbergs

Nāciju Kauss noslēdzies, kur Latvija palika 17. vietā. Protams, mērķi bijām nosprauduši augstāku. Pietrūka mazliet veiksmes, lai tas mērķis būtu arī realizēts. Sestdien izdarījām galveno, kur tikām A finālā. Trase bija sagatavota ļoti labi, nebija ne putekļi, ne dubļi, atlika tikai braukt. Bijām aklimatizējušies labi un pa nakti varējām gulēt. Svētdien bija lielā diena, kur priekšā katram bija divi braucieni. Pirmajā braucienā Matīss gāja pirmais, bet es otrais. Starts no ārmalas izdevās labs. Arī ātrums bija labs, tāpēc finišēju 23. pozīcijā. Nākamais brauciens man bija kopā ar Lauri un tas bija noslēdzošais. No starta man sanāca maza saķeršanās, bet uzņēmu labu ātrumu un stabili turpināju braukt. Bet neveiksme mani piemeklēja trīs apļus pirms beigām, kad mocis sāka raustīties. Laurim arī nācās izstāties un līdz ar to Latvija no 13. pozīcijas atkrita uz 17. vietu. Kopā mums visu nedēļu bija laba atmosfēra, visi bija pozitīvi un ar smaidu. Latvijas fani arī bija, un visi Latvijas krāsās. Prieks, ka viņi, lai redzētu Nāciju Kausu, devās tik tālu. Paldies Latvijas Valsts Mežiem, kas nosponsorēja Latvijas izlasi un paldies XPro, kas sagādāja mums Izlases kreklus un fanu drēbes.

Izmantotie resursi:
Lauris Freibergs
Ivo Šteinbergs 74

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja