Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijai 7.vieta Nāciju kausā kvadraciklos

26.-27. septembrī Jaueras trasē Vācijā notika Eiropas Nāciju Kausa izcīņa motokrosā kvadraciklu klasei. Piedalījās 15 valstu izlases ar 45 sportistiem, tai skaitā arī Latvijas kvadraciklisti – Agris Neija, Rinalds Dišlers Kirilko un Kristaps Meņģelis.

Par visu pēc kārtas.Trase diezgan sarežģīta, ļoti daudz lēcienu - 22 un katrs savādāks. Garāki, īsāki, pret kalnu, no kalna, ar stāvu uzmetienu lēzenu nosēdienu un otrādi. Segums ciets. Ja nolaistīts – ļoti slidens. Vispirms bija jāizcīna starta vieta. Katrai komandai 3 braucēji – A, B un C.
Katram bija atsevišķs kvalifikācijas brauciens ar startu un 20min + 2 apļi. Apļa laiki netiek ņemti vērā, svarīga ir vieta finišā. Komandas rezultātu nosaka vērtējot 2 labākos rezultātus no trijiem.

A grupas braucienā startēja Agris Neija. Starts izdevās perfekts. Agris aizbrauca pa priekšu. Tas gan bija pārsteigums! Bet, skatoties uz A grupas dalībnieku sastāvu, bija skaidrs, ka ilgi priekšgalā noturēties neizdosies. Finišā 7.vieta – ļoti labi. B grupas braucienā startēja Rinalds Dišlers Kirilko. Sākums bija labs, bet tad nolūza motocikla filtra kaste un nācās apstāties. Pēc tam Rinalds braucienu turpināja, bet uz labu vietu cerību vairs nebija. C grupas braucienā startēja Kristaps Meņģelis. Bija svarīgi lai viņš nobrauc atbilstoši savām spējām, jo vajadzīgi divi labi rezultāti komandas rezultāta noteikšanai. Atkal visiem pārsteigums – no starta Latvija 1.vietā!!! Bet, nelielu gabaliņu pēc starta trase bija nolaistīta un ļoti slidena, Kristaps kļūdījās un bija jāsāk no beigām. Temps Kristapam labs – tika līdz 6.vietai. Un tā, super – Latvija visus 3 sacensību braucienus startēs no 7. starta vietas.

Tālāk svētdiena – 3 sacensību braucieni, katrs 30 minūtes +2 apļi. 1.starts A+B (Agris+Rinalds), 2.starts B+C(Kristaps+Rinalds) , 3.brauciens A+C(Agris +Kristaps) Uz katra starta kopā stājās 30 kvadracikli. No katras komandas viens braucējs stājās pie barjeras, otrs braucējs otrajā rindā.

1.starts. Sākumā izskatījās ka varētu būt vēl viens lielisks starts Agrim, bet starta taisnā vidū neliela saķeršanās ar Paul Holmes un nedaudz jānomet gāze. Bet, tāpat ļoti labi – pēc pirmā līkuma Agris septītais, Rinalds ap 13 vietu. Uz pirmā apļa beigām Rinalds bija atkritis līdz 19 vietai, bet līdz finišam aizcīnījās atpakaļ līdz 16 vietai. Agris finišēja 14.vietā. Tādējādi pēc pirmā brauciena Latvijai 9. vieta.

2.starts. Kad jau parādīja tāfeli „5 sekundes” Kristapam noslāpa motors. Izdevās ātri atkal iedarbināt, tomēr starta moments nokavēts. Rinalds stāvēja tieši aiz Kristapa. Ar to vēl visas bēdas nebeidzās – starta līkumā bija saāķējušies vairāki braucēji un Kristaps uzskrēja tiem virsū, Rinalds arī. Tā abiem bija jāsāk cīnīties no beigu gala. Abi „plēsās kā velni” un finišā Kristaps 13. vieta, Rinalds 15. vieta. Komandai 6. vieta pēc 2 braucieniem.

Bet, tad sekoja protests par to, ka Kristaps trasē saņēmis palīdzību no malas un sods – 1.minūte klāt pie sacensību laika. Līdz ar to rezultāti pamainījās. Rinalds 14.vieta, Kristaps 16.vieta. Komanda par 1 vietu zemāk – 7. vieta. Igauņi tika priekšā par punktu.

3.starts. Agrim atkal saķeršanās starta taisnājā, šoreiz ar Stefan Schreiber. Un šoreiz vairs nebija tālu līdz kritienam. Apmēram 18. vieta startā, Kristaps ap 20.vietu. Agrim tālāk viss gāja gludi. Stabili savā tempiņā braucot līdz galam 10 vieta. Kristapam (reizē arī visai mūsu komandai) galīgi nepaveicās jo nolūza kāpslis. Nācās izstāties – uz vienas kājas stāvot nekādu labo rezultātu gaidīt nevarēja, kāpslis arī sāka ritenī ķerties.

Kopumā Latvijai 7.vieta!!! Super rezultāts. Aiz mums palika tādas spēcīgas komandas kā Vācija, Itālija, Īrija, Zviedrija un citas. Pirmo reizi Latvijas kvadristi startēja kā viena komanda un atmosfēra Latvijas nometnē bija ļoti pozitīva un draudzīga. Kārtējo reizi jāpiemin arī superīgie Latvijas fani, kas ar karogiem trases malās mūsu sportistiem lika saņemties arī tad kad spēka vairs nebija. Secinājums tāds, ka Latvieši ir spēcīgi ne tikai blakusvāģos. Neskatoties uz to, ka ar kvadracikliem Latvijā brauc salīdzinoši nesen – mūsējie jau ir līmenī!!! Paldies visiem atbalstītājiem!!!

     [+] [-]

, 2009-09-30 13:17, pirms 15 gadiem
Super

     [+] [-]

, 2009-09-30 14:06, pirms 15 gadiem
Malači.
Par to kāpsli gan ir škrobe, bet tehnika ir tehnika un tur neko nevar darīt.