Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sacīkstēs Indianapolisā iet bojā 13 gadus vecs motociklists

Juris Miņins
Juris Miņins

Sacīkstēs Indianapolisā iet bojā 13 gadus vecs motociklists
Pīters Lenzs
Foto: AP/Scanpix

Ar traģēdiju noslēdzās aizvadītās nedēļas nogales motociklu sacīkstes leģendārajā Amerikas Savienoto Valstu Indianapolisas autotrekā, jo svētdien, iesildīšanās brauciena laikā avāriju piedzīvoja 13 gadus vecais Pīters Lenzs, kurš vēlāk slimnīcā no gūtajām traumām mira.

13 gadus vecais Pīters Lenzs vakardien Indianapolisas autotrekā iesildīšanās brauciena laikā piedzīvoja avāriju, nokrītot no motocikla, bet uzreiz pēc kritiena, nespēdams izvairīties no sadursmes, pār viņu pārbrauca cits motociklists. Jaunais motosporta talants uzreiz pēc pirmās palīdzības sniegšanas tika nogādāts slimnīcā, taču mediķiem neizdevās glābt jaunā puiša dzīvību.

Jāpiebilst, ka Lenzs nebija nekāds šī sporta veida iesācējs, jo ne tikai bija saņēmis ASV motociklistu asociācijas braucēja-eksperta licenci (11 gadu vecumā, kļūstot par visu laiku jaunāko "ekspertu"), bet arī ar labiem panākumiem startējis dažādās sacīkstēs, izcīnot ne vienu vien uzvaru.
Zīmīgi, ka šī arī nebija pirmā nopietnā avārija, kurā jaunais motociklists bija iekļuvis, jo pagājušā gada sezonā Pīters, motocikla tehnisko ķibeļu dēļ, piedzīvoja avāriju, pēc kuras viņam nācās veikt operāciju, taču jau pagājušā gada novembrī viņš atkal sēdās uz motocikla, bet šī gada pavasarī jau izcīnīja savas kārtējās uzvaras.

Jāpiebilst, ka šī gada Indianapolisas trasi par sarežģītu atzina ne tikai jaunie braucēji, bet arī profesionāļi, piemēram, Dani Pedrosa, kurš izcīnīja uzvaru šajās sacīkstēs, atzina, ka trase bija ļoti slidena. Savukārt Nikijs Haidens šo incidentu nosauca par šausminošu un izteica cerību, ka tagad tiks izdarīti pareizie secinājumi, lai nākotnē nekas tāds neatkārtotos.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports