Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MX Ādaži Motosports" komanda sezonu noslēdz sešiniekā

Jānis Celmiņš

Ar mainīgām sekmēm noslēdzās „Battery Superkausa” seriāls komandai no Ādažiem – "MX Ādaži Motosports", kura līdz pat pēdējam braucienam saglabāja iespēju pacīnīties par top pieci pozīciju gan posma kopvērtējumā, gan arī sezonas kopvērtējumā.

Sezonas laikā komandai neklājās viegli, jo pievīla tehnika un arī tika gūtas traumas. Uz šo posmu komandas sastāvs bija stipri paretināts, jo kā jau iepriekš tika ziņots divi Kvadri Pro klases braucēji, Meelis Jurgensons un Kārlis Bole jr. bija guvuši ļoti nopietnas traumas, pēc kurām ir jāveic ilgs un pacietīgs atveseļošanās process. Uz sacīkstēm atbraucis nebija arī MX 13+ klases braucējs Harijs Suharževskis, savukārt komandas „kapteinis” Leons Kozlovskis jau nedaudz vairāk bija paspējis atgūties no traumas, tomēr braucienus veica ar lielu piesardzību.

Ierodoties sacensībās laika apstākļi lutināja, jo spīdēja saule un vējš trasi diezgan ātri žāvēja. Likās jau, ka „Battery Superkausa” fināls būs ļoti skatāms un interesants, taču tas atkal bija tikai līdz brīdim, kad tika atklāti finālbraucieni, jo sākās pamatīgs lietus, kas trasi ar katru nākamo stundu izveidoja par lielu dubļu vannu. Nebija laimīgi ne tie daudzie skatītāji, kas bija atnākuši, ne arī sportisti, kuriem kārtējās sacensības bija jāaizvada dubļainā trasē.

Fināls atšķīrās arī ar to, ka MX 13+ un MX 30+ klases tikai pirmos braucienus veica atsevišķi, jo pēc tam no katras klases divdesmit ātrākie sportisti brauca kopā, savukārt pārējie sacentās B finālā. Tieši tāpat arī bija ar Kvadri 14+ un Kvadri Pro klasēm, tikai šeit labākie desmit iekļuva A finālā un cīnījās par svarīgajiem punktiem.

MX 13+ klases mūsu komandas līderim Reinim Čudarānam vēl bija teorētiskas iespējas izcīnīt uzvaru arī kopvērtējumā, taču kvalifikācijā tika pieļauta rupja kļūda uz viena no tramplīniem tika gūts kājas savainojums, tomēr Reinis nepadevās, un finišēja atbilstoši tā brīža spējām. Pirmajā braucienā Reinim padevās viduvējs starts, bet apsteidzot priekšā braucošos finišs daudz patīkamāks, jo 3. vieta sīvajā konkurencē nav slikts rezultāts. Labs brauciens padevās arī Matīsam Siliņam, kurš finiša rūtaino karogu sasniedza 15. vietā, savukārt nepārliecinošs sniegums bija Jānim Gražulim, dubļainas trases nav viņa stiprā puse, bet A finālā tika iekļūts ar finišā 19. vietu.

MX 30+ klases braucienā uz starta stājās Lauris Liberts un Ainārs Kursītis, diemžēl arī šiem braucējiem dubļainā trase sagādāja grūtības. Ainārs jau pēc otrā apļa no brauciena izstājās, kas nozīmēja, ka būs jācīnās B finālā, taču Lauris līdz pat finiša karogam cīnījās par iekļūšanu starp pirmajiem divdesmit, bet diemžēl tomēr 21. vieta un arī B fināls.

Pirmajā apvienotajā braucienā uz starta izgāja 40 sportisti, un tāds skats, kad ir pilns starta bomis kādu laiciņu nebija redzēts, tamdēļ braucienam bija jābūt interesantam, un arī nevar noliegt, ka bīstamam dēļ lielajiem dubļiem un drūzmēšanās pie stāvajiem kalniem. Šis brauciens atkal vislabāk padevās Reinim Čudarānam, kurš finiša līniju sasniedza 4. vietā, savukārt pēdējā dienas braucienā Reinis jau brauca tikai pēc punktiem un finišā 5. vieta, kas dienas kopvērtējumā viņam deva 4. vietu. Apvienotie braucieni, rezultātu uzlaboja Jānim Gražulim, kuram izdevās nobraukt diezgan labi un finišēt 17. un 21. vietā starp abu klašu braucējiem, bet savā klasē izcīnot divas 11. vietas, kas kopvērtējuma tabulā viņu ierindoja arī vienpadsmitajā vietā. Matīsam Siliņam labi iesāktais pirmais brauciens turpinājās ar divām neveiksmēm, otrajā braucienā izstājoties un trešajā braucienā nemaz nestartējot.

B fināla sportisti izgāja tikai uz vienu braucienu, jo lielo dubļu dēļ trase bija palikusi vienkārši nebaudāma un vietām pat neizbraucama. No MX Ādaži Motosports komandas uz starta izgāja tikai Ainārs Kursītis, kurš šajā vienīgajā braucienā izcīnīja 5. vietu.

Kvadri Pro klasē piedzīvojumu netrūka un paredzēt nebija iespējams pilnīgi neko. Pirmais brauciens ja vēl notika kaut cik „normālos” apstākļos, tad otrais un trešais brauciens jau bija visīstākā izdzīvošana māksla. Labu sniegumu pirmajā braucienā demonstrēja Kārlis Bole sen., kurš aizbraucot pēdējos divos apļos atradās augstajā sestajā vietā, bet diemžēl tad kādā no kalniem iesprūda un finišēja 9. vietā. Diezgan neveiksmīgs brauciens bija jaunajam Valērijam Kuzminam, kurš jau pirmajā aplī bija atpalicis no priekšā braucošās 10. vietas līdz ar to iedzīšana vairs nebija iespējama un arī finišā vienpadsmitā vieta un diemžēl B fināls, kuru sportistam izdevās uzvarēt.

Nu jau sākās īstas cīņas trasē, gan ar sevi, gan ar dubļiem. Uz starta stājās divdesmit sportisti, taču jau otrajā līkumā kādi pieci kvadracikli iesprūda un tālāk netika. Par laimi tas nebija Kārlis, jo pirmajā aplī viņu mēs redzējām ļoti augstajā 4. vietā, no trases malas jau vienkārši likās, ka vajag tikai izbraukt piecus apļus bez aizķeršanās, bet tā tas nebija, jo otrajā aplī Kārlis jau pazuda un atlikušos apļus cīnījās, lai iedarbinātu savu braucamo un tomēr tiktu līdz finišam un atnestu komandai punktus, tas arī izdevās un nobraucot tikai divus apļus Kārlim finišā 13. vieta un savā klasē astotā vieta. Vislielākais pārdzīvojums bija par trešo braucienu, jo atrodoties 9. vietā atkal noslāpa braucamais kādā no trases grūtajām vietām, un to nevarēja iedarbināt visus atlikušos apļus. Tika nolemts stumt uz finišu, lai tikai būtu šī ieskaite komandai, tas arī tika izdarīts un ar pēdējiem spēkiem cauri finišam tika izstumts dubļainais kvadrs, bet tiesneši nolēma sportistu diskvalificēt, jo tika saņemta palīdzība no malas.

MX Pro klases braucējiem Leonam Kozlovskim un Ronaldam Baldiņam arī neklājās viegli, abi sportisti piedzīvoja kritienus, taču cēlās un brauca līdz galam, kas šajos apstākļos bija vienīgais, ko varēja darīt. Pirmais brauciens ļoti labi iesākās abiem sportistiem Ronalds atradās 6. vietā, bet Leons 9. vietā, diemžēl tas tikai bija pirmais aplis, jo Ronalds krita un finišēja 13. vietā, savukārt Leons 10. vietā. Otrais brauciens tika aizvadīts ar stabilitātes piegaršu, jo sportisti nevēlējas lieki riskējot krist un zaudēt vietas. Finišā Leonam 9. vieta, bet Ronaldam 11. vieta. Mainīgi iesākās trešais brauciens mūsu abiem komandas līderiem, Ronaldam atrodoties 7. vietā jau no starta izdevās šo vietu nosargāt līdz pat finišam un iedot komandai daudz vērtīgus punktus. Turpretī Leonam jau kritiens startā lika uzsākt braucienu no pēdējās vietas, lai gan brīdī, kad tika noķerti pirmā desmitnieka braucēji tika piedzīvots atkal muļķīgs kritiens un finišā 11. vieta, kas beigās arī izrādījās, ka ar šo kritienu ir zaudēta 5. vieta sezonas kopvērtējumā. Šajā dubļainajā posmā kopvērtējumā Leons izcīnīja 9. vietu, bet Ronalds 10. vietu.

Komandu vērtējumā tika izcīnīta 6. vieta, taču līdz mūsu galvenajiem konkurentiem par 5. vietu sezonas kopvērtējumā mēs zaudējām vēl 3 punktus. Nākamajā sezonā centīsimies savu sniegumu uzlabot un priecēt savus fanus un atbalstītājus. Vēlamies pateikt lielu paldies visiem mūsu sportistiem, kuri cīnījās visu sezonu, lai komanda izcīnītu aizvien vairāk punktu un iegūtu labākas vietas.

Sezonai noslēdzoties ir arī skaidrs kopvērtējums kādā vietā šī 2010. gada sezona ir noslēgta:
MX 13+ klase Reinis Čudarāns 2. vieta, Jānis Gražulis 17. vieta, Matīss Siliņš 29. vieta un Harijs Suharževskis 48. vieta.
MX 30+ klase Ainārs Kursītis 22. vieta un Lauris Liberts 35. vieta.
Kvadri 14+ klase Kārlis Bole jr. 34. vieta
Kvadri Pro klase Kārlis Bole sen. 9. vieta, Kārlis Bole jr. 17. vieta un Valērijs Kuzmins 22. vieta.
MX Pro klase Leons Kozlovskis 6. vieta un Ronalds Baldiņš 25. vieta.

Informāciju sagatavoja:
Fīlips Kempelis