Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

MX1 klases uzvarētājs: "Freibergs ir labs braucējs"

MX1 klases uzvarētājs: "Freibergs ir labs braucējs"
MX1 klases trīs ātrākie braucēji
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Svētdien Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs" noslēdzās Pasaules MX1 un MX2 motokrosa čempionāta Latvijas ''Grand Prix'' posms, kur MX1 klasē pirmajā trijniekā iekļuva divi ''Rockstar Teka Suzuki World MX1'' komandas piloti.

Sestdien norisinājās kvalifikācijas braucieni, un tajos ātrāko laiku uzrādīja Klements Desalle. Tikai sestajā vietā ierindojās viņa komandas biedrs Stīvs Ramons. Pirmajā braucienā uzvarēja Desalle, kurš pašās beigās apsteidza krievu pilotu Jevgēņiju Bobriševu. Trešais, zaudējot 24 sekundes, palika Ramons. Otrajā braucienā ļoti ātrs bija kopvērtējuma līderis Antonio Kairolī, kurš finišā par 13 sekundēm apsteidza Desalli, bet par 25 sekundēm – Ramonu. Divu braucienu summā pirmā vieta Desallem, otrā Kairolī, bet trešā – Ramonam.

Pēc sacensībām portālam Sportacentrs.com bija iespēja pabūt komandas ''Rockstar Teka Suzuki World MX1'' komandas teltī un aprunāties ar komandas menedžeri un ar abiem komandas pilotiem.

Pēc prese konferences pirmais atnāca Ramons, kurš uzreiz ar komandas mehāniķu palīdzību novilka zābakus un nedaudz atvilka elpu. Pēc tam sekoja duša un citas procedūras (masāža). Pa to laiku sēžu kopā ar komandas menedžeri un gaidam Desalli. Pēc neilga laika pilots ieskrien boksos, paņem mazo mocīti un prom...arī mazgāties. Kamēr piloti pēc smagā darba sakopjas, skatos kā 15 minūšu laikā mehāniķi abu sportistu močus izjauc līdz plikam rāmim (Prasu kāpēc tā, uz ko seko atbilde: Tā tam ir jābūt, jo uz katru gonku sportistu motocikli tiek apgādāti ar gandrīz jaunām detaļām). Pēc neilga laika pie manis pienāk Ramons un saruna var sākties.

Stīvs Ramons

Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

No cik gadiem Tu jau esi motokrosā?
Sāku braukt jau no četru gadu vecuma

Kādas bija šīs sacīkstes?
Labas. Pirmajā braucienā izdevās labs starts, taču Jevgēņijs Bobriševs un Klements Desalle bija ļoti ātri, kuri arī mani apsteidza. Otrais bruciens bija normāls un finišēju trešajā vietā.

Kā patīk Ķegums, Rīga?
Šī man bija pirmā reize, kad esmu šeit, jo pagājušajā gadā man bija savainojums. Bet, jā, man šeit patīk. Un arī trase ir laba.
Tu brauc profesionālā komandā. Ko tu dari pēc katra posma?

Nu, piemēram, pēc šī posma došos uz mājām. Tad es pats gatavošos nākamajam posmam. Pabraukšu ar riteni, patrenēšos, lai jau ceturtdien ar kemperi varētu doties uz Zviedriju, kur norisināsies nākamais posms.

Ko tu dari, kad tev starp sacensībām ir vairāk brīvā laika?
Palieku mājās un turpinu celt māju. Tāpat turpinu uzturēt sevi formā un trenējos. Citreiz iepērkos vai daru vēl ko citu. Esmu tikai pilots un citas nodarbes man nav. Tas ir mans darbs, tāpēc jātrenējas ir ļoti daudz.

Ko tu vari teikt par mūsu vietējiem braucējiem? Vai pazīsti kādu?
Nē, diemžēl nepazīstu nevienu. Pazīstu tikai jūsu kaimiņu igauni, Tanelu Leoku, kurš ir labs braucējs.

Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Kāds ir tavs sezonas mērķis?
Šī sezona pagaidām man nav izdevusies diez ko laba. Ik pa laikam gūstu savainojumus (arī sarokojoties pilots norādīja uz roku, lai īpaši to nespiež – aut.), tāpēc labi posmi mijās ar sliktiem. Mans mērķis šogad ir finišēt Top 3, lai arī tas nebūs viegli.

Kā tev patika līdzjutēji?
Nekur nav vienādi, bet šeit bija lielisks atbalsts. Arī atmosfēra bija laba, tā kā priekš manas pirmās reizes viss ir labi.

Pēc sarunas paiet vēl kāds laiciņš un atskrien Ķeguma posma uzvarētājs Desalle. Atvainojās par kavējumu un saruna var sākties.

Klements Desalle

Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Tavs komentārs par aizvadīto posmu.
Sestdien uzvarēju kvalifikācijā. Svētdien pirmajā braucienā man neizdevās starts. Atkritu par vairākām pozīcijām, taču vēlāk apsteidzu vairākus sportistus un beigās izcīnīju uzvaru. Otrajā braucienā paliku otrais, jo nevarēju apsteigt Kairolī, kurš bija ļoti ātrs.

Kāpēc esi tieši motokrosā nevis citā sporta veidā?
Pirms tam mans tēvs nodarbojās ar motokrosu. Pēc tam viņš man nopirka motociklu un man iepatikās.

Kā līdz šim ir aizritējusi tava sezona?
Uz šo brīdi sezona rit labi, vienīgi nepaveicās Nīderlandes posmā (divu braucienu summā nulle punkti – aut.).

Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Tev ir tikai 21 gads, bet šobrīd tu kopvērtējumā ieņem otro vietu. Kur slēpjas tava panākumu atslēga?
Jā, esmu otrais, bet es gribu būt pirmais. Iešu soli pa solim un ceru, ka nākotnē man veiksies vēl labāk un būšu pirmais.

Šī ir tava otrā reize, kad esi Ķegumā. Kā tev šeit patīk?
Man te patīk. Ja mēs tagad paskatāmies apkārt (pārlaiž pāri acis – aut.), tad šeit viss ir dabīgs, un man tas patīk. Koki, pļavas...Nezinu, kāda ir dzīve citur, bet šeit man patīk.

Skatītāji?
Bija daudz, un man tas patika.

Vai tev patīk šī trase, kura nav no tām vieglākajām?
Jā, man tā ļoti patika. Kad tu esi uz motocikla, tad tā ir vēl foršāka.

Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Ko tu vari pateikt par mūsu vietējiem braucējiem. Vai tu kādu pazīsti?
Jā, pazīstu Lauri Freibergu, un viņš ir labs braucējs. Pirms nācu uz šejieni, biju pie viņa kemperī, kur mēs abi apmainījāmies ar krekliem. 2006. gadā, kad pirmo reizi braucu GP, viņš bija mans komandas biedrs, un kopš tā laika mēs uzturam kontaktus. Viņš ir vienīgais, ko pazīstu. Zinu, ka no Latvijas pasaules posmos vēl brauc ''Honda'' komanda, taču tos braucējus tā nepazīstu.

Kāds ir tavs šīs sezonas mērķis – sargāt otro vietu vai ķert pirmo (atstarpe starp Kairolī un Desallī šobrīd ir 61 punkts)?
Mērķis – noķert līderi, jo gribu būt pirmais. Darīšu visu, lai sezonas beigās būtu pirmais.

MX1 pasaules čempionāta kopvērtējums

VietaBraucējsMotociklsPunkti
1.Cairoli AntonioKTM384
2.Desalle ClementSuzuki323
3.Philippaerts DavidYamaha298
4.Ramon SteveSuzuki277
5.Nagl MaximilianKTM276
6.de Dycker KenYamaha269

, 2010-06-29 22:15, pirms 14 gadiem
Tik dzer tos RockStar,šausmas
, 2010-06-29 22:17, pirms 14 gadiem
Rexis95 rakstīja: Tik dzer tos RockStar,šausmas
Kā maksā, tā dzer Es ar svētdien pamanījos izdzert 1,5 litru...lai arī negribēju, bet visu laiku tik dod un dod..
, 2010-06-29 22:18, pirms 14 gadiem
Rexis95 rakstīja: Tik dzer tos RockStar,šausmas
visticamāk tur ūdens iekšā, tik trauks lai būtu sponsora reklāma
, 2010-06-29 22:33, pirms 14 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Kā maksā, tā dzer Es ar svētdien pamanījos izdzert 1,5 litru...lai arī negribēju, bet visu laiku tik dod un dod..
šausmas :O
, 2010-06-30 13:39, pirms 14 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Kā maksā, tā dzer Es ar svētdien pamanījos izdzert 1,5 litru...lai arī negribēju, bet visu laiku tik dod un dod..
pec tam jumtins tik brauc un brauc prom.
, 2010-06-30 21:00, pirms 14 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Kā maksā, tā dzer Es ar svētdien pamanījos izdzert 1,5 litru...lai arī negribēju, bet visu laiku tik dod un dod..
Pēc tam nebija tā, ka nakts vidū sēdi stūrī ar milzīgām acīm un sit plaukstas?
, 2010-07-01 09:01, pirms 14 gadiem
arvids1991 rakstīja: Pēc tam nebija tā, ka nakts vidū sēdi stūrī ar milzīgām acīm un sit plaukstas?
Ja godīgi, tad nē...Mūs pacienāja ar kaut kādu jaunu Rockstar, kas vēl LV nav...un tas bija negāzēts un garšīgs
, 2010-07-01 16:50, pirms 14 gadiem
Prieks par Abiem braucējiem , ka tik labi izsakās pa mūsu Zelta Zirdziņu , pats esmu braucis (kādreiz) un trase laba !
Beidzot atkal kaut kādas ziņa pa RAMONU !!
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"

Pagājušajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē noskaidroti pasaules čempionāta septītā posma motokrosā uzvarētāji. Prestižajā MXGP klasē Pauls Jonass ("Standing Construct Honda MXGP Team") divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu un saglabāja savu "Top 5" pozīciju sezonas kopvērtējumā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
34

Lietainajā Francijā Jonass trešais otrajā braucienā un piektais kopvērtējumā

Šodien MXGP posmu Francijā divu braucienu summā augsto piekto vietu izcīnīja latvietis Pauls Jonass, kurš to laikā ar piekto un trešo vietu ieguva 36 punktus. Pirmajā braucienā viņš no startā iegūtās devītās vietas pakāpās uz piekto, bet otrajā braucienā sarežģītos laikapstākļos ieņēma trešo vietu. Kopvērtējumā uzvarēja Tims Gajsers.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: VBP Photography

Kārlis Reišulis EMX250 klases posma otrajā braucienā izcīna otro vietu

LETA. Latvijas motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Francijā Eiropas čempionāta ceturtā posma sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) otrajā braucienā izcīnīja otro vietu.