Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latviešiem dubultuzvara Eiropas čempionātā enduro

Latviešiem dubultuzvara Eiropas čempionātā enduro
Artūrs Robežnieks

26. un 27. jūnijā Polijas pilsētā Kielcē norisinājās Eiropas čempionāta enduro otrais posms, kurā startēja pieci Latvijas pārstāvji, no kuriem labāko sniegumu Polijā uzrādīja Veterānu klases sportisti Einārs Vinters un Artūrs Robežnieks, izcīnot pirmo un otro vietu savā klasē.

Einārs Vinters jau pirmajā dienā spēja apsteigt visus konkurentus un uzvarēt savā klasē. Tikai nedaudz Eināram piekāpās Artūrs Robežnieks, kurš finišēja kā otrais. Otrajā dienā abus Latvijas braucējus apsteidza Nīderlandes sportists Ēriks Dāvids, tomēr neraugoties uz to, pirmajā dienā izcīnītā uzvara, Eināram bija pietiekoša, lai abu dienu kopvērtējumā saglabātu līdera pozīciju un saņemtu uzvarētāja kausu. Arī Artūram Robežniekam pietika ar pirmajā dienā izcīnītajiem punktiem, lai abu dienu kopvērtējumā saglabātu otro vietu.

Jaunākajā no čempionāta klasēm, E1 Juniori, startēja Edgars Siliņš, kuram diemžēl īsti nepaveicās pirmajā dienā, jo sportists nopelnīja vienu soda minūti, kas viņu ierindoja tikai 29. vietā, bet jau nākamajā dienā Edgaram veicās daudz labāk un viņš pakāpās uz 15. vietu, kas kopvērtējumā braucējam nodrošināja 18. vietu, trīsdesmit piecu sportistu konkurencē.

E2/E3 Junioru klasē startēja Kristians Evarsons, kurš abās dienās, divdesmit sešu sportistu konkurencē, noturēja 20. vietu, bet divu dienu kopvērtējumā tika izcīnīta 24. vieta. E1 Senioru klasē startēja Kristaps Bajārs, kurš pirmajā sacensību dienā ieņēma 12. vietu, bet otrajā dienā 13. vietu, kā arī abu dienu kopvērtējumā Kristapam 13. vieta, astoņpadsmit sportistu konkurencē.

Kā atzina sportisti, sacensību trase bijusi labi sagatavota, atbilstoši Eiropas čempionāta līmenim, ar sarežģītiem dabiskā reljefa šķēršļiem. Īpaši jāatzīmē akmeņainie kalni, kuri pēc vairāku dienu lietavām, bija pārvērtušies par neuzveicamu dubļu nogāzēm un uzbraukšana tajos sagādāja grūtības nevienam vien sportistam, bet ar nelielu skatītāju palīdzību tas izdevās visiem. Vēl sportisti kā īpašu piedzīvojumu atceras braukšanu pa strautu, kurš vijās cauri tunelim zem divjoslu autoceļa. Šī tuneļa šķērsošana prasījusi īpašu izveicību, jo braukšana bijusi iespējama tikai guļus uz motocikla vai to stumjot blakus, un nedaudz nokļūdoties sportistam ar visu braucamo draudēja iegāšanās strautā, bet neraugoties uz sarežģītajiem pārbaudījumiem, visiem Latvijas enduro braucējiem sacensības izdevās veiksmīgi finišēt un kopumā sportisti ar savu sniegumu ir apmierināti.

Nākamais, trešais, Eiropas čempionāta posms notiks 17. un 18. jūlijā Itālijā, arī tajā plāno piedalīties visi pieci Latvijas enduro sportisti.

Informāciju sagatavoja
Agnese Evarsone
LaMSF Enduro komisija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"

Pagājušajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē noskaidroti pasaules čempionāta septītā posma motokrosā uzvarētāji. Prestižajā MXGP klasē Pauls Jonass ("Standing Construct Honda MXGP Team") divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu un saglabāja savu "Top 5" pozīciju sezonas kopvērtējumā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
32

Lietainajā Francijā Jonass trešais otrajā braucienā un piektais kopvērtējumā

Šodien MXGP posmu Francijā divu braucienu summā augsto piekto vietu izcīnīja latvietis Pauls Jonass, kurš to laikā ar piekto un trešo vietu ieguva 36 punktus. Pirmajā braucienā viņš no startā iegūtās devītās vietas pakāpās uz piekto, bet otrajā braucienā sarežģītos laikapstākļos ieņēma trešo vietu. Kopvērtējumā uzvarēja Tims Gajsers.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: VBP Photography

Kārlis Reišulis EMX250 klases posma otrajā braucienā izcīna otro vietu

LETA. Latvijas motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Francijā Eiropas čempionāta ceturtā posma sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) otrajā braucienā izcīnīja otro vietu.