Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macukam 4. vieta "EMX Open" Ukrainā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Macukam 4. vieta "EMX Open" Ukrainā
Toms Macuks
Foto: Iveta Kaminska (“AutoEuro”)

Šodien Ukrainā notikušajos EMX OPEN Eiropas Čempionāta motokrosā 4. posma fināla braucienos Toms Macuks varēja parādīt spēcīgu konkurenci un divu braucienu summā ierindojās ceturtajā vietā. Nikam Apfelbaumam tik labi neveicās, viņš posmā uzrādīja astoto labāko laiku.

Kā jau ziņojām iepriekš, kvalifikācijā, kas notika vakar, Macuks piedzīvoja smagu kritienu, tomēr paspēja veikt vienu apli un spēja uzrādīt piekto labāko laiku, bet Apfelbaums bija sestais ātrākais. Kā komentēja sportisti, trase bija kalnaina, sarežģīta un ātra. Šodien pirmajā finālbraucienā Macuks finišēja ceturtais, bet Apfelbaums – sestais.

Otrajā braucienā starts tika dots divas reizes. Pirmā starta laikā ukraiņu motokrosists Mikola Paščinskis iesprūda starta barjerā, un sacensību tiesneši braucienu apturēja, paziņojot to kā falšstartu. Macuks šo startu bija "paņēmis" ideāli. Otro braucienu Macuks uzsāka kā ceturtais. Trīs apļus pirms finiša latvietim izdevās apdzīt baltkrievu sportistu Jevgēniju Tilecki, kurš šobrīd ir kopvērtējuma līderis. Līdz finišam Toms pozīciju noturēja un finišu sasniedza trešais, bet kopvērtējumā sacensībās divu braucienu summā ieņēma 4. vietu. Apfelbaums otrajā braucienā finišēja 12. vietā, līdz ar to posmā ierindojās 8. vietā.

Pēc sacensībām no UEM vadības tika izteikta neapmierinātība par 4. posma organizāciju. Kopvērtējumā pēc četriem posmiem EMX OPEN Eiropas Čempionāta motokrosā Apfelbaums pakāpies uz piekto vietu, bet Macuks uz devīto.

Nākamais EMX OPEN Eiropas Čempionāta motokrosā 5. posms norisināsies Polijā, Olsztyn trasē 30.un 31. jūlijā, kur nolēmuši startēs arī abi latvieši motokrosisti.

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska
N. Apfelbauma un T.Macuka preses pārstāve

     [+] [-]

, 2011-05-29 21:17, pirms 13 gadiem
ukrainā,jau visadi brinumi notiek...nu bet musejie malači....

     [+] [-]

, 2011-05-29 21:33, pirms 13 gadiem
Malacis Toms! beidzot būs pamodies no ziemas miega un neveiksmju sērijas !tā turēt !

     [+] [-]

, 2011-05-29 21:52, pirms 13 gadiem
šodien Vācijā ADAC 3.posmā 85 cc arī labi gājis mūsējiem. Posma kopvērtējumā Pauls Jonass pirmais, Tomass Šileika trešais.

     [+] [-]

, 2011-05-29 22:52, pirms 13 gadiem
fjodorov ir netā kaut kur infa par to?

     [+] [-]

, 2011-05-29 23:01, pirms 13 gadiem
te ir saits, PDF ir rezultāti, nekā cita īsti nav.
Offizielle Website der ADAC MX Masters
un Moto-x.lv - Viss par un ap motocikliem ~ Saturs arī pa dienu kaut ko parakstīju