Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sākusies gatavošanās Eiropas Nāciju kausam motokrosā

Sākusies gatavošanās Eiropas Nāciju kausam motokrosā
Ivo Šteinbergs
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šī gada 3.oktobrī, Markelo trasē, (Nīderlandē) notiks Eiropas Nāciju motokross solo motociklu klasēm MX1, MX2 un Open ieskaitēs.

Kopš šodienas līdz pat sacensību dienai no dažādiem kanāliem saņemsiet informāciju par Latvijas komandas komplektēšanas gaitu, par gatavošanos sacensībām un arī rezultātus no sacensību vietām.

Izlase

Motokrosā ir sportisti, kuri ilgus gadus ir bijuši līderi, ir sportisti, kuri seko uzreiz aiz līderiem un ir arī tādi, kuri var kļūt par lieliskiem motosportistiem tuvāko gadu laikā. Mūsu pieredzējušie sportisti vārdos ir izteikuši gatavību aizstāvēt Latvijas godu Nīderlandē, un viņu varējums ir skaidrs, tāpēc gatavošanās periodā lielāka uzmanība tiks pievērsta tiem izlases kandidātiem, kuri triju mēnešu laikā gan klātienē, gan neklātienē sacentīsies par vietu komandā.

Tāpēc kopš šīs dienas tiek izsludināta sacensība starp sportistiem, kas jau vistuvākajā laikā varētu kļūt par Latvijas izlases dalībniekiem: Niku Apfelbaumu, Didzi Gorbenko, Dāvi Ivanovu, Kristeru Teko, Dāvi Līvu, Andri Štendenbergu, Tomu Macuku, Augustu Justu, Reini Čudarānu, Miku Pētersonu, Robertu Justu, Gundaru Gauši un Kasparu Krauli.

Kandidātu atlases kārtība

Augusta beigās, nosaucot komandas sastāvu, tiks ņemti vērā izlases kandidātu rezultāti Latvijas, Eiropas, Pasaules čempionātos un citās sacensībās. Nepieciešamības gadījumā tiks organizētas treniņsacensības. Komandas sagatavošanās procesā talkā tiks aicināti dažādi speciālisti (treneri, mediķi, menedžeri un citi), kuri sniegs vērtējumu par izlases kandidātu gatavību piedalīties Eiropas Nāciju motokrosā.

Latvijas komandas sastāvs (3 dalībnieki un 2 rezervisti) tiks nosaukts līdz 2010.gada 27.augustam.

Komanda

Motokross nebeidzas ar rūtaino karogu pie finiša līnijas. Tas ir liels, kopīgs komandas darbs, gatavojot tehniku, veidojot sportistu publicitāti, plānojot budžetu, organizējot darbu sacensību norises vietā, darbs ar līdzjutējiem un sponsoriem, sportistu ēdināšana, medicīna, farmācija un vēl daudzi aspekti, kas vainagojas ar sacensību rezultātu.

Lai sagatavotu komandu sacensībām un veiksmīgi pārstāvētu Latviju „mazajā” nāciju motokrosā, iespēju robežās tiks piesaistīti dažādi speciālisti, kuru starpā priekšroka tiks dota jauniem, talantīgiem un sevi apliecināt gribošiem cilvēkiem.

Līdzjutēju un fanu loma komandas rezultātā

No vienkāršas vairāku spēkratu cīkstēšanās motokross ir izaudzis par pamatīgu industriju, kuras galvenais mērķis ir izklaidēt skatītājus, kas par to ir gatavi „nobalsot”, iegādājoties ieejas biļeti. Tāpēc arī Latvijas „mazā” izlase pievērsīs lielu uzmanību kontaktiem ar faniem, līdzjutēju izklaidēšanai un informēšanai. Strādāsim pie tā, lai izdotos noorganizēt arī fanu autobusu braucienam uz Markelo.

Komandas atbalstītāji

Uzsverot to, ka Latvijas izlases starts Eiropas nāciju motokrosā ir nekomerciāls projekts, tiks meklēti atbalstītāji ne tikai starp vietējiem un ārvalstu uzņēmumiem, bet komanda aicinās arī privātpersonas piedalīties izlases atbalstā un apkalpošanā.

Informāciju sagatavoja:
Tomass Cīrulis
Latvijas izlases vadītājs Eiropas nāciju motokrosā

  +2 [+] [-]

, 2010-06-28 15:17, pirms 14 gadiem
vienam ir jābūt Karro, otram Freibergam, jo kā jau redzējām Ķegumā Freibergs nebraukā pa MX1 posmiem kā dažs labs, bet tāpat brauc labāk, tapēc viņam jābūt. bet uz trešo vietu arī var taisīt atlasi/konkursu.

     [+] [-]

, 2010-06-28 19:18, pirms 14 gadiem
Piekriitu par karro un freibergu. par peedeejaam 3 vietam gan visnotalj interesanta ciinja vareetu izdoties!