Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Karro: "Taisnība jau ir, ka posms Ķegumā viens no labākajiem pasaulē"

Karro: "Taisnība jau ir, ka posms Ķegumā viens no labākajiem pasaulē"
Matīss Karro
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Vakar Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs" noslēdzās Pasaules MX1 un MX2 motokrosa čempionāta Latvijas ''Grand Prix'' posms. Labāko rezultātu no Latvijas sportistiem uzrādīja Matīss Karro, kurš MX2 klasē ieņēma 14. vietu.

Karro pēc ilgāka laika atgriezās mājās, lai varētu startēt Ķegumā. Pirmajā braucienā Karro ieņēma 14. vietu, bet otrajā braucienā viņš palika 15. pozīcijā. Divu braucienu summā tas mūsu braucējam ļāva ierindoties 14. vietā. Uzvaru divu braucienu summā izcīnīja Džefrijs Herlings, kuram ir tikai 15 (!) gadi.

Šodien portāls Sportacentrs.com sazinājās ar Karro, lai pajautātu kā tad viņam šosezon ir gājis un, kā gāja Ķegumā.

Kā līdz šim ir aizritējusi tava sezona?
Nu pagaidām sezona ir viduvēja, jo esmu pieļāvis daudz kļūdas, kā arī piedzīvojis nepatīkamus kritienus. Pagaidām neiet tik spīdoši kā bija plānots. Vēl jau pussezona priekšā, tāpēc atlikušajos posmos centīšos sevi pierādīt no labākās puses.

Ķegumā kvalifikācijā paliki 14. vietā. Tas bija maksimums, vai arī varēji labāk?
Šī vieta bija normāla. Kvalifikācijā nevajag neko baigi sasteigt. Vajag mierīgi nobraukt līdz galam. Šajā trasē ir grūti paņemt labu startu, startējot no ārmalas, tāpēc mana kvalifikācijā izcīnītā vieta bija laba startam svētdienā. Protams, varēja jau arī augstāk, taču es vairāk jau biju domās par svētdienu.

Pirmajā braucienā arī 14. vieta. Kā tu vērtē šo braucienu?
Laikam jau jāsaka, ka normāli. Starts bija slikts, tāpēc cīnījos no beigām. Biju spiests smagi strādāt, lai tiktu uz to 14. vietu. Beigās pietrūka spēka, lai uzkāptu vēl augstāk.

Incidents pēc finiša?
Tur viens sportists nedaudz dusmīgs palika (smejas). Līderi mani apdzina pa apli un es viņiem turpināju sekot. Nedaudz vēlāk viens sportists laida garām līderi. Brīdī, kad viņš izbrauca ārmalā, lai palaistu garām līderi, es arī iespraucos iekšmalā un apsteidzu to braucēju. Par to arī viņš palika dusmīgs (smejas). Vai šādi incidenti gadās bieži? Nē, negadās. Bet nekas, gan jau viņš to pārdzīvos (smejas).

Kā veicās otrajā braucienā?
Otrajā braucienā starts jau bija daudz labāks. Izmantoju citu taktiku. Vienu brīdi jau biju uzkāpis uz astoto vietu, nedaudz vēlāk atkāpos uz desmito, taču tad sekoja sāpīgs kritiens. Pašam viss bija kārtībā, taču biju piekusis. Kamēr moci piecēlu, kamēr to iedarbināju, patērējās daudz spēka un enerģijas. Tāpat arī pazaudēju pirms tam iegūto ritmu un ātrumu.

Kādu taktiku izmantoji?
Startā visi brauca ļoti ātri un pirmajā līkumā viņi visi pa daudz izbrauca ārmalā. Es šoreiz neskrēju visiem līdzi, bet gan braucu nedaudz lēnāk. Tas man ļāva pirmajā līkumā iebraukt tuvāk trases iekšmalai.

Vakar izlasīju, ka Youthstream prezidents Džuzepe Longo atzina, ka šis ir viens no skaistākajiem posmiem pasaulē. Vai tā ir, vai tās bija vienkārši pieklājības frāzes?
Domāju, ka šis posms ir arī viens no labākajiem pasaulē. Forša trase, laba atmosfēra, organizācija laba. Esmu startējis daudzās vietās, bet Latvijā ir labāk. Lai arī nedaudz, bet ir.

Kā tev patika šis posms?
Kopš janvāra nebiju bijis mājās. Protams, patīkami, ka tevi atbalsta draugi, ģimene, fani. Viņi mani visu laiku uzmundrināja. Tāpat arī paldies maniem atbalstītājiem.

Kādi tavi turpmākie plāni?
Rīt braukšu uz Igauniju, kur piedalīšos Tanela Leoka rīkotajās sacensībās, bet jau parīt došos uz Zviedriju, kur notiks nākamais pasaules kausa posms.

Vai šogad tevi redzēsim vēl kādā posmā Latvijā?
Grūti spriest. Došos uz Angliju pie komandas un tad skatīsimies kalendāru, kad man ir brīvāks. Ļoti jau gribās braukt mājās, bet šobrīd vēl par agru spriest.

Ar ko izskaidrojams tas, ka vadošie MX2 klases braucēji ir tik ātri?
Viņiem ir gan lielāka pieredze, gan arī tehnika daudz labāka. Pirmie trīs braucēji ir vienkārši fantastiski ātri. Viņiem ir treneri, ārsti, perfekta tehnika. Viņiem ir viss, ko vajag. Pirmajiem tehnika ir ļoti laba. Nesūdzos par savu tehniku, jo mēs lēnām tiecamies uz to, lai arī mums būtu viss būtu pēc iespējas labāk. Strādājam, meklējam jaunus motorus un gan jau kādu dienu būs labāk. Man ir jāstrādā tā, lai es ar savu tehniku varētu būt tur augšā. Protams, man arī pašam jāuzlabo sava braukšana, fiziskais, taču domāju, ka arī es ar savu tehniku varu ielauzties pirmajā pieciniekā. Ir tikai jāstrādā!

Kā vērtē Karro sniegumu Ķegumā?

  • 11

  • 102

  • 22

  • 3



Slēpts komentārs: placis
, 2010-06-28 14:55, pirms 14 gadiem
placis rakstīja: kā saprast šo:
Kādi tavi turpmākie plāni?
Rīt braukšu uz Igauniju, kur piedalīšos Tanela Leoka rīkotajās sacensībās, bet jau rīt došos uz Zviedriju, kur notiks nākamais posms.


Rīt dosies uz Igauniju vai Zviedriju?
Rīt dosies uz Igauniju vai Zviedriju? [quote]

uz Zviedriju viņš dosies parīt. mācāmies lasīt .
mm, norm 15 gadi un 1. vieta.
, 2010-06-28 14:57, pirms 14 gadiem
Rit ,Igaunija, SOMERPALU,ir komercmaci,kur piedalisies visa spice no MX1 un MX2 ,sacensibu sakums 14;15
, 2010-06-28 15:09, pirms 14 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Rīt dosies uz Igauniju vai Zviedriju? [quote]

uz Zviedriju viņš dosies parīt. mācāmies lasīt .
mm, norm 15 gadi un 1. vieta.
kuram tad jāmācas lasīt man vai autoram rakstīt, jo kā lieliski var redzēt tur bija rakstīts abās vietās RĪT, tagad protams ir izlabots un varam tēlot gudros.
, 2010-06-28 15:53, pirms 14 gadiem
Apollo portaalaa labas bildes un raxti/intervijas par Ķeguma posmu MX1 un MX2 klasees. Ir ko palasīt,labā līmenī.
apollo.lv: Apollo - Sports: Foto: MX1 un MX2 Latvijas...
apollo.lv: Apollo - Sports: Šteinbergs: pirmais...
apollo.lv: Apollo - Sports: Bobriševs: segums Ķeguma trasē...
, 2010-06-28 15:57, pirms 14 gadiem
Ka iespējams 15gadīgam būt ar lielāku pieredzi? Biš kautkas šitajā tekstā nelīmējas...
, 2010-06-28 16:12, pirms 14 gadiem
miceice rakstīja: Ka iespējams 15gadīgam būt ar lielāku pieredzi? Biš kautkas šitajā tekstā nelīmējas...
Viss ir pareizi.Jo seņčiem biezāks naudas maks,jo lielākas iespējas trenēties .Arī ziemā var braukt un trennēties,uz Itāliju vai Spāniju, piemēram.Var piedalīties dažādos mačos ārzemēs.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"

Pagājušajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē noskaidroti pasaules čempionāta septītā posma motokrosā uzvarētāji. Prestižajā MXGP klasē Pauls Jonass ("Standing Construct Honda MXGP Team") divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu un saglabāja savu "Top 5" pozīciju sezonas kopvērtējumā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
32

Lietainajā Francijā Jonass trešais otrajā braucienā un piektais kopvērtējumā

Šodien MXGP posmu Francijā divu braucienu summā augsto piekto vietu izcīnīja latvietis Pauls Jonass, kurš to laikā ar piekto un trešo vietu ieguva 36 punktus. Pirmajā braucienā viņš no startā iegūtās devītās vietas pakāpās uz piekto, bet otrajā braucienā sarežģītos laikapstākļos ieņēma trešo vietu. Kopvērtējumā uzvarēja Tims Gajsers.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: VBP Photography

Kārlis Reišulis EMX250 klases posma otrajā braucienā izcīna otro vietu

LETA. Latvijas motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Francijā Eiropas čempionāta ceturtā posma sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) otrajā braucienā izcīnīja otro vietu.