Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stāmerienā risināsies devītais "Dimantu kauss" stadionmotokrosā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Stāmerienā risināsies devītais "Dimantu kauss" stadionmotokrosā
Uldis Freibergs. Foto: Andris Smilšarājs

Šo trešdien, 29. maijā, Stāmerienas motorparkā "Dimanti" jau devīto reizi risināsies "Dimantu kauss" stadionmotokrosā vairākās klasēs un vecuma grupās. Sacensības tiešraidē būs vērojamas arī "sportacentrs.com" portālā.

Šis, kā ierasts, ir lielākais gada motosporta notikums Gulbenes novadā, pulcējot spēcīgākos Baltijas valstu motobraucējus, kuru vidū būs arī Latvijas čempionāta 1. posma uzvarētājs MX1 klasē, Uldis Freibergs, kurš pērn triumfēja šo sacensību MX Junioru klasē. Tikmēr lielākā ārzemju pārstāvniecība gaidāma no Igaunijas, kā arī sacensībās piedalīsies vadošie Lietuvas motosporta meistari.

Viena no sacensību "odziņām" būs super enduroklases trīs braucieni speciāli sagatavotā trasē ar akmeņu, auto riepu un kopā sastiprinātu baļķu šķēršļiem. Tikmēr visa kulminācija būs MX Superfināls, kurā astoņos apļos sacentīsies četri labākie MX Super grupas braucēji un četri labākie MX Juniori grupas braucēji. Pērn MX Super klases kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Toms Macuks, aiz sevis atstājot Igaunijas pārstāvi Gertu Krestinovu, bet trešais palika igaunis Andero Lusbo, kurš sacensībās piedalīsies arī šogad.

Sacensības līdzīgi kā pērn risināsies trešdienā, lai nekonkurētu ar citiem pasākumiem, kas risinās nedēļas nogalē. Sākums paredzēts 16:30 ar 1. braucienu MX65 grupā, bet noslēdzošais MX Superfināla brauciens paredzēts plkst. 21:20. Pasākumu vadīs Pauls Timrots, būs aktivitātes, atrakcijas bērniem, kā arī iespēja piedalīties balvu izlozē. Tiem, kuriem nav iespēju apmeklēt sacensības klātienē, tās no plkst. 16:30 varēs vērot "sportacentrs.com" translācijā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/p/St%C4%81...
https://www.lamsf.lv/astotaja-diman...