Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Paulam Jonasam pirmais pjedestāls Eiropas čempionātā

Paulam Jonasam pirmais pjedestāls Eiropas čempionātā
Pauls Jonass sestdien Itālijā pirmo reizi apliecināja savu varēšanu arī Eiropas čempionātā 125 kub.cm klasē. .
Foto: Adrenalin.lv

Eiropas čempionāta 2. posma pirmajā braucienā motokrosā 125 kub.cm klasē sestdien Itālijā trešo vietu ieņēma pagājušā gada pasaules junioru čempions 85 kub.cm klasē Pauls Jonass. 15 gadus vecajam motobraucējam tas bija pirmais pjedestāls viņa debijas sezonā Eiropas čempionātā. Otrais brauciens risināsies svētdien.

Tajos Eiropas čempionāta posmos 125 kub.cm klasē, kas notiek kopā ar MX1 un MX1, pirmais brauciens notiek jau sestdienās. Pēc neveiksmes pirmajā posmā Bulgārijā (5. vieta kvalifikācijā, divi kritieni un 14. vieta pirmajā braucienā, kritiens pašā brauciena sākumā un izstāšanās otrajā braucienā) Pauls Jonass apliecināja, ka arī nākamajā motokrosa pakāpē viņš var būt starp līderiem.

Kvalifikācijā Paulam Jonasam bija otrā vieta un šoreiz izdevās arī jau pirmais brauciens. Uzvarēja pagājušā gada Eiropas vicečempions šajā klasē, 16 gadus vecais slovēnis Tims Gajsers, kuru pērn motokrosa aprindās jau salīdzināja ne ar vienu citu kā ar vācieti Kenu Rokcenu un holandieti Džefriju Herlingsu. Gajsera pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija 32 sekundes. Otrais finišēja holandietis Kelvins Vlānderens, bet tikai 5 sekundes viņam piekāpās Pauls Jonass, kura tuvākais sekotājs savukārt atpalika jau par 11 sekundēm. Ar trešo vietu pirmajā braucienā Jonass kopvērtējumā pacēlās uz 11. vietu.

Svētdien dienas pirmajā pusē notiks otrais ieskaites brauciens Eiropas čempionāta 2. posmā 125 kub.cm klasē.


, 2012-04-28 21:25, pirms 12 gadiem
Re kā latvju puika samizo buržujus!
, 2012-04-28 22:02, pirms 12 gadiem
Rīt būs pirmais!
Foto: Karli Saul

Latviešu jaunie motokrosa talanti dodas uz Eiropas pusfinālu

Šajā nedēļas nogalē, 29. un 30. jūnijā, Lietuvā, Šauļos norisināsies Eiropas čempionāta pusfināls starp Centrālo un Ziemeļaustrumu zonu EMX65 un EMX85 klasēs, paralēli tam Eiropas čempionāta piektais posms "MX Dāmu" klasei.
Foto: Māris Stiprais

Nākamās nedēļas nogalē motokrosa svētki Dobelē

Divas dienas, 6. un 7. jūlijā, Dobelē, "Ceļa ēzeļu" mototrasē norisināsies Baltijas čempionāta otrais un "Magmum" Latvijas čempionāta trešais posms motokrosā. Šis posms būs īpašs ar to, ka tas veltīts Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgadei.
Foto: Facebook.com/LamsfMotososeja

Biķernieku trasē notiks Baltijas čempionāta posms motošosejā

Jūlija pirmajā nedēļas nogalē, 6. un 7. datumā, Rīgā, Biķerniekos gaidāms Baltijas un Latvijas čempionāta pirmais posms motošosejā. Atgādinām, ka Baltijas čempionāta pirmais posms Igaunijā, "Porsche ring" trasē negadījuma dēļ tika atcelts.