Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro vēl viens lūzums, taču sportists trasē atgriežas ar sesto vietu

Karro vēl viens lūzums, taču sportists trasē atgriežas ar sesto vietu
Matīss Karro
Foto: Alex Hodgkinson

Pēc ilgāka pārtraukuma motokrosa sacensībās atgriezies latviešu motobraucējs Matīss Karro, kurš Anglijas motokrosa čempionāta piektajā posmā izcīnīja sesto vietu.

Pēc diviem posmiem Karro kopvērtējumā atradās trešajā vietā, taču tad sportists savainojuma dēļ bija spiests izlaist nākamos divus posmus. Piektajā posmā Karro pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās trasē. Kvalifikācijā tika uzrādīta 15. vieta, bet braucienos tika izcīnīta desmitā un divas septītās vietas, kas trīs braucienu summā deva sesto vietu.

Lai arī šobrīd Matīss kļuvis jau priecīgāks, pirms neilga brīža Karro vaigs bija ļoti drūms, jo sportists iedzīvojās vēl vienā savainojumā, kurš, par laimi, nebija pārāk nopietns, lai tas liegtu startēt sacīkstēs.

''Pirms neilga laika Beļģijā aizvadīju treniņus, biju jau atguvis ritmu, cīpslas vairs nesāpēja un likās, ka jau viss ir labi,” iesāk Matīss Karro. ''Aiz viena līkuma bija tramplīns, taču tad pēkšņi priekšā braucošais „amatieris” pilnīgi aplami mainīja braukšanas virzienu, kā rezultātā saskrējos ar viņu, un ar pilnu gāzi ieskrēju kokā. Rezultātā stipri sasitu to pašu kāju, kura pirms tam bija lauzta... Bija ļoti spēcīgs trieciens pret koku. Sākumā likās, ka tur viss ir sarauts un salauzts. Vēlāk, kad biju pie dakteriem, viņi pavēstīja, ka man ir ielauzts vidējais kājas pirksts. Rezultātā kāja bija uzpampusi, tāpēc nevarēju piedalīties plānotajās treniņsacensībās Beļģijā. Pēc tam devos uz Angliju, kur apmeklēju speciālas saldēšanas kameras (-130 grādi). Šādas procedūras palīdzēja sadzīt traumai, tādējādi varēju piedalīties Anglijas čempionāta sacensībās.”

Lai arī pirksta kauls vēl nav sadzijis, tas neatturēja Karro aizvadītajā nedēļas nogalē piedalīties Anglijas motokrosa čempionāta piektajā posmā. ''Sākumā biju stīvs un stingrs, jo sen sacensību režīmā nebiju braucis,” turpina Karro. ''Pirmajos braucienos nevarēju iebraukties, taču beigās atguvu savu ritmu un uzrādīju līdzīgus apļu laikus kā līderiem. Kvalifikācijā uzrādīju 15. ātrāko laiku, tāpēc uz „Superpole”, kurā tiek 12 ātrākie braucēji, netiku. Pirmajā braucienā ļoti ''nogulēju” startu, jo starta barjera nokrita ļoti ātri, līdz ar to pirmo braucienu iesāku atrodoties apmēram ap 20. pozīciju, bet beigās aizcīnījos līdz desmitajai vietai.”

Arī otrajā un trešajā braucienā man nepadevās starta momenti, kā rezultātā zaudēju dažas pozīcijas. Lai vai kā, bet otrajā un trešajā braucienā paliku septītais, kas kopvērtējumā deva sesto vietu. Prieks, ka uz trešo braucienu jau biju vairāk atbrīvojies un atguvis savu ritmu, varēju precīzi braukt pa ''špūrēm” un jutos labi, kā rezultātā man izdevās uzrādīt konkurētspējīgākus apļa laikus.”

''Šobrīd jūtos labi. Otrdien lidošu uz Beļģiju, kur aizvadīšu treniņus, bet pēc tam došos jau uz Zviedriju, kur gatavošos nākamajam pasaules čempionāta posmam. Paldies savam galvenajam sponsoram kompānijai „LDz Cargo”, paldies visiem atbalstītājiem un faniem. Zviedrijā – ar pilnu gāzi!”

Piektā posma rezultāti

V.BraucējsKopāR1R2R3
1 .Arnaud Tonus72222525
2 .Jake Nicholls67252220
3 .Elliott Banks Browne54181818
4 .Bryan Mackenzie48152013
5 .Steven Clarke40141016
6 .Matīss Karro39 11 14 14
7 .Ray Rowson3613158

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis

  -4 [+] [-]

, 2011-06-27 13:12, pirms 13 gadiem
Kaut ka sim calim neveicas ne ar traumam ne ar starta barjeram un tad vel amatieri iekante koka! Gaidam rezultatus atrunas pietiks!

  -1 [+] [-]

, 2011-06-27 14:13, pirms 13 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kaut ka sim calim neveicas ne ar traumam ne ar starta barjeram un tad vel amatieri iekante koka! Gaidam rezultatus atrunas pietiks!
Kuram ir labāki rezultāti?

  +1 [+] [-]

, 2011-06-27 18:21, pirms 13 gadiem
Melnais Kaķis cerams ir pavācies malā, no Matīsa ceļa, un tagad ar pilnu gāzi pēc mums visiem tik kārotā desmitnieka...

  +1 [+] [-]

, 2011-06-27 19:35, pirms 13 gadiem
mjaa izskatas, ka zviedrija ar nekas labs nespiid top 15 buus maksimums!

     [+] [-]

, 2011-06-28 08:17, pirms 13 gadiem
Motokrosa brauc dzelzs viri ar luzumiem un skruvem kajas un necikst seit sak makt saubas par tadu veci! Lai pamegina spekus MX1 tad varesim spriest kurs ir labakais!Vasaraudzis ari bija labakais kamer neparsedas uz N grupas auto! Protams lai veicas calim un iepriecina mus ar augstiem rezultatiem vismaz LV grand prix
Brex rakstīja: Kuram ir labāki rezultāti?

     [+] [-]

, 2011-06-30 18:16, pirms 13 gadiem
fiziskais svaks un viss!!!