Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijā ienāk "Apvidus motokross"

Jānis Celmiņš

Latvijā ienāk "Apvidus motokross"
Foto: Ritvars Raits

Šogad Latvijā parādīsies jaunas motosporta sacensības "Apvidus motokross", kuras ietvaros risināsies arī sacensības "Zelta Mopēds". Sacensības ir plānots, ka notiks sešos posmos, un visas tās norisināsies Rīgas apkaimē.

Latvijā motosportā krīze tiešām nevalda, redzot cik daudz jaunu sacensību seriālu šogad parādās, redzams, ka motosporta bums atdzims ar jaunu vilni. Sešdesmitos gados noteikti mēs atceramies, ka motokrosa sacensības notika pēc savādāk noteikumiem, un „Apvidus motokrosa” veidotāji ir nolēmuši atgriezties vēsturiskajās sliedēs un jau no jūnija mēneša sākuma Jūs varēsiet redzēt šo jauno sacensību seriālu.

Šogad Latvijā parādīsies jaunas motosporta sacensības „Apvidus motokross”, kuras ietvaros risināsies arī sacensības „Zelta Mopēds”. Sacensības ir plānots, ka notiks sešos posmos, un visas tās norisināsies Rīgas apkaimē, un vienas no tām būs Tukumā. Sacensībām „Apvidus motokrosā” ir izveidotas divpadsmit klases, tādejādi ir padomāts, lai šīs sacensības būtu pieejamāks pēc iespējas plašākai sportistu auditorijai. Šajā pasākumā noteikti redzēsim daudzus vadošos motokrosa meistarus, skijoringa braucējus, kā arī enduro sportistus. „Zelta Mopēda” sacensībās, jau noteikti piedalīsies viss mūsu zieds šajā sporta veidā, ar Pasaules juniora čempiona Matīsa Karro tēvu priekšgalā.

Sacensību galvenā pamatdoma ir veicināt ar vien plašākas ļaužu masas nodarboties ar motosportu, tāpēc visas trases tiks veidotas pļavās, kalnainos apvidos ar dabīgiem un mākslīgiem veidojumiem, lai tās nebūtu bīstamas nepieredzējušiem sportistiem, kā arī, iebraucienu laiks būs tikai viena stunda, tādejādi sacensību programma būs pietiekami kompakta un labi skatāma šī pasākuma apmeklētājiem. Piedevām, visi, kuri apmeklēs šīs sacensības nebūs jāmaksā ieejas maksa. Protams, ka sacensību laikā būs pieejama bufete, un sacensības varēs baudīt ēdot garšīgu šašliku vai dzerot vietējā ražojuma alutiņu.

Pirmais sacensību posms notiks jau diezgan drīz un tas notiks 05.06.2010 Ķekavā. Uz tikšanos „Apvidus motokrosa sacensībās”, fināla braucieni sākot no plkst. 11.00.

Informāciju sagatavoja:
Agnis Skrebs

  +4 [+] [-]

, 2010-05-27 11:41, pirms 14 gadiem
Diezgan interesanti

     [+] [-]

, 2010-05-27 11:49, pirms 14 gadiem
Endurokross zem cita nosaukuma?

     [+] [-]

, 2010-05-27 11:54, pirms 14 gadiem
supermens112 rakstīja: Endurokross zem cita nosaukuma?
Nē, endurokross arī būs!

     [+] [-]

, 2010-05-27 12:07, pirms 14 gadiem
verty rakstīja: Nē, endurokross arī būs!
It kā uzrakstīts tā, ka būs kkas jauns un nebijis, bet nu formāts jau izskatās, ka tāds pats kā endurokrosam.