Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

2023.gada Enduro sezonas pirmais starts notiks Ķesterciemā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

2023.gada Enduro sezonas pirmais starts notiks Ķesterciemā
Publicitātes foto

Sestdien, 1. aprīlī Tukuma novadā, Sēmes pagastā, Ķesterciemā “Bušu karjerā” tiks dots šī gada pirmais starts Latvijas čempionāta atklāšanas posmam Enduro.

Pēc ziemas, arī šogad daudzu sportistu iemīļotā Ķesterciema “Bušu karjera” trase ir lieliski sagatavota, lai tajā varētu veiksmīgi uzsākt jauno Enduro sezonu. Tās segums ir labi sagatavots, lai dalībnieki izbaudītu sacensības.

Sacensību organizators Arvis Bumbiers atzīst, ka arī šogad emocijas ir stipri līdzīgas kā iepriekšējos gadus. Tās ir patīkamas un labas. “Attiecībā par trasi, tā būs tāda pati kā pērn. Ķesterciema trase ir unikāla ar to, ka pagājušajā gadā uztaisījām sacensības, kurās pārbraucieni notika astotnieka formā. Tādā veidā padarot pārbraucienus vēl interesantākus. Lai sportistiem šajā trases krustojuma vietā būtu vieglāk orientēties, būs zīmes un norādes. Arī šogad līdz pirmajam ātruma testam būs virziena zīmes (pa labi, pa kreisi un taisni) sarkanā krāsā, bet no pirmā uz otrā testa braukšanas virziena zīmes – zilā krāsā. Meža posmu esmu izbraucis, mitrās vietas ir apbraucamas. Arī testi ir lieliskā stāvoklī. Sniegs ir nokusis, sasalumu trasē nav. Ņemot vērā šī pavasara mainīgos laikapstākļus, pie nelieliem mīnusiem trases segums nesasals un līdz ar to sacensības netiks traucētas. Tās jebkurā gadījumā būs interesantas,” saka Arvis Bumbiers.

Pirmais būs Enduro tests, tas ir veidots pa meža ceļiem, taciņām. Otrs – Cross Country tests – pa smiltīm un nedaudz mežu.

“Pēc pērnā gada izmaiņām trasē, saņēmām labas atsauksmes, trase sportistiem patika. Atgādināšu arī to, ka Enduro testā ir interesantas takas ar nelieliem reljefiem. Tās ir salīdzinoši lēnas, tās visas viegli var izbraukt, bet ir vajadzīga zināma veiklība. Sportistiem tas ļoti patika, arī man. Būs divi atšķirīgi testi. Enduro – lēnāks un sarežģītāks, bez ekstrēmajiem elementiem, arī iesācējiem visas vietas būs izbraucamas. Būs daži krituši koki, taču tie ir salīdzinoši mazi. Cross Country smilšu testā varēs kārtīgi “iedot ručkā”. Protams, daudz kas būs atkarīgs no sportista sagatvotības pakāpes,” saka Arvis Bumbiers.

Organizators uz sacensībām aicina arī tādus moto braucējus, kuri ne reizi nav startējuši nevienās sacensībās, bet vēlas izmēģināt spēkus īstā Enduro. Šādiem dalībniekiem ir piemērota Absolūtie iesācēji klase, kurā drīkst startēt ar krosa vai enduro motociklu. Attiecīgi šīs klases braucējiem ir mazāka dalības maksa (sk. sacensību nolikumā), bet ir iespēja cīnīties par godalgotām vietām un balvām. Tāpat aicinām vēl šogad izmantot iespēju sportistiem, kuriem ir motokrosa motocikli piedalīties Open LV klasē.

“Iesaku visiem tiem motosportistiem, kuri plāno braukt 8. aprīlī Latvijas kausa otrajā posmā Cross Country, startēt 1. aprīlī Latvijas čempionāta pirmajā posmā Enduro, jo Cross Country trase tiks veidota apvienojot abus Enduro testus. Tā nošausiet divus zaķus ar vienu šāvienu,” tā Arvis Bumbiers.

Sacensību nolikums ŠEIT.

Reģistrācija: Licences.lv līdz piektdienas, 31. marta plkst. 14:00.

Skatītājiem ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
LaMSF Enduro komisija