Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

13 gadus vecais Jonass panācis vienošanos ar ''KTM''

13 gadus vecais Jonass panācis vienošanos ar ''KTM''
Pauls Jonass uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena
Foto: www.rekurzeme.lv

Pirms pāris dienām ''Kristers Serģis moto'' (KSM) veikala telpās tika noslēgta vienošanās starp jauno motokrosa braucēju Paulu Jonasu un ''KTM'' pārstāvi Latvijā Kristeru Serģi par kopēju sadarbību 2011.gada motokrosa sezonā.

Šī vienošanās paredz tehnisko nodrošinājumu ar ''KTM'' firmas motocikliem un to rezerves daļām. Jonasa rīcībā būs divi ''KTM SX 85cm3'' motocikli un viens ''KTM SX 125cm3'' motocikls. Jau šobrīd ir panākta vienošanās ar vairākiem ražotājiem (''Denicol'', ''Tsubaki'', ''Neken'', ''UFO'', ''Ferodo'') par viņu produkcijas izmantošanu jaunā sportista atbalstam. Šobrīd norisinās sarunas ar vēl virkni atbalstītājiem 2011. gada sezonai.

Lai arī vēl nav 100% skaidrība par nākamā gada kalendāru, šobrīd plānos ietilpst starti 85 cm3 klasē ADAC Vācijas čempionātā, Holandes čempionāta posmos, kā arī sacensībās Latvijā un Baltijā, bet par sezonas galvenajām sacīkstēm tiek izvirzīts starts Pasaules čempionātā 85cm3 klasē, kas norisināsies Itālijā. Lai saprastu, ko šī sadarbība nozīmē pašam sportistam, Sportacentrs.com sazinājās ar 13 gadus vecā (14 gadi paliks janvārī) sportista tēvu Kasparu.

Vai tā ir tiesa, ka esat panākuši vienošanos ar ''KTM'', kas nākamgad palīdzēs Paulam?
Jā, esam panākuši vienošanos ar ''KTM'', viņi mums dos motociklus un detaļas. Ar Kristera palīdzību tiksim pie citām svarīgām lietām.

Kāpēc izvēlējāties ''KTM''?
Šis ir daudz mūsdienīgāks motocikls. ''Suzuki'' nav mainījies gadus 20. Testos pamēģinājām šo motociklu un jāsaka, ka jauda ir nesalīdzināmi labāka. Šis ''KTM'' standarta motors iet daudz labāk nekā pirms tam uzlabotais ''Suzuki'' motors. Arī Paulam motocikls ļoti patika. Jāsaka, ka pasaulē un Eiropā šobrīd vadošie 85cm3 klases braucēji brauc tieši ar ''KTM''. Šobrīd, kad to testējām, tas bija standarta versijā, bet noteikti ar Kristera palīdzību mēs to uzlabosim.

Kaspars Jonass un Kristers Serģis

Kādi plāni nākamajam gadam?
Pašas svarīgākās sacīkstes noteikti būs pasaules čempionāts Itālijā, kas notiks 14. augustā. Lai labāk sagatavotos, brauksim ADAC Vācijas čempionātā, kur ir gandrīz Eiropas čempionāta līmenis. Tur parasti brauc 50 – 100 braucēju. Eiropas čempionāta kalendārs ir ļoti nesakarīgs - 11 posmi, kas izmētāti pa visu Eiropu. Finansiāli to nav iespējams izdarīt. Sarūgtināja Anatolija Kreipāna raksts "Sporta Avīzē". Ja nav īsti lietas kursā par tēmu, var taču pazvanīt un noskaidrot. Protams, starts ir viena lieta, bet otra – kā mēs līdz tam tiekam, cik daudz līdzekļu tērējam. Piemēram, pasaules čempionāts motokrosā rakstā vispār nav pieminēts. Jonass tajā divu braucienu summā izcīnīja ceturto vietu, tādējādi atkārtojot Dāvja Līva sasniegumu (šobrīd augstākais sasniegums Latvijas vēsturē). Nav tā, ka Latvijā braucam tikai tāpēc, lai izcīnītu kausus - nauda, kas tiek ieguldīta, ir ļoti liela. Katru rītu mostos un vakarā eju gulēt ar domu, ko un kā labāk sasniegt. Šobrīd lasītājam var rasties priekšstats, ka motobraucēji tādi kā loši... (smejas) Jāsaka, ka piecus gadus esam strādājuši ļoti smagi, lai šo visu sasniegtu. Mums tagad ir arī savs fiziskās sagatavotības un braukšanas treneris.

Vai jums ir vēl kādi atbalstītāji?
Ģenerālsponsoru nav. Ir bijuši epizodiski atbalstītāji, no Nīderlandes. Šobrīd izskatās, ka šis ir viscerīgākais gads. Ja pagājušajā gadā nācās iztikt principā tikai no sava finansējuma, tad šogad citādāk - cepuri nost Kristera Serģa priekšā, kuram radās interese. Arī šobrīd viņš turpina darbu ar citām kompānijām, lai piesaistītu Paulam vēl vairāk līdzekļu.

Kā Pauls domā savienot sportu ar mācībām?
Nezinu par gada beigām, bet pagājušā gada decembrī viņam vidējā atzīme bija tuvu pie deviņām ballēm. Viņš ir vairākkārtējs olimpiādes uzvarētājs. Viņam ļoti labi strādā galva, tāpēc viņš lielu darbu mācībās neiegulda. Visu izdara skolā, tāpēc mājās viņš praktiski nemācās. Mēģinām visu sakārtot tā, lai nekavētu mācības. Bet, ja mums tiešām pavērsies kaut kas ļoti, ļoti labs, tad noteikti izvēlēsimies motokrosu. Vienu momentu palaidīsi garām un, iespējams, vilciens būs aizgājis...

Paula Jonasa īss CV:

GadsPanākums
2006. gadsIgaunijas čempions un Latvijas čempionāta 3. vietas ieguvējs 65 cm3 klasē.
2007. gadsIgaunijas un Latvijas čempions 65 cm 3 klasē; 2. vieta – Eiropas čempionāta posmā Holandē 65 cm3 klasē
2008. gadsLatvijas čempions 65 cm3 klasē; 4. vieta - Eiropas čempionātā kopvērtējumā 65 cm3 klasē; Eiropas čempionāta ietvaros uzvarēts Latvijas un Dānijas posmos.
2009. gads2. vieta Latvijas čempionāta kopvērtējumā 85 cm3 klasē.
2010. gads4.vieta PČ junioriem 85 ccm3 klasē; ''Battery Superkausa” čempions MX7+ klasē (uzvarēja visos 18 braucienos).

Izmantotie resursi:
Moto-X: Sākums

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-11-26 12:50, pirms 14 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Šitas vismaz nav tāds, kas izvairās no meitenēm, nekā nākamais Spīlbergs
vismaz tam nākamjam Spīlbergam ir savs viedoklis. es viņu tādā ziņā atbalstu un respektēju..

  +4 [+] [-]

, 2010-11-26 12:58, pirms 14 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Šitas vismaz nav tāds, kas izvairās no meitenēm, nekā nākamais Spīlbergs
Jus beidzot liksiet mieru tam puikam??? Nu, jauns džeks, labi audzināts un nedaudz kautrīgs, kāpēc gan viņam nebūtu tiesības neļaut sevi "sabučot"? Un no kurienes vispār šī bučošanās paraža nāk?

kaut kādi pāķi to čalīti uz ielas par p...ru esot saukājuši... kur vēl zemāk var krist.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 16:06, pirms 14 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Man tak vienalga, kāds viņš ir, bet tad vismaz būtu pateicis, ka negrib buču. Tā ir etiķete.
Tā bučošanās jau kkāda austrumslāvu ieraža... tāda bučošanās latviešiem nemaz agrāk nebija izplatīta

  -2 [+] [-]

, 2010-11-26 16:09, pirms 14 gadiem
kā ta tas var būs ka Suzuki neesot mainījies 20 gadus? Tad sanāk ka Karro muld un neko no motocikla nesaprot?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 16:17, pirms 14 gadiem
es ceru ,ka Paulim būs glūdāks karjeras ceļš uz virsotnēm un talanta pierādīšana nekā Matīsam un nebūs jālūdzās nauda tautai ,bet sponsori viņu ievēros paši !!!!! re kur aug talants !!! skatās un atcerās viņu !!!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 16:21, pirms 14 gadiem
cepure nost Kristera priekšā, Latvijā rets pasākums !!!!!!!! juhūūū!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-26 18:24, pirms 14 gadiem
īsti nesekoju līdzi motosportam,bet ,ja kristers ir kaut ko noskatījis,

     [+] [-]

, 2010-11-26 20:06, pirms 14 gadiem
placis rakstīja: kā ta tas var būs ka Suzuki neesot mainījies 20 gadus? Tad sanāk ka Karro muld un neko no motocikla nesaprot?
Es domāju, ka tas atkarīgs no cm3, gan jau, ka 85cm3 moči nav mainījušies, bet jaudīgākie ir.

     [+] [-]

, 2010-11-26 20:07, pirms 14 gadiem
Starp citu, kāds nezina, kāpēc Serģis papriekšu nemēģināja kaut ko līdzīgu Karro piedāvāt ?

     [+] [-]

, 2010-11-26 21:21, pirms 14 gadiem
Jūs čaļi te mazliet jauciet ,parastu veikala moci ar rūpnīcas moci un rūpnīcas noslēpumiem un iespējām !

     [+] [-]

, 2010-11-26 21:28, pirms 14 gadiem
noskatās video un tad būs mazliet lielāks priekštats kas ir rūpnīcas komanda, tikai mazliet, jo rūpnīcas komandu virtuve,tas ir ļoti liels noslēpums ! adrenalin.lv novēlu Pauļukam arī kādreiz sasniekt rūpnīcas komandu !