Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Daideri Polijā piektie, uzvar Hendrikss/Liepiņš

Andrejs Siliņš

Daideri Polijā piektie, uzvar Hendrikss/Liepiņš
Jānis un Lauris Daideri
Foto: teamdaiders.lv

Pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem svētdien notikušajā Polijas Grand Prix uzvaru divu braucienu summā izcīnīja beļģis Joriss Hendrikss ar latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu, bet latviešu duets Jānis un Lauris Daideri ieņēma piekto vietu. Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis posma kopvērtējumā bija 14. pozīcijā.

Uz Poliju bija devušās tikai 27 ekipāžas, bet tas nevarēja traucēt noskaidrot labākos. Pirmajā braucienā ātrākie bija Daniels Vilemsens un Svens Verbruge, aiz sevis atstājot Hendriksu un Liepiņu, bet brāļiem Daideriem izdevās nosargāt kvalifikācijā izcīnīto ceturto vietu. Jevgēņijs Ščerbiņins ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku ieņēma sesto vietu, bet Rupeiks/Stupelis pirmo braucienu noslēdza devītajā pozīcijā.

Otrajā piegājienā Hendrikss/Liepiņš apsteidza Vilemsenu/Verbrugi, bet Daideriem nācās zaudēt vienu pozīciju un ierindoties piektajā vietā. Krievs Ščerbiņins un Kurpnieks sekoja uzreiz aiz Jāņa un Laura, bet Rupeiks un Stupelis diemžēl samierinājās ar 25. vietu.

Līdz ar to posma kopvērtējumā gan Vilemsenam, gan Hendriksam/Liepiņam pa 47 punktiem, bet uzvara tika beļģim un latvietim. Daideriem piektā vieta, Ščerbiņins/Kurpnieks - sestie, bet Rupeikam un Stupelim šoreiz 14. pozīcija.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc Gdaņskas posma līderu duelī nekas nav mainījies - Vilemsena un Hendriksa/Liepiņa starpā joprojām ir 12 punkti, attiecīgi 266 un 254. Daideri ar 212 punktiem ir ceturtie, līdz trešajā vietā esošajai Jana Hendriksa ekipāžai atpaliekot par 18 punktiem. Ščerbiņins/Kurpnieks ir sestie (162 punkti), bet Rupeiks/Mucenieks - devītie (108).

  -1 [+] [-]

, 2011-06-26 23:55, pirms 13 gadiem
Kur Serģis?

     [+] [-]

, 2011-06-27 08:46, pirms 13 gadiem
chubaki rakstīja: Kur Serģis?
Genaral menager of team DAIDERI

  +1 [+] [-]

, 2011-06-27 08:48, pirms 13 gadiem
Vilemnsens, vot tas ir zvērs, otrajā braucīenā no 15 vietas uzkāpa uz 2 vietu un čotka paņēma pirmo ;D