Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies EČ motokrosā pirmais posms

Jānis Celmiņš

Noslēdzies EČ motokrosā pirmais posms
Pauls Jonass
Foto: www.motomaania.ee

Aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās EČ motokrosā, un tas pagāja ar divējādām sajūtām. Liels prieks par Paula Jonasa uzrādītajiem rezultātiem, jo viņš pēc pirmā posma ir ierindojies augstajā 4. vietā kopvērtējumā, bet skumji bija redzēt kādā līmenī tika noorganizētas tik augstvērtīgas sacensības, un fakts, ka citi mūsu vadošie sportisti iedzīvojās nepatīkamās traumās.

65 ccm klasē labākais mūsu sportistam Raineram Žukam un Kristam Janiselim pie kārotajiem ieskaites punktiem neizdevās tikt, savukārt mūsu kaimiņi no Igaunijas rādīja ļoti labu sniegumu, un viens no tiem, Karl-Robert Reinicke izcīnīja godalgoto otro vietu. Par sacensību uzvarētāju kļuva Brin Hsu no Vācijas, bet trešais Krievijas pārstāvis Artjemijs Nazarovs. Interesants fakts, ka šajās sacensībās piedalījās daiļā dzimuma pārstāve no Krievijas, Lubov Leontjeva, un pat guva ieskaites punktus.

85 ccm klasē savu meistarību nodemonstrēja Pauls Jonass, kurš sīvā cīņā ar vadošajiem Čehijas, Nīderlandes un Krievijas sportistiem ierindojās ceturtajā vietā kopvērtējumā. Pirmajā braucienā Pauls ierindojās 7. vietā un otrajā braucienā 5. vietā, kas arī bija labākais sniegums Eiropas čempionāta starp Latvijas sportistiem. Kārlis Sabulis šī bija izteikta melnā nedēļas nogale, jo jau kvalifikācijā sportistu piemeklēja visādas tehnikas likstas un neveiksmes, un neveiksmju kulminācija bija pirmā brauciena starts, kur Kārlis iekļuva savā motokrosa karjerā lielākajā sadursmē, liels prieks, ka pēc tās netika gūtas pārāk nopietnas traumas un motocikls arī nebija pārāk cietis. Otrajā braucienā, sportists startēja ļoti piesardzīgi, un sacensību uzsāka no 22. vietas, bet braucienā izdevās pakāpties līdz 11. vietai. Mūsu citi divi sportisti Tomass Šileika un Rihards Bārenis pie ieskaites punktiem netika.

Open klasē konkurence bija diezgan sīva. Mani tiešām pārsteidza ar kādu azartu Lietuvas līdzjutēji trasē atbalstīja Vitautas Bučas, to nevar izstāstīt to vajadzēja redzēt, Latvijā motokrosā nekas tāds nav redzēts ilgu laiku. Viņš šajā nedēļas nogalē bija tur kā īsts nacionālais varonis. Pat skaudība uz vienu brīdi mani pārņēma. Un Vitautas saviem uzticamajiem faniem parādā nepalika izcīnot trešo vietu Lietuvas posmā. Es braucu ar lielām cerībām, ka „Rockstar” zvaigzne Mārtiņš Aleksandrovičš iepriecinās ar kādu skaistu rezultātu, bet diemžēl nē, braucienos 18. un 15. vietas. Patīkamas emocijas uzjundīja Niks Afelbaums, kurš pirmajā braucienā pat vienu brīdi turējās otrajā vietā, bet tad piedzīvoja kritienu, un nācās samierināties ar 4. vietu, piedevām iedzīvojās ceļgala traumā, kura traucēja otrajā braucienā finišēt punktos.

Tagad daudzi vadošie sportisti nākamās nedēļas nogalē dosies uz Poliju, kur norisināsies Eiropas čempionāta otrais posms, bet varbūt arī kādu redzēsim braucot Latvijas čempionāta pirmajā posmā.

Informāciju sagatavoja:
Agnis Skrebs