Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Alūksnē aizvadītas skijoringa un ziemas motokrosa sacensības

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Alūksnē aizvadītas skijoringa un ziemas motokrosa sacensības
Foto: Māris Šļivka

23.februārī “Kolberģa” trase Aluksnē pulcēja skijoringa un ziemas motokrosa entuziastus 7.posmā LČ un LK skijoringā un 8.posmā LČ un LK ziemas motokrosā.

Pašā prestižākajā no skijoringa klasēm – Lielajā meistaru klasē – pašreizējie kopvērtējuma līderi Raivis Eikmanis/Kārlis Kalējs no Motokluba “Rambas R” dominēja arī šajā sacensību posmā, izcīnot uzvaru katrā no braucieniem un arī dienas kopvērtējumā. Otrajā vietā ierindojās Roberta Lapas/Andra Štendenberga(Buba Motosports) duets, bet trešais goda pjedestāla pakāpiens pienācās Artim Rasmanim/Valtam Valainim(Sk “Elkšņi”) .

MMK par uzvarētājiem kļuva Artis Rasmanis/Klāvs Miķelsons(SK “Elkšņi”). Ar otro vietu šoreiz nācās samierināties Andrim Štendenbergam/Mārim Gustiņam(Buba Motosports), kuriem neveiksme otrajā braucienā liedza kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. ''Gāja ļoti labi, bet ne tā kā cerēts. Braucām ar vienu domu – uzvarēt! Pirmo braucienu mēs ar Māri uzvarējām, tātad puse darba bija padarīta, atlika otrais brauciens. Otrajā braucienā neliela kļūda un kritiens Mārim pirmajā aplī un daudz laika zaudējām. Tad nu nācās braukt, cik ātri varējām un finišā 4.vieta. Kopvērtējumā otrā vieta, par ko esam gandarīti,” tā par savu sniegumu Andris Štendenbergs. Trešo vietu izcīnīja Ivo Sāvičs ar slēpotāju Arvi Dunkuli(Rambs R).

Mazajā tautas klasē ātrākie bija Raivis Eikmanis ar Jāni Laurīti. Sīvāka cīņa par otro vietu izvērtās starp Jegoru Lukjaņinu/Nauri Selgu(Rambas R) un Jāni Rutko/Edgaru Rutko(Buba Motosports). Abām ekipāžām dienas kopvērtējumā vienāds punktu skaits, tomēr Jegora Lukjaņina/Naura Selgas izcīnītā otrā vieta otrajā braucienā ļāva viņiem kāpt uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, Jānis Rutko/Edgars Rutko šoreiz trešie.

LTK uzvaras laurus plūca Artis Rasmanis/Klāvs Miķelsons jau otro reizi kāpjot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Alūksnes posmā. Otro vietu katrā no braucieniem un arī posmā izcīnīja Raitis Plūme/ Reinis Avens, trešie – Edgars Vilcāns/ Reinis Tilaks(Rambas R Motoklubs).

Vecmeistaru konkurencē pirmie finišēja Alvis Priedītis/Āris Freijs, aiz sevis atstājot Ģirta Roļskija/Inta Celmarauga un Andra Krieviņa/Raimonda Beitāna ekipāžas.

Retro tautas klasē par uzvarētājiem kļuva Ivo Sāviča/Arvja Dunkuļa ekipāža, otrajā vietā ierindojās Artūrs Linde/Klāvs Linde, bet bronzas godalgu izcīnīja Jānis Zolmanis ar slēpotāju Mārtiņu Bergmani(Saldus Motoklubs) .

85cc klasē uzvarēja Hugo Tomass Kažoks/Rūdolfs Krūmiņš, otrajā vietā – Francis Frederiks Rasmanis/Rūdolfs Baltus.

Ziemas krosā ar radzēm MX1 klasē pārliecinošu sniegumu demonstrēja Valters Logins no CAMK Latgales, uzvarot abos braucienos un arī kopvērtējumā, apsteidzot Jāni Vinteru(JV Motokomanda Rīga) un Denisu Zvoriginu(CAMK Latgale) . MX2 klasē ātrākais bija Valters Lesničenoks, otrais – Rovens Rūdolfs Keomeģis, savukārt bronzas godalga šoreiz Jānim Zušmanim(Ik Auseklis) .

Ziemas krosā bez radzēm MX1 klasē uzvaras laurus plūca Raivis Eikmanis, aiz viņa Gatis Zundovskis(AZ-Kazdanga) un Raivis Zālītis. MX2 klasē nepārspēts palika Andris Štendenbergs, otrais finišēja Ralfs SKopāns, savukārt uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Artūrs Brencis.

Junioru konkurencē Alūksnē pie uzvarām tika Artūrs Vinters(JV Motokomanda Rīga) (MX50), Valdis Markins(Camk Latagle) (MX65), Rainers Timko (Saules Sporta klubs) (MX85), Markuss Gazarovs(Gulbenes moto) (Q50), Ivo Kristaps Kalve(Gulbenes moto) (Q100) un Patriks Nuka (Qjun) no Motokluba”Rambas R”.

Q Open klasē lielisks sniegums un pirmā vieta posma kopvērtējumā Valērijam Kuzminam(Gulbenes Moto) , apsteidzot Agri Neiju(Gulbenes moto) un Dāvi Ciršu. ATV klases ieskaitē sīvā cīņā uzvarēja Raitis Cipruss, sudraba godalga Sergejam Ivanovam, bet trešā vieta Ritvaram Ramim.

Kopvērtējums pēc aizvadītajiem posmiem pieejams MyLaps sistēmā :

Informāciju sagatavoja:
LaMSF Skijoringa komisija