Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

LČ pirmajā posmā motokrosā pie uzvarām tiek Apfelbaums un Jonass

LČ pirmajā posmā motokrosā pie uzvarām tiek Apfelbaums un Jonass
Pirmā posma uzvarētājs MX1 klasē Niks Apfelbaums
Foto:www.rekurzeme.lv

Sestdien un svētdien, Aizputes Misiņkalna trasē, norisinājās Latvijas motokrosa čempionāta 1. posma sacīkstes, uz kurām divu dienu laikā bija pulcējušies vairāk nekā 200 sportisti. Gan sestdien, gan svētdien uzvarētāji tika noskaidroti 12 dažādās ieskaites klasēs.

Pirmās dienas sacensībās viskuplākais dalībnieku skaits bija apvienotajā Hobby14 (H14) un Hobby30 (H30) klasē, kur par uzvaru cīnījās 36 sportisti. Jau kvalifikācijas rezultāti uzrādīja pērnā gada tendences, un starp galvenajiem favorītiem uz uzvaru iezīmējās zināmi uzvārdi - Gorbenko, Čudarāns, Zommers, Igaunis un Žukas. Pagajušā gada H14 klases čempionu Didzi Gorbenko vajāja tehniskas problēmas un par uzvarētāju (braucienos 1. un 2.vieta) kļuva Reinis Čudarāns, aiz sevis kopvērtējumā atstājot Jāni Igauni un Mārtiņu Zommeru. H30 klasē uzvaru izcīnīja lietuvietis Osvaldas Zalepugas, 2. vieta Raivim Krastiņam, bet 3. pozīcija - Gvido Judeikam.

85cm3 klasē uzvaras abos braucienos izcīnīja Pauls Jonass. Pirmajā braucienā otrais finišēja Tomass Šileika, taču neveiksme otrā brauciena sākumā neļāva Tomasam arī kopvērtējumā kāpt uz pjedestāla otrā pakāpiena un nācās piekāpties igaunim Karel Kutsar. Vēl pie sestdienas rezultātiem jāatzīmē 65cm3 klase, kur ļoti spraigā cīņā par uzvarētāju kļuva Kārlis Kalējs, aiz sevis ar tādu pašu punktu summu atstājot Raineru Žuku. Par šī klases nosacītu neveiksminieku var nosaukt Dmitriju Goršanovu, kuram divas otrās vietas braucienos kopvērtējumā deva tikai trešo punktu summu.

Latvijas Čempionāta programma sastādīta tā, ka galvenie starti un ''saldais ēdiens'' skatītājiem atstāts uz svētdienas sacensību dienu, kad kausus un medaļas sadala ātrākie solo, kvadri un blakusvāģi.

Kā pirmie uz starta izgāja Mini MX klases sportisti, kur galvenā cīņa par uzvarētāja titulu norisinājās starp Levanu dinastijas pārstāvi Raivi un igauņu ''desantu''. Lai arī pirmajā braucienā Levans izcīnīja pārliecinošu uzvaru, neveiksme otrajā braucienā neļāva uzvarēt posma kopvērtējumā un nācās samierināties ar 3. vietu, pjedestāla augstākos pakāpienus atvēlot ziemeļu kaimiņiem Pajuri un Tagapere. Jāatzīmē, ka šajā klasē uz starta izgāja Matīsa Karro tēvs Ainārs un brālis Emīls, kuri kopvērtējumā izcīnīja attiecīgi 5. un 9. vietu piecpadsmit sportistu konkurencē.

MX2 klases kvalifikācijas sesija iezīmēja galvenos pretendentus uz uzvaru šajā klasē, un rezultāti liecināja, ka galvenā cīņa norisināsies starp četrpadsmit gadus jauno Paulu Jonasu un Jāni Kārkliņu. Pirmā brauciena starts labāk padodas Jānim, bet Pauls atrodas pirmā desmita vidū. Otrajā aplī nedaudz kļūdās Kārkliņš un Jonass izvirzās līderpozīcijā, kuru līdz pat finišam neviens konkurents nespēj apdraudēt. Jāatzīmē, ka sacīkstes vidū ļoti smagu kritienu, cīņā ar Vairi Aļeksejevu par otro vietu, piedzīvoja Jānis Kārkliņš un, lai gan braucienu Jānis pabeidz 14. vietā, vēlāk izrādījās, ka trauma neļauj jaunajam siguldietim iziet uz starta otrajā braucienā. Pauls Jonass izcīnīja uzvaru arī otrajā braucienā un triumfēja posma kopvērtējumā. Lielisks sniegums par posma 2.vietas ieguvēju ļauj kļūt vēl vienam jaunās paaudzes braucējam - cēsiniekam Kārlim Sabulim.

MX1 klasē kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Lauris Freibergs, kas ļāva cerēt, ka grobiņnieks būs viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru, taču karstums un puteikļainā trase ieviesa savas korekcijas. Pirmajā braucienā jau ar pirmajiem apļiem vadībā izvirzījās lietuvietis Vitautas Bučas un neviens no pašmāju sportistiem līdz pat finišam kaimiņzemes pārstāvi noķert nespēja. No malas izskatījās, ka tas pa spēkam varētu būt pērnās sezonas čempionam Nikam Apfelbaumam, taču ne pārāk veiksmīgais starts un smagā cīņa ļāva Nikam pacelties ''tikai'' līdz otrajai vietai. Trešais pirmajā braucienā finišēja Dāvis Ivanovs aiz sevis, savukārt, atstājot Macuku, Tiļecki, Līvu, Magi un Freibergu. Otrais brauciens risinājās jau pēc ''latviešu scenārija'', kur no pirmajiem apļiem cīņa par līderpozīcijām notiek starp Līvu un Apfelbaumu, bet ''viesmākslinieks'' no Lietuvas spiests cīnīties par pjedestālu no 5-6.vietas. Cīņa trasē par katru metru, no kuras kā uzvarētājs gan braucienā, gan kopvērtējumā iziet ''Kings Afītis'', neskatoties uz Vitauta Bučas izmisīgajiem centieniem trases pēdējos tramplīnos un līkumos, kaut ko mainīt savā labā. Kopvērtējums: 1.Apfelbaums, 2.Bučas, 3.Ivanovs.

Blakusvāģu klasē uzvaras abos braucienos, cīņā ar somu Aronen/Mantila ekipāžu, izcīnīja brāļu Sīļu duets, bet kā trešie uz goda pjedestāla kāpa Štelle ar līdzbraucēju Linteru. Kvadri Open par uzvarētāju kļuva Edgars Menģelis, 2. Kārlis Meldrājs, bet 3. - Mikus Neško. Dāmu konkurencē, savukārt, uzvarēja Inga Pīlādze. Ar visiem sacensību rezultātiem variet iepazīties šeit:

MYLAPS Results

Nākamais Latvijas čempionāta posms notiks 15. maijā Apē, kur vienlaicīgi notiks arī Vaidavas kausa izcīņa!

     [+] [-]

, 2011-04-26 10:43, pirms 13 gadiem
Bildes autozinas.fm