Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bedzeki uzvar "MotoGP" posmā Indijā, Banjaja piedzīvo kritienu

Juris Grīns
Juris Grīns

Bedzeki uzvar "MotoGP" posmā Indijā, Banjaja piedzīvo kritienu
Marko Bedzeki. Foto: motogp.com

Pirmo reizi "MotoGP" sacensībām norisinoties Indijā, uzvaru izcīnījis "VR46 Ducati" komandas braucējs Marko Bedzeki. Tikmēr Frančesko Banjaja piedzīvoja kritienu un izstājās, kā rezultātā otrajā vietā finišējušais Horhe Martins tagad nonācis vairs tikai 13 punktu attālumā čempionāta kopvērtējumā.

Bedzeki startēja pirmais jau sestdien notikušajā sprinta sacīkstē, taču tās sākums viņam nebija veiksmīgs. No aizmugures sportista motociklam uzbrauca komandas biedrs Luka Marini, kurš pats krita, salauza atslēgas kaulu un šodien uz starta iziet nevarēja. Sprintā pirmais finišēja "Pramac Ducati" braucējs Martins, aiz sevis atstājot Bangnaiju un Marku Markesu. Bedzeki bija atkritis uz otrā desmitnieka beigām, bet finišēja piektais.

"Grand Prix" sacīkstē "Buddh International Circuit" trasē šodien Bedzeki startā atkal zaudēja vadību, kamēr Martins pārņēma pirmo vietu, bet uz otro pacēlās Banjaja. Drīz vien "Ducati" rūpnīcas braucējs Banjaja mēģināja cīnīties par nokļūšanu līderpozīcijā un, sagaidījis nelielu Martina kļūdu, to arī īstenoja. Otrajā vietā nokļuva Bedzeki, kurš jau pirmā apļa beigās bija ticis priekšā arī Banjajam.

Turpinājumā Bedzeki attālinājās no sekotājiem, bet piektajā aplī Martins pakāpās uz otro pozīciju. Banjajam no aizmugures jau bija pietuvojies Marks Markess, taču "Honda" braucējs sestajā aplī piedzīvoja kritienu, izstājoties no cīņas par pjedestālu.

Banjaja nepadevās un 13. aplī apdzina savu galveno konkurentu cīņā par titulu Martinu, taču jau nākamajā aplī kļūdījās, vienā no līkumiem izslīdot un krītot.

Bedzeki pārliecinoši finišēja tālu priekšā Martinam, kurš līdz ar ko tagad no kopvērtējuma līdera Banjajas atpaliek vairs tikai 13 punktus. Bedzeki pēc šīs uzvaras, kas ir viņam ir trešā šosezon, kopvērtējuma līderim zaudē 44 punktus.

Pēc Banjajas kritiena uz trešo vietu pacēlās Fabio Kvartararo. Dažus apļus pirms finiša viņš jau bija noķēris Martinu un pēdējā aplī pat tika priekšā, kad sāncensis pieļāva kļūdu, nedaudz izbraucot no trases. Martins tomēr atguva otro vietu, bet Kvartararo turpmākie centieni viņu pārspēt nesekmējās. Ceturto vietu izcīnīja Breds Binders, kurš sacensību beigu daļā bija apdzinis Žoanu Miru.

Līdz sezonas beigām vēl atlikuši septiņi posmi. Nākamais norisināsies pēc nedēļas Japānā, Motegi trasē.

Indijas posma rezultāti:

"MotoGP" kopvērtējums: