Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Riekstiņš

Stouners: "Trases kļuvušas pārāk drošas"

Stouners: "Trases kļuvušas pārāk drošas"
Keisijs Stouners
Foto: AFP/Scanpix

2007.gada Moto GP čempions Keisijs Stouners atzinis, ka modernās trases ar asfaltētām drošības joslām ļauj braucējiem arvien biežāk uzņemties nevajadzīgu risku cīnoties vienam ar otru. Viņš pieļauj domu, ka braucēji būtu apdomīgāki, ja pastāvētu lielāks risks pieļaut kļūdas, kurām būtu sāpīgas sekas.

Stouners īsti nav apmierināts ar to, ka šobrīd trasēs pārāk daudzas drošības joslas ir asfaltētas: "Neesmu pārliecināts, vai šis sporta veids dodas pareizajā virzienā. Šobrīd ir tik daudz izbraukšanas ārpus trases un asfaltēts segums visur. Jūs redzējāt 125cc klases sacīkstes Silverstonā, kur braucēji izmantoja visu trasi - izbrauca ārpus tās, pēc tam tajā atgriezās, nekādas intrigas," savu sašutumu žurnālistiem neslēpa austrāliešu motobraucējs.

"Braucēji vairs nebaidās. Drīz vienkārši pienāks brīdis, kad visi sāks vienkārši ietriekties cits citā. Tas jau ir kaut kas tāds, ko mēs esam redzējuši Moto2 klasē. Tas kļūst bīstami no tā aspekta, ka braucējiem vairs nav respekta vienam pret otru, atzīmēja Stouners, kurš pats divos šīs sezonas posmos ir piedzīvojis kritienus grants drošības joslā un no sacīkstēm izstājies.

Pēdējos Moto GP posmos smagas traumas guvuši Valentīno Rosi un Hiroši Aojama, bet Stouners atzīst, ka pasaules čempionāta braucējiem ir jāparedz smagas avārijas karjeras laikā: "Visi avarē, tā ir daļa no sporta. Ja jūs noņemat kritienus un bailes no tiem, tad sports kļūst pilnīgi citādāks nekā tam ir jābūt."

Pēc pieciem aizvadītajiem Moto GP posmiem Stouners ar 35 izcīnītajiem punktiem kopvērtējumā atrodas vien astotajā vietā. Līderis ar 115 punktiem ir Horhe Lorenso, no kura par 37 punktiem atpaliek Andrea Doviciozo. Sestais šīs sezonas posms tiks aizvadīts jau šo sestdien Asenes trasē Nīderlandē.

Izmantotie resursi:
autosport.com

Vai asfaltētās drošības joslas ir nepieciešamas?

  • 6

  • 29

  • 5



Slēpts komentārs: Gunijs
, 2010-06-26 00:03, pirms 14 gadiem
paliks vecāks, sakrās pieredzi un būs labāki rezultāti
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"

Pagājušajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē noskaidroti pasaules čempionāta septītā posma motokrosā uzvarētāji. Prestižajā MXGP klasē Pauls Jonass ("Standing Construct Honda MXGP Team") divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu un saglabāja savu "Top 5" pozīciju sezonas kopvērtējumā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
32

Lietainajā Francijā Jonass trešais otrajā braucienā un piektais kopvērtējumā

Šodien MXGP posmu Francijā divu braucienu summā augsto piekto vietu izcīnīja latvietis Pauls Jonass, kurš to laikā ar piekto un trešo vietu ieguva 36 punktus. Pirmajā braucienā viņš no startā iegūtās devītās vietas pakāpās uz piekto, bet otrajā braucienā sarežģītos laikapstākļos ieņēma trešo vietu. Kopvērtējumā uzvarēja Tims Gajsers.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: VBP Photography

Kārlis Reišulis EMX250 klases posma otrajā braucienā izcīna otro vietu

LETA. Latvijas motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Francijā Eiropas čempionāta ceturtā posma sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) otrajā braucienā izcīnīja otro vietu.