Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Riekstiņš

Lorenso ātrākais Moto GP treniņbraucienos

Lorenso ātrākais Moto GP treniņbraucienos
Horhe Lorenso
Foto: AFP/Scanpix

Horhe Lorenso uzrādījis ātrāko apļa laiku Moto GP treniņbraucienos, kas norisinājās Asenes trasē Nīderlandē. No viņa pavisam nedaudz atpalika Keisijs Stouners, bet trešais bija Nikijs Haidens.

Treniņbraucienu pirmajā daļā citiem neaizsniedzams bija Keisijs Stouners, kurš bija pārliecinoši ātrāks par konkurentiem. Tomēr izrādījās, ka savu īsto ātrumu vēl nebija parādījis čempionāta līderis Horhe Lorenso. Viņš pārņēma līderpozīciju treniņu sesijas vidū, pakāpeniski arvien uzlabojot savu rezultātu. Savā pēdējā aplī gan saņēmās arī Stouners. Pēc trim trases sektoriem austrālietis atpalika no Lorenso laika 0,2 sekundes, bet pēc rekorda pēdējā trases sektorā pietuvojās līdera laikam līdz nieka 0,011 sekundēm.

Trešo ātrāko apļa laiku uzrādīja Keisija Stounera komandas biedrs Nikijs Haidens, kurš no līderiem atpalika jau pussekundi. Aiz Haidena ierindojās viņa tautietis Kolins Edvardss, kamēr trešais amerikānis Bens Spīss, kurš iepriekšējā posmā pirmo reizi savā Moto GP karjerā kāpa uz goda pjedestāla, ierindojās astotajā vietā.

Tikai piekto un sesto laiku uzrādīja abi "Honda" braucēji. Ja Doviciozo starp ātrākajiem bija visu sesijas laiku, tad Dani Pedrosa sesto vietu izcīnīja vien sesijas izskaņā, jo līdz tam atradās vien desmitajā vietā. Negaidītu septīto rezultātu uzrādīja Alekss Espargāro, kurš pie elites vīriem aizvada vien pirmo pilno sezonu. Pārliecinoši lēnākais bija japānis Kosuke Akijoši, kurš aizvieto savu tautieti Hiroši Aojamu, kurš pagājušā posma treniņbraucienos guva traumu.

Pēc pieciem aizvadītajiem Moto GP posmiem kopvērtājumā līderis ar 115 punktiem ir Horhe Lorenso, no kura par 37 punktiem atpaliek Andrea Doviciozo, bet vēl par pieciem punktiem mazāk ir Dani Pedrosas kontā.

Treniņbraucienu rezultāti

VBraucējsKomandaLaiks
1.Jorge LorenzoYamaha1m35.169s
2.Casey StonerDucati+ 0.011s
3.Nicky HaydenDucati+ 0.517s
4.Colin EdwardsTech 3 Yamaha+ 0.530s
5.Andrea DoviziosoHonda+ 0.699s
6.Dani PedrosaHonda+ 0.753s
7.Aleix EspargaroPramac Ducati+ 0.758s
8.Ben SpiesTech 3 Yamaha+ 0.773s
9.Marco SimoncelliGresini Honda+ 0.833s
10.Marco MelandriGresini Honda+ 1.100s
11.Randy de PunietLCR Honda+ 1.125s
12.Hector BarbertaAspar Ducati+ 1.566s
13.Loris CapirossiSuzuki+ 1.617s
14.Mika KallioPramac Ducati+ 2.092s
15.Alvaro BautistaSuzuki+ 2.215s
16.Kousuke AkiyoshiInterwetten Honda+ 6.163s

Izmantotie resursi:
autosport.com


, 2010-06-24 19:01, pirms 14 gadiem
Haidens šogad patīkami pārsteidz, ko nevar teikt par Stouneru. Vai arī Lorenso ir vienkārši viesulis!
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: no sportista arhīva

Kārlis Reišulis: "Slikts pirmais brauciens ar pārāk daudz kļūdām"

18. un 19. maijā Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē norisinājās Eiropas čempionāta EMX250 ceturtais un EMX125 piektais posms motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Alberts Reišulis, kurš savā klasē divu braucienu summā ierindojās piektajā vietā, un Markuss Ozoliņš, kuram kopvērtējumā 14. vieta.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"

Pagājušajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē noskaidroti pasaules čempionāta septītā posma motokrosā uzvarētāji. Prestižajā MXGP klasē Pauls Jonass ("Standing Construct Honda MXGP Team") divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu un saglabāja savu "Top 5" pozīciju sezonas kopvērtējumā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
34

Lietainajā Francijā Jonass trešais otrajā braucienā un piektais kopvērtējumā

Šodien MXGP posmu Francijā divu braucienu summā augsto piekto vietu izcīnīja latvietis Pauls Jonass, kurš to laikā ar piekto un trešo vietu ieguva 36 punktus. Pirmajā braucienā viņš no startā iegūtās devītās vietas pakāpās uz piekto, bet otrajā braucienā sarežģītos laikapstākļos ieņēma trešo vietu. Kopvērtējumā uzvarēja Tims Gajsers.