Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānim Mārtiņam Reišulim uzvara Nīderlandes motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānim Mārtiņam Reišulim uzvara Nīderlandes motokrosā
Foto: Facebook.com/reisulis

Nīderlandes atklātā motokrosa čempionāta otrajā posmā, kas nedēļas nogalē norisinājās Markelo trasē, uzvaru 125cc klasē guva Jānis Mārtiņš Reišulis. Startēja arī vairāki citi latviešu braucēji.

125cc klasē Jānis Mārtiņš Reišulis abos braucienos uzvarēja jau čempionāta pirmajā posmā, kas martā notika Harfsenē. Tagad Markelo viņam izdevās šādu sniegumu atkārtot, izcīnot pirmo vietu abās sacīkstēs.

Jaunais latviešu motokrosa talants bija ātrākais jau kvalifikācijā. Pirmā brauciena sākumā Jānis Mārtiņš ieņēma trešo vietu, tad bija atkritis līdz piektajai, bet pēc tam kāpa arvien augstāk, līdz septītajā aplī pārņēma vadību. Finišā tuvāko sekotāju Gijanu Doensenu izdevās pārspēt par nepilnām 14 sekundēm. Otrajā braucienā Reišulis vadībā nonāca jau pirmajā aplī un finišēja 25 sekundes priekšā Kasuimiram Hindersonam.

Posma summā Reišulis ar desmit punktu pārsvaru pārspēja otrajā vietā palikušo Hindersonu, bet tikpat punkti arī Maksimilianam Verneram, kurš abos braucienos ierindojās trešajā pozīcijā. Pēc diviem posmiem "Dutch Masters" sezonas kopvērtējumā Reišulis ir 18 punktus priekšā Hindersonam.

Kārlis Alberts Reišulis 250cc klasē kvalifikācijā bija piektais ātrākais. Pirmā brauciena sākumā vecākais no brāļiem bija pacēlies uz trešo vietu, taču sacensību gaitā pozīcijas zaudēja un ierindojās desmitajā vietā. Arī otrā brauciena sākums latviešu sportistam izvērsās labs - izdevās pacelties uz ceturto vietu. Finišā šoreiz astotā pozīcija. Startēja arī Uldis Freibergs, katrā braucienā izcīnot par vienam punktam. Posmā viņam 23. rezultāts.

Abos braucienos 250cc klasē uzvarēja pasaules čempionāta braucējs Kajs de Volfs. Pirmo trijnieku divu braucienu summā noslēdza Riks Elzinga un Roans van de Mūsdijks. Arī kopvērtējumā pēc diviem posmiem De Volfs ir vadībā, astoņi punkti mazāk Elzingam. Reišulis ierindojas sestajā vietā.

85cc klasē no latviešiem uz starta stājās Jēkabs Hudolejs, sasniedzot astoto rezultātu. Kvalifikācijā guvis sesto vietu, pirmajā braucienā jaunais sportists cīnījās pirmajā desmitniekā, bet finišu ieņēma 11. vietu. Otrajā braucienā izdevās izcīnīt astoto vietu, kas deva šādu rezultātu arī summā. Posmā uzvarēja Dīns Greguārs, aiz sevis atstājot Deksu Kūikeru un Jarni Bervoetsu. Pēc diviem posmiem Bervoetss ir līderis, bet Hudolejs ieņem septīto vietu.

Lielākajā 500cc klasē startēja vairāki vadošie MXGP braucēji. Abos braucienos Džefrijs Herlingss uzveica Romēnu Fevru, bet trešo vietu posma summā sasniedza Braiens Bogerss. No latviešiem šajā klasē uz starta izgāja Tomass Šileika, sacīkstēs finišējot 13. un 12. vietā. Posmā viņam 12. rezultāts starp vairāk nekā 30 dalībniekiem. Herlingss uzvarējis abos pirmajos posmos un kopvērtējumā ir 14 punktus priekšā Fevram. Šileika pirmajā posmā nestartēja un kopvērtējumā ierindojas 19. vietā.

Pilni rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...