Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Neskatoties uz gūtajām traumām, Karro, iespējams, startēs jau nākamajā posmā

Neskatoties uz gūtajām traumām, Karro, iespējams, startēs jau nākamajā posmā
Matīss Karro
Foto: Ray Archer

Pēc Bulgārijas posmā piedzīvotā kritiena ārsti latviešu motosportistam Matīsam Karro ieteikuši gultas režīmu un mieru, taču, zinot Matīsu, tas nebūs tik viegli izdarāms.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bulgārijā tika aizvadīts otrais pasaules motokrosa čempionāta posms MX1 un MX2 klasēs. Diemžēl otrajā braucienā, tobrīd atrodoties augstajā astotajā vietā, smagu kritienu piedzīvoja Matīss Karro, kurš bija spiests izstāties. Par laimi, lūzumi un citas smagas traumas sportistam netika konstatēti. Lai arī ārsti tagad Matīsam ieteikuši kādu laiku atpūsties, sportists atzīst, ka, iespējams, jau nākamajā posmā, kas šajā nedēļas nogalē notiks Itālijā, viņš jau startēs.

''Kvalifikācija aizritēja labi (16. vieta), taču pirmajā braucienā nejūtos savā ādā un nevarēju pabraukt. Arī motocikls vienā līkumā noslāpa, tāpēc beigās 17. vieta. Otrais brauciens jau bija daudz labāks – bija gan spēks, gan pārliecība. Viss bija labi. Biju jau aizcīnījies līdz astotajai vietai, taču tad viena stulba kļūda un te nu mēs esam...” nopūšas Matīss Karro, kura balsī var just lielu vilšanos.

''Pieļāvu stulbu kļūdu, taču tobrīd nezināju, ka esmu jau atrāvies no Šauna Simsona un igauņa Tanela Leoka. Protams, prātā bija tas, ka igauni garām sev noteikti nevaru laist, tāpēc arī bija papildus apņemšanās atrauties no viņiem abiem. Būtu zinājis, ka esmu jau atrāvies, iespējams, nebrauktu tik ātri, taču pēc kara jau visi gudri. Tobrīd braucu, cik bija spēka.”

''Diemžēl pēc viena lēciena sekoja smags kritiens, pēc kura vienu brīdi neko neatcerējos. Pēc sacensībām biju pārbaudīties un, par laimi, nekādu lūzumu nav, taču ir smadzeņu satricinājums, pamežģīta rokas locītava un potīte. Gandrīz viss ķermenis vienos zilumos, taču viss kārtībā.”

Lai arī ārsti ieteikuši mieru un gultas režīmu, Matīsam ir nedaudz citi plāni. ''Tagad visu nedēļu jāievēro miers un jāguļ. Jā, ārsti teica, ka jāguļ esot ļoti ilgi, taču skatīšos kā jutīšos pēc pāris dienām. Iespējams, braukšu jau šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Itālijas posmā. Lai arī šobrīd ir sajūta, ka gribas mieru un atpūsties, nav zināms, kas būs rīt,” optimismu nezaudē Karro.

Diemžēl jau otro gadu pēc kārtas Karro Bulgārijas posmā, kad līdz beigām paliek divi apļi, gūst savainojumu. ''Trase nav mana stila, taču braukt var. Diemžēl jau otro gadu pēc kārtas, kad līdz brauciena beigām paliek divi apļi, iedzīvojos savainojumā (pagājušajā gadā Karro šajā trasē lauza potīti). Neko darīt – jāturpina strādāt un jābūt uzmanīgākam, lai arī, protams, trasē bieži vien emocijas ņem virsroku. Paldies visiem atbalstītājiem un faniem, kuri man juta līdzi. Ar šo neveiksmi dzīve nebeidzas – jāiet tālāk, jāstrādā un viss būs labi,” tā Matīss, kurš jau vakar vakarā bija Holandē.

Kopvērtējums pēc diviem posmiem

V.PilotsValstsPunkti
1 .Cairoli A.ITA88
2 .Paulin G.FRA79
3 .Desalle C.BEL67
4 .de Dycker KenBEL63
5 .Pourcel C.FRA59
............
17.Karro MatīssLAT21

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis

     [+] [-]

, 2012-04-24 11:27, pirms 12 gadiem
cerams būs uz strīpas jau šonedēļ !

  +3 [+] [-]

, 2012-04-24 11:29, pirms 12 gadiem
Matīss turies, ar Tevi Rīgas 84 vidusskola kurā Tu mācijies

  +2 [+] [-]

, 2012-04-24 11:52, pirms 12 gadiem
Nu nezinu, nezinu...
Manuprāt ar smadzeņu satricinājumu tā nevar jokoties. Uzkāps uz moča un sačakarēs visu turpmāko dzīvi! Lai kā arī negribētos viņu redzēt Itālijas gonkā, labāk tomēr priecātos just Matīsam līdzi gan pēc mēneša, gan gada!

     [+] [-]

, 2012-04-24 11:56, pirms 12 gadiem
relouder rakstīja: Matīss turies, ar Tevi Rīgas 84 vidusskola kurā Tu mācijies
tā piebilde "kurā Tu mācījies" - domāts tipa, ka viņš pēc kritiena to neatceras?

  +1 [+] [-]

, 2012-04-24 12:36, pirms 12 gadiem
Ja jau ir trīce, tad tiešām lieka atpūta nenāks par ļaunu, galu galā jauns puika. Visa dzīve priekšā.

     [+] [-]

, 2012-04-24 13:03, pirms 12 gadiem
jēēē ! dzelzs VĪRS ! ';

  -1 [+] [-]

, 2012-04-24 13:04, pirms 12 gadiem
Heilijs rakstīja: Nu nezinu, nezinu...
Manuprāt ar smadzeņu satricinājumu tā nevar jokoties. Uzkāps uz moča un sačakarēs visu turpmāko dzīvi! Lai kā arī negribētos viņu redzēt Itālijas gonkā, labāk tomēr priecātos just Matīsam līdzi gan pēc mēneša, gan gada!
PRO par visu domā pēc tam !
ja varu gāžu !
ja nevaru negāžu !
';

  +3 [+] [-]

, 2012-04-24 13:49, pirms 12 gadiem
Gan jau savaldīs to zirgu agrāk vai vēlāk un brauks pa priekšu! Veiksmi