Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Boks Francijā izcīna 16. vietu, Līcis spiests izstāties

Boks Francijā izcīna 16. vietu, Līcis spiests izstāties
Jānis Boks
Foto: Rihards Stīrijs

Šodien Francijā tika aizvadīts otrais Eiropas Autokrosa Čempionāta posms. No latviešiem labākais šoreiz bija Jānis Boks, kurš sacensības SuperBuggyklasē noslēdza 16. vietā.

Iepriekšējā posmā, kurš tika aizvadīts Portugālē, no latviešiem labākais bija Māris Līcis, kurš sacensības Buggy 1600 klasē noslēdza desmitajā pozīcijā, kamēr Boks bija spiests izstāties ātrumkārbas defekta dēļ. Uzreiz pēc sacensībām Francijā tika uzsākti kārbas remontdarbi, taču ar to vēl nebija gana. Tā kā Portugālē vienam no konkurentiem, kurš brauc ar tādu pašu motoru kā Boks, gadījās nopietns motora defekts, motora autori holandieši nolēma neriskēt un līdz sacīkstei pārjauca arī Boka bagija motoru.

Māris Līcis Buggy 1600 klasē laika kontroles pirmajā daļā no 29 dalībniekiem uzrādīja 21. rezultātu, bet Jānis Boks SuperBuggy klasē sacīkstes sāka ar 15. rezultātu pirmajā laika kontroles sesijā. Neveiksmīgi kvalifikācijas braucieni beidzās Mārim Līcim. Sākumā Māris Buggy 1600 klasē no 29 dalībniekiem kvalificējās 16. vietā, kas ir labs sniegums, taču pirms pirmā brauciena pamatīgi nolija lietus. No starta Māris desmit braucēju grupā aizbrauca kā piektais, taču pirms viena līkuma aiz Māra braucošais sportists pilnā ātrumā ieskrēja mūsu sportista mašīnā. ''Pastāv 30 % iespēja, ka mēs varēsim turpināt. Strādāsim, darīsim, cik varēsim, bet cerību nav daudz. Tajā braucienā finišēja tikai piecas mašīnas. Es diemžēl nē,'' tā pēc brauciena teica Māris.

Tikmēr Jānis Boks, braucot bez otrā pārnesuma, pirmo kvalifikācijas sēriju noslēdza 22. vietā no 30 dalībniekiem. Diemžēl vēlāk noskaidrojās, ka Buggy 1600 sacensības beigušās Mārim Līcim, kura spēkratam pēc konkurenta sitiena tika nolauzti motora elektroniskie devēji un citas daļas, kuras dalībnieku parkā tā arī neatradās. Otrajā kvalifikācijas braucienā Boks brauca piektais, taču pēc tam, kad Gallota pārbrauca pāri latvieša bagijam, Jānis finišēja septītajā vietā, kas nozīmēja to, ka Boks ir 20. vietā pēc divām sērijām. Trešajā kvalifikācijā Boks palika otrais, kas deva iespēju startēt B finālā, kurā izdevās uzrādīt 16. rezultātu.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv