Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Hard enduro sacīkstēs Dzirciemā triumfē Grīnfelds

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Hard enduro sacīkstēs Dzirciemā triumfē Grīnfelds
Andris Grīnfelds. Foto: Ieva Apine

Aizvadītās nedēļas nogalē Tukuma novada Zentenes pagasta Dzirciemā jau ceturto gadu pēc kārtas notika Hard Enduro sacensības “RocketBiker Enduro 2022”. Pašā galvenajā “Hard Loop” distancē triumfēja Andris Grīnfelds, pārtraucot Edgara Siliņa divu sezonu uzvaru sēriju. Grīnfelda karjerā šis jau ir otrais triumfs “RocketBiker” galvenajās sacensībās.

Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, sacensības Dzirciemā notika veselas trīs dienas. Viss sākās piektdienas vakarā ar nakts sacensībām, kurās uzvaras laurus plūca nesen no Rumānijas ar prestižo sacensību “Romaniacs” zelta medaļu atbraukušais Edgars Siliņš. Otrajā vietā ierindojās Enduro zvaigzne no Igaunijas – Renē Jerbahs, bet trešais palika lietuvietis Mikolas Paulavičus.

Sestdien no rīta braucēji pulcējās uz kvalifikācijas braucieniem galvenajai distancei, kurā atkal labākos rezultātus uzrādīja Siliņš. Otru ātrāko laiku uzstādīja Andris Grīnfelds, bet ātrāko trijnieku noslēdza Lauris Ermanis.

Sestdien visi braucēji vēl stājās uz starta “Super Enduro” distancē, kurā dalībnieki sacentās pa pāriem aptuveni 600 metrus garajā mākslīgi veidotā šķēršļu trasē. Finālā jau ceturto gadu pēc kārtas aci pret tikās Grīnfelds ar Siliņu. Šajā vingrinājumā, kurā finālbrauciena dalībnieki cīnījās līdz divām uzvarām, labāks izrādījās Grīnfelds. Trešo vietu ieguva Renē Jerbahs, bronzas braucienā apsteidzot Lauri Ermani.

Svētdiena iesākās ar “Flattrack” sacensībām, kurās konkurentiem nekādas cerības neatstāja E. Siliņš. Otro vietu izcīnīja Vilnis Zeiza, savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Mindaugas Daugela no Lietuvas.

Galvenajā distancē jeb “Hard Loop” disciplīnā, lai sasniegtu finišu dalībniekiem bija jāpieveic trīs apļi, kura katra garums ir aptuveni 20 kilometri. Pirmā apļa kontrollaiks bija noteikts 120 min. Otrais aplis bija jāveic 90 minūtēs. Bet trešā apļa kontrollaiks bija vien 75 minūtes. Uz trešo apli no 140 pieteiktajiem sportistiem izbrauca vien 27 braucēji, turklāt finišu noteiktajā laika limitā veica vien 19.

Ātrākais “Hard Loop” distancē bija Andris Grīnfelds, kurš otrajā vietā atstāja iepriekšējo divu gadu šīs distances čempionu Edgaru Siliņu. Savukārt trešo labāko rezultātu uzrādīja Lauris Ermanis. Interesanti ir tas, ka “RocketBiker” seriāla pastāvēšanas vēsturē ir bijuši tikai divi čempioni – Siliņš un Grīnfelds. Andris pirmo titulu ieguva 2019. gadā, bet šogad pēc divu sezonu pauzes viņš atgriezās uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Arī Edgaram ir divi tituli.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/andris-grinfel...