Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu braucēji šonedēļ startēs "ADAC MX Masters" trešajā posmā Vācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu braucēji šonedēļ startēs "ADAC MX Masters" trešajā posmā Vācijā
Foto: ADAC

Šajā nedēļas nogalē norisināsies Vācijas atklātā motokrosa čempionāta "ADAC MX Masters" trešais posms, kurā visās klasēs uz starta izies latviešu braucēji. Vairāki no viņiem ir starp favorītiem uz uzvaru.

Spēcīgākajā "MX Masters" klasē atkal startēs Tomass Šileika, kurš pagaidām punktus guvis tikai pirmajā posmā un kopvērtējumā ir 22. pozīcijā. Līderis visai pārliecinoši šobrīd ir Makss Nagls, kuram seko Maksimilians Špīss un Adams Sterijs.

"MX Youngster Cup" klasē dalību apstiprinājuši Edvards Bidzāns, Roberts Lūsis un Markuss Kokins. Bidzāns guva uzvaru sezonas pirmajā posmā Drenas trasē, bet otrajā posmā Drēcā bija desmitais. Kopvērtējumā pirms gaidāmajām sacensībām viņam ceturtā pozīcija, bet ar 22 punktu pārsvaru pār latviešu sportistu vadībā atrodas Bredlijs Mesterss. Lūsis ierindojas 15. pozīcijā, Kokins ir 23. vietā.

Četru braucēju sastāvā Latvija būs pārstāvēta "MX Junior Cup 125" klasē. Startam gatavojas Raivo Laicāns, Tomass Šaicāns, Markuss Ozoliņš un Jēkabs Kubuliņš. Pēc aizvadītiem diviem posmiem Laicānam augstā trešā vieta kopvērtējumā, bet līderis Maksimilians Ernekers 36 punktus priekšā. Otrajā vietā Arons Katona, kuram 13 punktu pārsvars pār latviešu sportistu. Augstu arī Šaicāns, kuram piektā vieta pirms trešā posma. Viņam 14 punktu mazāk kā Laicānam.

"MX Junior Cup 85" klases braucēji šajā nedēļas nogalē nestartē.