Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Daideri trešie Vācijā, Bakss un Stupelis - Nīderlandē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daideri trešie Vācijā, Bakss un Stupelis - Nīderlandē
Trešā un otrā vieta braucienos ļāva Jānim un Laurim Daideriem saglabāt pirmo vietu Vācijas čempionātā arī pēc trešā posma.
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Kamēr pasaules čempionātā motokrosā ekipāžām ir pauze, tikmēr labākās ekipāžas piedalās valstu atklātajos čempionātos. Pagājušās nedēļas nogalē kārtējie posmi notika Vācijas un Nīderlandes čempionātos.

Pasaules vicečempioni un pašreizējie Vācijas čempioni brāļi Jānis un Lauris Daideri, kuri bija uzvarējuši abos braucienos pirmajos divos posmos, šoreiz finišēja trešie un otrie, bet posma kopvērtējumā ieņēma trešo vietu. Uzvaras savā starpā sadalīja beļģu ekipāžas - pirmajā braucienā uzvarēja Jans Hendrikss un Tims Smēninkss, bet otrajā Bens Adriansens un Svens Verbrige.
Čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem Daideri joprojām ir pārliecinoši līderi - tuvākos konkurentus viņi apsteidz par 28 punktiem.

Nīderlandes čempionātā pārtrūka Etjēna Baksa un Kaspara Stupeļa uzvaru sērija (visos sešos braucienos pirmajos trijos posmos). Pēdējā pasaules čempionāta posmā gūtie Kaspara sasitumu vēl neļāva braukt tik ātri, cik ātri varētu un gribētos, tāpēc pirmajā braucienā tika pieļautas vairākas kļūdas un nācās finišēt tikai 7. vietā, bet otrais brauciens jau izdevās daudz labāks - otrā vieta un trešā vieta posmā. Kopvērtējumā Bakss un Stupelis saglabā pirmo vietu, tuvākos sekotājus apsteidzot par 20 punktiem.
Šajā posmā uzvaras abos braucienos guva Daniels Vilemsens un Kennijs van Gālens. Piektie divu braucienu summā bija Karlo van Duijnhovens un Elvijs Mucenieks, kurš Nīderlandes čempionātā ir šā holandiešu pilota "kantētājs", bet pasaules čempionātā brauc ar Māri Rupeiku.