Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Palēvics: "Latvijā tādas motokrosa trases nav"

Palēvics: "Latvijā tādas motokrosa trases nav"
Matīss Palēvics. Foto: Czech Moto

Latvijas vadošo kvadriciklu braucēju Matīsu Palēvicu no “Rodeo MX” kluba svētdien Čehijas pilsētā Kramolīnā notiekošajās Čehijas čempionāta sacensībās otrajā braucienā piemeklēja tehniska ķibele, kuras dēļ izpalika iespēja kāpt uz goda pjedestāla.

Pirmajā braucienā Matīss Palēvics no starta izbrauca kā otrais, tūdaļ aiz vietējā sportista Jiri Kašpera, taču trasē pirmajā aplī pieļautās kļūdas dēļ Matīsu apdzina Vācijas sportists Miro-Romeo Kapučio, kurš apsteidza arī priekšā braucošo čehu un šajā braucienā izcīnīja pirmo vietu. Palēvicam izdevās pakāpties uz otro pozīciju, bet vācieti noķert nesanāca un latvietis finišā iebrauca kā otrais.

“Pirmajā braucienā pēc laba starta pieļāvu kļūdu un pirmajā aplī palaidu garām Vācijas sportistu, nonākot trešajā pozīcijā. Sākot ar otro apli gan vācietis, gan es tikām garām čeham, kurš nespēja noturēt paša uzstādīto tempu. Sacensība bija smaga, jo termometra stabiņš rādīja + 37 grādus. Protams, neskatoties uz karstumu, cīnījāmies. Ilgi turējos līdzi vācietim, taču tā kā mēs braucām līdzīgā tempā, apdzīt viņu neizdevās. Es pat papriecājos, ka man šajā braucienā bija ātrākais aplis. Vācietis regulāri piedalās Čehijas čempionātā, tāpēc bija labi, ka varēju ar viņu pacīnīties, kas bija vērtīga pieredze,” komentāru par pirmo braucienu LaMSF preses pārstāvim sniedza Matīss Palēvics.

Arī otrais brauciens priekš Latvijas motosportista iesākās labi – viņš uzvarēja startā, izvirzoties visiem pa priekšu, taču jau trases sākumā tika pārsista kvadricikla aizmugurējā riepa un Palēvics bija spiests izstāties. Divu braucienu summā Matīss izcīnīja 7. vietu, uzvarēja Kapučio , otrais palika Jiri Kašpers, bet trešais – Adams Tučeks.

“Otrajā braucienā arī viss sākās labi. Izcēlu startu, gāju pa pirmo un kaut kādā trešajā, ceturtajā līkumā pārsitu riepu un uzreiz vācieti tika man garām. Vēl kādu pus apli centos turēt tempu, bet tad sāka palikt bīstami braukt ar vienu tukšu riepu, samazināju ātrumu. Tad pa vienam mani sāka apdzīt pārējie braucēji. Kad iebraucu boksos, sapratām, ka nav vērts lieki riskēt. Izlēmām, ka turpinot sacensības ar mīkstu riepu vairāk var zaudēt nekā iegūt. Trase bija ļoti ātra ar reljefu un nolēcieniem no kalna, tāpēc negribējās pieļaut lielas kļūdas, nokrist un satraumēties pirms svarīgākām sacensībām. Izlēmām izstāties un pieņemt šo posmu kā labu treniņu, jo mūsu pusē tādas trases vispār nav – ļoti plata, ļoti ātra. Mēs smējāmies, ka pa to braucām ar kvadriciklu kā ar kartingu. “

Matīss atzina, ka atlikušajos Čehijas čempionāta posmos vairs neplāno startēt. Kramolīnas posmā viņš apzināti piedalījās, lai iepazītu trasi un labāk sagatavotos Nācijas kausa čempionātam, protams, ja tiks iekļauts Latvijas izlasē, jo tieši šajā trasē notiks šī motosporta paveida olimpiskās spēles.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").